Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak zakódovat název souboru/adresáře aneb nápady šíleného byrokrata

Nevíte, zda existuje nějaký SW, který by mně zakódoval název souboru/adresáře (složky) tak, abych jej mohl použít např. jako číslo jednací (tzn. v přijatelné délce) a později se rozbalením tohoto kódu se dostal k dotyčnému souboru/adresáři?

Zkoušel jsem používat ShortFileName, ale u mých bestiálně vnořovaných adresářů má i tento větší textovou délku než průměrný historický román A. Jiráska.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A preco si uz ten subor nenazves tym "cislom jednacim"? Mozes si urobit linky (zastupcov) na subory,…
MM.. 04.11.2008 20:09
MM..
Ty soubory (hlavně typu *.doc, *.pdf, *.xls, *.txt,*.htm) jsou na síťovém (RAID) disku v jednom adre…
Paullus 04.11.2008 20:18
Paullus
No dobre ale ked tie subory presuvas, tak musia byt jednoznacne identifikovatelne (kazdy ma iny nazo…
MM.. 04.11.2008 20:27
MM..
Z toho mi vyplyva ze najlepsie bude pouzivat uz priamo v nazve dokumentu to "cislo jednaci" Bez aut…
Paullus 04.11.2008 20:47
Paullus
Proto bych chtěl mít každý soubor a adresář označený jedinečným a nezaměnitelným způsobem, ze kteréh…
MM.. 04.11.2008 21:02
MM..
Asi to bude problém psychologický. Vykašlat se prostě na 16 let budovanou strukturu adresářů a nech…
Paullus 04.11.2008 21:14
Paullus
Pokud tohle zajistíš - nepřesouvání a nepřejmenováváni souboru, tak se s tím dá dál pracovat. To nej…
Jan Fiala 04.11.2008 21:33
Jan Fiala
A pořád zbývá možnost ten dokument najít podle klíčových slov např. programem Archivarius 3000 (a na… poslední
Paullus 04.11.2008 21:36
Paullus

A preco si uz ten subor nenazves tym "cislom jednacim"?
Mozes si urobit linky (zastupcov) na subory, a zastupcov si nazvat ako chces (napr. 000000001.lnk, 000000002.lnk atd). Zastupcov mozes potom mat v jednej zlozke pekne pohromade, a zastupca moze odkazovat aj na sialeny nazov kdekolvek na disku, poklepanim na zastupcu by sa mal otvorit povodny subor.
Riziko je ze ked presunies alebo premenujes povodny subor, tak samozrejme zastupca prestane fungovat.

Ak to je vela suborov tak na vytvorenie zastupcov by bolo treba urobit nejaky bat alebo skript, tie subory su kde? Je to v jednom adresarovom strome na disku, alebo ako co su to za subory? nejake dokumenty?

Ty soubory (hlavně typu *.doc, *.pdf, *.xls, *.txt,*.htm) jsou na síťovém (RAID) disku v jednom adresáři, jenž se následně dělí na tisíce dalších podadresářů, které ale v průběhu řešení toho či onoho případu různě přejmenovávám, přesouvám atp.

Tudíž se domnívám, že jediné možné řešení je to od JaFiho s onou pravidelnou aktualizací celého adresáře...

No dobre ale ked tie subory presuvas, tak musia byt jednoznacne identifikovatelne (kazdy ma iny nazov)? Lebo ak by si mal 2subory s rovnakym nazvom tak to nezvladne ani program od JaFiho (predstav si ze by si presunul 2 subory ktore mali rovnaky nazov a potom ten program nemoze vediet ze ktory subor z tych dvoch sa presunul do ktorej novej zlozky).

Z toho mi vyplyva ze najlepsie bude pouzivat uz priamo v nazve dokumentu to "cislo jednaci" (aspon ako cast nazvu) a potom nie je problem urobit program alebo script ktory pravidelne vsetky dokumeny prehlada a vygeneruje novych zastupcov a starych zmaze apod.

Je nutne to riesit na konkretny pripad musis vysvetlit k comu sa vztahuje to cislo jednaci, k jednemu alebo viac suborom, ten kto ti bude robit nejaky program alebo skript musi vidiet a pochopit tvoju strukturu zloziek a jednacich cisel atd.

Z toho mi vyplyva ze najlepsie bude pouzivat uz priamo v nazve dokumentu to "cislo jednaci"

Bez automatizace to ale nezvládnu, 30k souborů bych růčo nepřejmenoval.

musis vysvetlit k comu sa vztahuje to cislo jednaci, k jednemu alebo viac suborom, ten kto ti bude robit nejaky program alebo skript musi vidiet a pochopit tvoju strukturu zloziek a jednacich cisel atd.

To se prostě nedá. Jak psal Honza nahoře, v jeho případě se pravděpodobně jedná o soudní spisy; u mě je to jinak, zatím jediná logika trochu vyplývá ze struktury a organizace adresářů. Jednotlivé případy spolu mohou být nějak souvztažné, takže já to nemohu organizovat ani podle subjektů ale ani podle věcí či čísel. Proto bych chtěl mít každý soubor a adresář označený jedinečným a nezaměnitelným způsobem, ze kterého by vyplynulo, kde se právě nachází.

Ale jak vidím, asi to nepůjde...

Proto bych chtěl mít každý soubor a adresář označený jedinečným a nezaměnitelným způsobem, ze kterého by vyplynulo, kde se právě nachází.

to sa da, keby si tie subory nepresuval. Akonahle nieco presunies tak to uz musi dostat nove cislo, pretoze "zatím jediná logika trochu vyplývá ze struktury a organizace adresářů" a tym padom ked nieco presunies tak uz je to nieco uplne ine a musi mat ine cislo :) Tak? Alebo stale nechapem.

P.S. da sa aj hromadne premenovat subory - nazov domplnit o nejake tie ID-cisla, tak ze kazdy by mal v nazve jedinecne ID, nejakym bat alebo scriptom. Jasne ze to nebudes menit rucne. Len neviem ze ci by ti cislo v nazve suboru na nieco bolo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru