Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook Lenovo -I5 Extremne sa prehrieva

Takže od Septembra pracujem v Košiciach v USSteel, ako administratívny pracovník. Minule sme tu riešili pomalosť Notebooku Lenovo - I5 a vyriešili sme to inštaláciou nového 480 GB SSD disku Kingston. Notebook tak fungoval ako má. Zhruba v pondelok 11.12.23 sa náhle silno prehrial až som musel vypnúť, potom bežal pár dní normálne. 14.11.23 sa opäť silno prehrial až bolo nepríjemne na ňom pracovať, skončil som predčasne o 13.30 a šiel do mesta kúpiť stlačený vzduch. Piatok som sa pokúšal odmontovať spodný kryt, odmontoval som prvú časť, pohužiaľ pre vyšúchanú skrutku som sa nedostal pod problémovú časť, vystriekal som ale chladič a vetracie otvory od prachu a čierneho popolčeku. Zmontoval som notebook a počkal 10 minút a zapol som ho, na väčšine časti sa už neprehrieval. Ale o 10:30 sa znova silno prehrial až sčernala obrazovka, musel som ho natvrdo resetovať. Počítač sa zapol ale akosi seká, čo môže byť problém? Šéf nový nekúpi lebo je držgroš, max ma obviní že som si sám pokazil počítač. Reset poškodil fotky na počítači, teda fotky štítkov ale mal som ich zálohované, špatne funguje onedrive, a balík ms office 2019. Internet funguje zdanlivo dobre, youtube mi funguje aj vo vysokom rozlíšení, systém má ale problém spustiť gmail, cez ktorý máme urobené služobné emaily, a nedokáže ani nahrať na gmail fotky zo služobného notebooku. Čo môže byť problém?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ty si co za uleteneho blazna? Takže od Septembra pracujem v Košiciach v USSteel, ako administratívn…
jjj 16.12.2023 15:10
jjj
Nie som blázon! Iba vždy zo zvyku, všetko popisovať a neuvedomil som si že som nedal, odkaz na môj p…
TomasD 16.12.2023 20:46
TomasD
Kryt pozostáva z dvoch dielov, pod prvým dielom je hdd, ram a nejaký podivný komponent, ktorý tam bo…
jjj 17.12.2023 09:44
jjj
USSteel samozrejme, áno. Ale naša firma nie, iba sídlime v priestoroch USStel. Ale sme externá firma… poslední
TomasD 12.02.2024 07:10
TomasD

ty si co za uleteneho blazna?

Takže od Septembra pracujem v Košiciach v USSteel, ako administratívny pracovník.

toto nikoho nezaujima

Zhruba v pondelok 11.12.23 sa náhle silno prehrial až som musel vypnúť,

co to znamena?

14.11.23 sa opäť silno prehrial až bolo nepríjemne na ňom pracovať,

co to znamena?

skončil som predčasne o 13.30 a šiel do mesta kúpiť stlačený vzduch.

toto nikoho nezaujima

Piatok som sa pokúšal odmontovať spodný kryt, odmontoval som prvú časť, pohužiaľ pre vyšúchanú skrutku som sa nedostal pod problémovú časť, vystriekal som ale chladič a vetracie otvory od prachu a čierneho popolčeku.

popolceku? vazne? to ta US steel tak kvalitne zdeformovalo ze si myslis ze to je vysoka pec? :-)

Zmontoval som notebook a počkal 10 minút a zapol som ho, na väčšine časti sa už neprehrieval. Ale o 10:30 sa znova silno prehrial až sčernala obrazovka, musel som ho natvrdo resetovať.

V privom rade si ty do toho nemal vobec co liezt. Gratulujem k zruseniu zaruky.

Ale o 10:30 sa znova silno prehrial až sčernala obrazovka, musel som ho natvrdo resetovať.

to znamena co? meral si nejak teploty kym to slo?

Počítač sa zapol ale akosi seká, čo môže byť problém? Šéf nový nekúpi lebo je držgroš, max ma obviní že som si sám pokazil počítač.

No v com asi. A ano obvini ta, ze si liezol do veci k ktorych prd vies, tak si to vyzeries.

Reset poškodil fotky na počítači, teda fotky štítkov

toto je co za kravinu, ako mohol reset poskodit fotky stitkov, ktore su na tele pc/ntb? Uvedomujes si co za hluposti pises?

špatne funguje onedrive, a balík ms office 2019

co to znamena? a comu sa cudujes ked sa ti X krat vypol pc/ntb?

systém má ale problém spustiť gmail, cez ktorý máme urobené služobné emaily, a nedokáže ani nahrať na gmail fotky zo služobného notebooku

corruptnuta cache prehliadaca a milion dalsich hovadin co vznikli ked sa to neplanovane vypinalo?

Proste si riesil veci na ktore nemas, do ktorych sa nevyznas, tak si to vyzeries od zamestnavatela, ked ti da preplatit cenu ntb, alebo jeho servis. Davno som necital tak kvalitny matros.

Nie som blázon! Iba vždy zo zvyku, všetko popisovať a neuvedomil som si že som nedal, odkaz na môj pôvodný topic, zo septembra. Ospravedlňujem sa! Počítač, je Lenovo - I5, win10 2H22, procesor Intel Pentium 5 2,9 GHz , 450 GB HDD, 1x 4 GB Kingston Ram, dve grafické karty hlavná je Intel 1 GB, druhá je AMD 1 GB. Počítač sa asi týždeň prehrieva! Nebol čistený od septembra ani vtedy som sa pod druhú časť nedostal, kvôli šrubke. Kryt pozostáva z dvoch dielov, pod prvým dielom je hdd, ram a nejaký podivný komponent, ktorý tam bol naletovaný. Ešte za čias môjho predchodcu či ešte za čias jeho predchodcu. Pod druhou časťou sú ventilátory, repráky a zdroj napájania. A chladiče, ku ktorým som sa aspoň dostal pomocou tenkej trubičky, priloženej k stlačenému vzduchu, ďalej som sa ale nedostal. Nečistil som notebooky prvý raz... Naša firma nemá žiadne technické oddelenie, ktoré by riešilo problém z notebookmi, tie dokonca nemôžeš vyniesť ani cez bránu. Takže žiadne servis sa nekoná, jediný servis si musí pracovník urobiť sám. Každý sa stará o notebook ako vie! Notebook som surovo vypol po prvý raz! Dôvodom bolo že notebook sa znova silno prehrial, až tak, obraz z internej obrazovky notebooku sa stratil, svietila len čierna obrazovka, svietila by dodnes, keby som notebook neresetol. Čo sa týka prehrievania, interná klavesnica notebooku bola taká horúca, že človek na klávesnici neudrží ani svoje prsty! Po reštarte bežal normálne, iba tie fotky! Boli ale zálohované na mojom mobilnom telefóne. Myslíš error hlášky? Tak to netuším! Lebo mali by byť v Event View/System, na svojom počítači tam mám množstvo hlášok o spustení či chybách. Na služobnom notebooku, tam nieje nič, celá Kolónka v Event View je prázdna "Systém" je prázdna.

Kryt pozostáva z dvoch dielov, pod prvým dielom je hdd, ram a nejaký podivný komponent, ktorý tam bol naletovaný. Ešte za čias môjho predchodcu či ešte za čias jeho predchodcu.

rucne naletovany komponent za cias predchodcu? noze daj fotku.

Naša firma nemá žiadne technické oddelenie, ktoré by riešilo problém z notebookmi, tie dokonca nemôžeš vyniesť ani cez bránu. Takže žiadne servis sa nekoná, jediný servis si musí pracovník urobiť sám. Každý sa stará o notebook ako vie!

Nezmysel. Obrovsky korporat ako US steel a nema IT support? Kto sa stara o servery, IT bezpecnost, dochadzkovy system, uctovnictvo? Dobre si pobavil.
Mas ntb zaniest na toto urcenemu cloveku a tam tvoja starost konci. Alebo chces povedat, ze bezne svoje pracovne PC/ntb, ktore su majetkom firmy, davate opravovat do servisu za vlastne peniaze?

USSteel samozrejme, áno. Ale naša firma nie, iba sídlime v priestoroch USStel. Ale sme externá firma, ktorá pre USS iba pracuje. K oprave za vlastné peniaze, všetci vo firme sme živnostníci, a všetci si už doniesli vlastné počítače. Mne ostal tento notebook, bohužiaľ asi už nič ďalšie nevyriešime. Notebook bol odoslaný na opravu do Nemecka, a neviem kedy sa vráti. A či vôbec sa ešte vráti, zatiaľ mám zapožičaný notebook z win11, výkon má ale Problém je z inštaláciou tlačiarne ak sa k tomu ešte pridajú nezmyselné firemné pravidlá Nemožnosť nainštalovať tlačiareň.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru