Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Externí HDD se změnil v PC na SSD

Je to jen po přesunech velkych souborů, cca 2 - 3x za rok.

nečteš chápavě, protože jsi dopředu zaujatý až nenávistný, tvoje chyba. protože ti údajně jde o rychlost, proto na usb disky spouštíš oo defrag, což je nesmysl a stále jsi ho nevyvrátil.
zkus někomu vysvětlit, jak může po jednorázovém odebrání nebo přidání velkých souborů vzniknou fragmentace: 1) která by stála za řeč, 2) která by brzdila rychost disku přes usb.

fragmentace, kterou by snad mělo smysl řešit, vzniká na pracovním disku. ne na disku se zálohami měněnými 2-3x za rok. sám jsi líčil co tam máš za poklady, tak je jistě nemažeš a neměníš každý týden.
poslední návrh použít ssd usb byl pochopitelně žert, určený pro nechápavé typy jako ty. je ekonomický nesmysl mít velký ssd disk na zálohy, který právě u nich nevyužije výhody ssd kromě jediné - zbaví tě obsese defragmentovat (ano, jde o psychiatrickou poruchu).

defragmentátory jsou slavné z dob winxp, od win7 se o to stará sám systém. u médií založených na ssd je už úplně lhostejná - čteš libovolné pole adres a je ti zcela jedno, kolik cylindrů jsou vzdálené od začátku, žádné mechanické hlavičky nevystavuješ.
proto je defragmentace zajímavá jen u mechanických disků - ale jen tam, kde jde o maximální rychlost. ta u čtení videa nebo 2-3 kopírování ročně (přes cache disku) je lhostejná, disk se nudí, při připojení přes zpomalující usb nikdy nepoznáš rozdíl. to jsem si naivně myslel, že bys mohl pochopit, přecenil jsem tě.
no a ty ani tu rychlost neřešíš. ty řešíš ikonu, to je na tom to smutné.

ad tvůj odkaz:
že ty jsi pacient co věří taky na prodeje hrnců a zázračných dek? stejně tak na čističe a optimalizátory systému a automatické stahovače ovladačů?
redakce všech pc plátků žijí z reklamy (živě, chip, cnews,...), tomu odpovídají jimi doporučované produkty, normálními uživateli označované jako kriplware.
a hlavně ti unikla pointa právě pro tvůj případ: obhajují tam fragmentaci pro interní disky. můžeme se o tom dejme tomu přít (viz w7 výše), ale každopádně to nemá s tvým případem nic společného - ty si zakládáš na defragmentaci usb disků, to je ta pitomost.
výsledkem však není pocit(tm) sucha a bezpečí, ale ikona disku.
neztrácej příště nit, s čím jsi tu přišel. jen se příště zamysli, proč 20 let děláš to co děláš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny