Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Norton Internet Security 2009 vs. Norton 360 Version 2.0

Dobrý den,
mám ověřeno, že Norton Internet Security 2009 na počítači s P4 1,6GHz, 1GB RAM, XP Home brzdí méně než Avira. Zejména u prověřování navštívených internetových stránek.

Ve srovnání na http://www.symantec.com/cs/cz/norton/products/chart s/comparison.jsp?pcid=mp nejsou pro 360 dostupné funkce "Aktualizace Pulse Updates každých 5 až 15 minut nebo častěji" a "Inteligentní technologie pro rychlejší a kratší prověřování".

Znamené to, že 360 v.2 je ještě postavena na Norton AntiVirus 2008 a je tedy náročnější na výkon počítače?

NIS 2008 na uvedeném počítači vydržel cca 1/2 hodiny, pak byl odinstalován a nahrazen Avirou. NIS 2009 funguje tak, jak jsem psal výše.

360 v.2 neznám a tak neumím odpovědět kolegyni, která se zhlídla v nabídce Makra, kde je nabízen 360 v.2 spolu s Hewlett-Packard DeskJet F4180 za 1499 Kč + DPH. Má doma také starý PC, konkrétně s Celeron 2,2 a 512 MB RAM.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Protože jsem tady asi hlavní a určitě první propagátor neprivilegovaných účtů chtěl bych uvést pár v…
Vladimir 26.11.2008 19:28
Vladimir
Narazis na me, tak ti odpovim. Precti si jeste jednou co jsem psal. Psal jsem o tom, ze tomu tam roz…
Radek 26.11.2008 21:12
Radek
radek: že se vměšuji: Prestante si hrat na vseznalky a vse resit radou udelej si omezeny ucet jenž…
lední brtník 27.11.2008 02:31
lední brtník
Původní tazatel nechce 3 licence za cenu jedné, to je jen příjemný bonus. Proto o tom také nepsal.… poslední
yorg 27.11.2008 13:16
yorg

Protože jsem tady asi hlavní a určitě první propagátor neprivilegovaných účtů chtěl bych uvést pár věcí na pravou míru.

1) Provoz bez antiviru pro běžného uživatele nedoporučuji, a to ani když je přihlášený jako user. Nicméně, rezident u kterého se rezidentní část vypnout stoprocentně ani nedá (a třeba produkty symantecu toto dělají) je svinstvo a hnal bych to pryč. Nový Norton klidně může být méně náročný naž Avira, jenže co je to platné kdž Avira bez problémů dokáže běžet 100% on demand (a to je IMHO cesta jak mít antivir) bez jakéhokoliv modulu v paměti. Proto to je a bude lepší produkt.
¨
2) Na viry.cz nčemu rozumějí? Vsadím se že polovina z tamního osazenstva ani netuší, co jsou práva ve Windows.

Narazis na me, tak ti odpovim. Precti si jeste jednou co jsem psal. Psal jsem o tom, ze tomu tam rozumi, nepsal jsem kdo a kolik. Navic jsem dal odkaz na test, ktery delal clovek, ktery tomu opravdu rozumi(virove problematice). Kdyztak si zjisti kdo to je. Nezminil jsem se o tom kdo z nich, ale ty uz sis vydedukoval svoje a pises o polovine osazenstva a pravech ve win. Ja se vsadim, ze tady to nevi minimalne 90% osazenstva a tak je to teda tady horsi? Ale tohle je prece uplne jedno. Prestante si hrat na vseznalky a vse resit radou udelej si omezeny ucet, nechovej se jako prase a nebudes potrebovat AV, ale to je pro vetsinu lidi omyl(vetsina jsou totiz Vami opovrhovani BFU), ktery uznavas i ty. Precti si clanky jak se siri treba nektery posledni druhy malware, nekdy te nezachrani ani omezeny ucet a nemusis vubec lezt na porno a jine zaprasene weby, za dalsi ne kazdy ma moznost routeru a tim padem treba FW nebo AV potrebuje. Na net taky chodi lide, kteri maji blizko do duchodu a i takovi pouzivaji pocitac a je jich porad vic(i muj deda, kteremu je 70), treba jako moje mamka a takovym lidem chces vysvetlovat omezeny ucet a dalsi kraviny? Musite si totiz uvedomit, ze sem i jinam chodi treba 90% lidi, ktere nezajima jak prava ve win funguji, ktere nezajima jak funguje windows, ktere nezajima co jsou registry. Jsou to lidi, kteri chteji fungovat a bavit se na pc a ne se v nem porad stourat a zjistovat co a proc nejede a nejede. To muzou delat lidi, ktere to bavi a kteri se o to zajimaji. Pro ty jsou tvoje navody dobry. Pro normalniho cloveka jsou vicemene zbytecne.
Co ti vadi na tom, ze Norton bezi v pameti. V podstate jsi rekl, ze Avira je lepsi proto, ze dokaze bezet 100% on demand. Ja ti zase reknu, ze je to blbost, protoze ja treba radsi budu mit AV, ktery neumi bezet on demand podle tvych predstav, ale bude uspesnejsi v odhaleni smejsudu a to Norton oproti Avire urcite je. Radsi budu bez viru, nez si broukat jak ten muj AV umi bezet on demand(tim nenarazim na Aviru, pisu obecne). Takze Norton je lepsi produkt. Proc by pri dnesnim vykonu pc nemel bezet AV rezidentne? Kdyz si zapnu AV na ntb, tak nepoznam rozdil mezi zaplym -vyplym AV a zatezi ntb. Myslim ze chapes co tim chci rict.
Jezismarja, ted ctu jak pises, ze vsechny antispyware hlasi cookies jako spyware. Mel jsi nekdy nainstalovany nejaky normalni antispyware?

No a zruseni viry.cz je perlicka na dortu. Vis, kdyz mas problem s virem, spyware, tam ti poradi(nedelaji z nikoho vola, ani z totalniho bfu a nevykladaji mu, ze pouziva shity atd.) a muzes se i naucit neco vic o win. Protoze ti tam poradi co delat a co ne. Ver ze tomu tam rozumi vic nez tady(samozrejme nemyslim uzivatele, ale adminy). Tim se tady nechci nikoho dotknout, ale je tam par lidi, co s tim proste maji vetsi zkusenosti nez tady. Tady zase vi o jinych vecech, ale o tom to je. Nikdo nevi vsechno.

radek: že se vměšuji:

Prestante si hrat na vseznalky a vse resit radou udelej si omezeny ucet

jenže takto to úspěšně funguje celou dobu na linuxu, stejně se uživatele i programátory aplikací konečně snaží donutit chovat vista. to totiž není nějaký módní cíl - od toho má instalace a používání systému začít. nebýt příchodu visty, dodnes funguje internetové bankovnictví pod pohodlným "ie only", a activexové automatické instalátory malware budou údajným "normálním lidem" vykrádat údaje ke kontům.

clanky jak se siri treba nektery posledni druhy malware, nekdy te nezachrani ani omezeny ucet

lidi, ktere nezajima jak prava ve win funguji ... omezeny ucet a dalsi kraviny

Pro normalniho cloveka jsou vicemene zbytecne.

vybral jsem citace které mi připadaly obzvlášť mimo. ve skutečnosti je celá tvá reakce hluboké, ale zásadní nepochopení. no naprostá hrůza, prostě, no (tm)

už dávno mě přestalo bavit babrání se s cizími nebo i vlastním pc, nevidím v tom žádný smysl. mám pc k zábavě nebo k práci, ale určitě ne k plýtvání mým časem a jeho výkonem nad stupiditou antivirů, antispyware, "čističů registrů a zázračných tuničů", věčným povolování čehosi na firewallu aby ještě vůbec chránil, nad nebezpečností aplikací které se neustále chtějí připojovat na web, když přitom žádné z těch problémů nemusí vzniknout.
a vo tom to je, ne o třech rezidentních hlídačích najednou - které ti ani neochrání špatná přístupová práva ze sítě u tvého soukromého adresáře nebo celého disku.

a jen info: pokud mě nějaké vyhledávání dovede na fórum viry.cz, propadám depresi - stal se z toho stejný hnůj jako je poradna živě. informace které nejsou nesmyslné abys hledal lupou. bohužel.
ale je to fak jen OT.
kdyby původní tazatel napsal rovnou, že chce tři aktualizované licence za cenu jedné (možná levné díky neoblíbenému engine, ale to je jeho věc), nemusel tento thread vůbec vzniknout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...