Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace Notebooku ASUS F3T

Dobrý den,
Můj problém se týká Notebooku ASUS F3T. Notebook byl zakoupen přes internetový obchod Megaobchod.cz, začátkem roku 2007 (někdy v únoru). Ze začátku měl notebook problémy s přehříváním, které opravil novější Bios, avšak u nového Biosu se projevil zase jiný problém a krátkodobé zasekávání zvuku či zaseknutí celého notebooku při dlouhodobější držení, kterékoliv klávesnice.
Nyní jsem se tuto závadu snažil vyreklamovat s tím, že se jedná o vadu neodstranitelnou s nárokem na vrácení peněz, avšak s technického centra mi notebook již 2x přišel s tím, že závada se neprojevila i když je zcela zřejmá při každém poslechu hudby.
Následně jsem psal na technickou podporu ASUS, že jim závadu předvedu a i na Megaobchod.cz. Kde mi následně od ASUSU bylo sděleno, že závadu mám předvést u svého prodejce a prodejce Megaobchod.cz mi sdělil, že je všechno v kompetenci technické podpory ASUS a že se mám obrátit na soudního znalce.
Celý přístup se mi zdá velmi pochybný a to z toho důvodu, že jsem zatím neměl jak ASUSU, tak hlavně u prodejce možnost závadu předvést a hned bych se měl obracet na soudního znalce.
Tímto bych Vás chtěl poprosit o jakoukoliv radu či pomoc, jak dále postupovat bez vynaložení peněz na soudního znalce. Předem Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je uplne jedno, kdo zajistuje servis. Ty jsi koupil notebook u MegaObchod, takze to reklamuj v Megao…
Jan Fiala 26.11.2008 23:41
Jan Fiala
Nejhorší na tom je, že když jsem přímo na megaobchod psal, kde mohu závadu předvést tak odpověděli t…
OM 27.11.2008 08:58
OM
ano, opravy ano, ale ne obchodní vztah. Ten jsi uzavřel s prodávajícím, který tak přebírá veškerou z…
touchwood 27.11.2008 09:05
touchwood
Dokonce jsem jim citoval přímo paragrafy z občanského zákoníku, ale i tak trvdili pořád to stejné do… poslední
OM 27.11.2008 16:13
OM

Nejhorší na tom je, že když jsem přímo na megaobchod psal, kde mohu závadu předvést tak odpověděli toto: velice nás to mrzí jelikož nebyla vada shledána, nevzniká nárok na vrácení kupní ceny doporučujeme se obrátit na soudního znalce který může nepadnout stanovisko servisního střediska.

tak jak uvádí výrobce na svých internetových stránkách:

http://support.asus.com/default.aspx?SLanguage=cs-c z

veškeré záruční i pozáruční opravy jsou v kompetenci servisního střediska:

ano, opravy ano, ale ne obchodní vztah. Ten jsi uzavřel s prodávajícím, který tak přebírá veškerou zodpovědnost vůči zákazníkovi. Pokud výrobek neplní svou funkci a servis prohlašuje, že to je ok, je třeba tlačit na prodejce, nikoli servis.

Jinak toto je přesně důvod, proč nenakupovat šity typu Aušus, Acer, MSI apod.

Dokonce jsem jim citoval přímo paragrafy z občanského zákoníku, ale i tak trvdili pořád to stejné dokola.. Nevím, čím mám na ně zatlačit, abych jim tam prostě mohl notebook přivést, závadu ukázat a říci jim starejte se nebo chci ustoupit od smlouvy... už to s nima řeším minimálně přes měsíc. A dopisování přes mejly mě již přestává bavit.
Dále k tomu uvádím, že notebook již byl na 2 uznaných reklamacích(asi 5 závad), během roku a půl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru