Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Obnova dat z formatovaneho disku

pokud jsi začal obnovovat s nějakou omezenou demo verzí, o které nic nevíš, a ta to částečně obnovila na ten samý disk, potom jsi pravděpodobně skončil tím co program napáchal a už ti moc nepomůže ani jiný sw.
svému copilotovi poděkuj a příště jeho rady použij zas, sám přece myslet nepotřebuješ.

bohužel generace vyrostlé ve století, kdy už se disky nerozdělují a cenná uživatelská data se silážují na jeden společný hnůj s bezcenným operačním systémem, to nemají při obnově lehké.
respektive dopadnou přesně jako ty: takzvanou "obnovou" ten disk totálně doserou a to je pro jejich bývalá data konečná. komu by se stýskalo po nekonečném vlákně podobného mudrlanta...

protože používají jediný oddíl, nenapadne je si disk (oddíl) pojmenovat. pokud nabootují z něčeho jiného a má to divné písmeno, anebo disk přidají do jiného pc, nepoznají ho a první nápad co dostanou je všechno neznámé zformátovat, když idiotská windowsí správa disků o tom zamlčuje informace a ty nevíš, s čím vlastně zacházíš.
jestli totiž obnovovací sw začne do tvých dat míchat bezcenný systém a znovu tím přepisovat tabulku rozdělení disku, výsledek bude smutný asi jako u tebe.

na ten samý disk obnovuje testdisk, ale musí být jasné co detekoval, že to dává smysl (u gpt disků se to kontroluje hůř). pak se dá doufat, že to celé obnoví na jediný možný pokus, další nejsou. a trvá mu to klidně půl dne, pár disků jsem už obnovil.
ve tvém případě po tvých pokusech bych ještě zkusil recuvu, co vypíše. zatím jen to, ukáže barevné značky podle předpokládané úspěšnosti, nemusí být pravdivé. ale podle mě už jsou šance nízké.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny