Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Neočakávané vypnutie PC

-- PRED JEDNÝM DŇOM (13.7.2024) --

Zdarec, bol som teraz pred chvíľou dajme tomu 20 až 30 minút na posteli a pozeral som videá na TT, YT. Komp som nechal normálne bežať (nedal som ho ani do režimu spánku) a z ničoho nič sa sám od seba vypol. Tak som popozeral event viewer a tam som našiel nejaký critical no moc sa z toho vyčítať nedalo keďže sa tam písalo The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly..

Nič z daných dôvodov samozrejme nie je pravda.

V kompe som posledné dni nič nemenil ani nesťahoval čiže mi moc nedáva zmysel aby sa windows sám prenastavil ako on chce...

Je to celkom weird... Už veľa krát som takto nechal komp inactive a nikdy sa nestalo že by sa sám od seba vypol...

Ešte ma teoreticky napadlo že by mi to mohol prenastaviť MS PowerToys no ten som tiež inštaloval už nejaký ten piatok dozadu...

Prebehol som ešte PC aj príkazmi sfc /scannow a DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth.
Príkaz sfc /scannow našiel nejaké poškodené súbory a opravil ich, no bohvie či je to presne to....
Príkaz DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth nenašiel žiadnu chybu.

[Nechcelo sa mi to celé prepisovať tak som to jednoducho copy-pastol z jedného DC servera kde mi teda moc nepomohli.]

-- DNES (14.7.2024) --

- Dnes sa to stalo opäť. Avšak zistil som že sa PC vypne zrejme po určitej dobe nečinnosti. Podotýkam, že posledné dni až týždne som nič do PC neinštaloval ani nesťahoval. Takže "to začalo robiť samo".
- Približne asi vždy po 20 až 30 minútach nečinnosti sa PC sám vypne bez akéhokoľvek upozornenia.
- Ako som spomínal vyššie, opäť mi to vyhodilo Critical do Event Vieweru. Avšak ten hlási len to, že sa komp nečakane vypol.
- Pozeral som sa aj do UEFI, no tam nič ohľadom vypínania PC po určitom čase nie je.
- Zadal som príkaz do PowerShellu (ako správca) "wevtutil qe System /q:"*[System[(EventID=6006 or EventID=6008)]]" /c:5 /f:text /rd:true" a z toho som prakticky nič nové nezistil. Je tam tiež napísané len že sa komp vypol nečakane.
- Do CMD (ako správca) som zadal príkaz "shutdown.exe /a" no ten mi tiež nič nenapísal.
- Skontroloval som Task Scheduler, či tam náhodou niečo nie je no nič sa mi nepodarilo nájsť (prehľadal som len niektoré zložky, nekukal som do všetkých záložiek keďže ich je veľa).

Ako som už písal, začalo to z ničoho nič. 1.7 som sa presťahoval do nového prenájmu a do včerajška (13.7) všetko fungovalo normálne a aj keď som nebol na PC 3 hodiny, nevypol sa. Včera to zrazu z ničoho nič začalo.
- Význam slova "z ničoho nič": Na kompe som nič nesťahoval ani neinštaloval.

Mám nainštalovaný aj MS PowerToys no ten som inštaloval už dávno a neboli problémy. Pozeral som sa aj do nastavení PowerToys no nič som tam ohľadom vypnutia PC po určitom intervale nenašiel.

- Windows 11 Pro

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny