Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde zapnout PC

Dobrý den.

Mám takový zvláštní problém, kamarád má PC - CPU : AMD Sempron 2GHz, GPU : 7600GT, MT : nVidia nForce od Gigabyte, 1GB RAM,
doteď mu PC jelo úplně normálně ale najednou mu nejde zapnout a říká že nikdo dovnitř nehrabal.
Zapnout mu nejde v tom smyslu že zmáčkne tlačítko na zapnutí a začně svítit zelená kontrolka ale monitor se nezapne (No-Signal).
A furt jen svítí zelená kontrolka nic víc.

Moc Vás prosím kde může být problém ?

Předmět Autor Datum
Problém není vůbec zvláštní a stává se to. Příčin může být víc: vadná baterka CMOS (vyměnit), vadný…
Pytlík 12.11.2008 17:23
Pytlík
Kdyz se ja potykam s takovym problemem tak odpojim od MB vsechny CDROM, HDD a FDD a pak skousim, sta…
alien007 23.11.2008 15:42
alien007
ať zkusí oddělat bočnici a začenichá, jestli není cítit něco spáleného. tipoval bych totiž taky na z… poslední
lední brtník 23.11.2008 18:39
lední brtník

Problém není vůbec zvláštní a stává se to. Příčin může být víc: vadná baterka CMOS (vyměnit), vadný zdroj (zkusit jiný), nafouknuté kondenzátory na desce (lze vyměnit, chce to ale někoho zkušeného), vadná grafika (zkusit jinou), vadná paměť. Musíš holt zkoušet postupně, nedá se nic dělat.

Kdyz se ja potykam s takovym problemem tak odpojim od MB vsechny CDROM, HDD a FDD a pak skousim, stalo se mi taky jedenkrat ze za to mohl prach v PC, konkretne na RAM slotech.
Skus vytahnout RAM a steteckem ocistit od prachu, zkontrloluj jestli se točí všechny větráky a jestli nejsou zaneseny prachem...

ať zkusí oddělat bočnici a začenichá, jestli není cítit něco spáleného. tipoval bych totiž taky na zdroj, toto by bylo typické.
a pak to chce doufat, že toho zdroj sebou nevzal víc. jestli nemá model s 12cm větrákem, ať neváhá a jde ho rovnou koupit nový.

----
OT: hloubám nad tvým podpisem; celkem rozchodím když v běžném textu cizím lidem někdo používá oslovení velkými písmeny jako v osobním dopise. ale nadbytečné vykřičníky, ty mě teda serou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru