Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem info k Pc

dobry den
potreboval bych poradit, jaky bych mel na svuj PC stahnout antivir, nejlepe v cestine.:)...a dale bych potreboval poradit, jak se formatuje disk, a mel bych dotaz jestli kdyz ten disk sformatuju tak jestli mi tma zustane windos a ovladace k tomuu nebo jestli to musiom nainstalovat vsechno znova.nejlepe poradit jestli der sformato vat pouze disk bez windowsu.Mam windows XP.dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Strcis instalacne CD Windows a tam budes mat aj formatovanie C: Samozrejme vsetko z C: sa zmaze vcet… nový
MM.. 27.01.2009 16:14
MM..
aha..a to nejde treba ten nainstalovane windows dat treba nekam jinam n na jinej disk a aby se ten w… nový
jula 27.01.2009 18:11
jula
Co furt chces formatovat, ked nechces premaznut Windows, tak nepotrebujes nic formatovat a ani nic n… nový
MM.. 27.01.2009 18:22
MM..
Pokud chceš opravdu důkladně uklidit systémový disk (standardně C), tak si hlavně nejprve připrav in… nový
Kachlík 27.01.2009 18:23
Kachlík
jj diky moc nový
jula 27.01.2009 21:59
jula
jistě že to jde, ale k čemu ti to bude? A jak to pak dostaneš zpět? Chápeš vůbec, co je to operační… nový
touchwood 27.01.2009 22:18
touchwood
Sice jsem se o tom uz urcite zminoval, ale tenhle "formatovac" mi neda a napisu to znovu. Pripomnel… nový
Redmarx N 27.01.2009 21:47
Redmarx N
jj, starý dobrý ftip: "Včera jsem podruhé spustil své nové PC. Kamarád mi tam nahrál Nortona. Zkouš… nový
touchwood 27.01.2009 22:22
touchwood
Nekoupil kdysi Symantec firmu Petera Nortona a na základě toho dobrého jména a kvality (co dělala je… poslední
Kráťa 28.01.2009 00:06
Kráťa

Co furt chces formatovat, ked nechces premaznut Windows, tak nepotrebujes nic formatovat a ani nic nikam "odkladat". Nie, neda sa to.

Jaky mas vlastne problem? Len nezacni pisat ze tvoj problem je ze chces formatovat :) Napis preco si myslis ze potrebujes nieco formatovat.

Pokud chceš opravdu důkladně uklidit systémový disk (standardně C), tak si hlavně nejprve připrav instalační CD se systémem, cd s ovladači zařízení, integrovaných na základní desce(zejména ovladače chipsetu, LAN, zvukovky…) a ovladače grafické karty. Potom v BIOSu přenastav bootování na CD (DVD) mechaniku, vlož CD se systémem, a restartuj. V průběhu instalace budeš (krom jiného) dotázán, zda chceš zformátovat disk, na který se má znovu instalovat systém, takže budeš následovat instrukce na obrazovce, a úklid bude dokonalý… Jo, a před tím, než tohle všechno uděláš, si někam zazálohuj data, o která nechceš přijít (fotky, filmy, uložené herní pozice…). Přeji pevné nervy, hodně štěstí, a kdo umí číst, má výhodu…8-)
K.

PS: Sorry, nedalo mi to… Kdo chce kam…

jistě že to jde, ale k čemu ti to bude? A jak to pak dostaneš zpět? Chápeš vůbec, co je to operační systém? A jak si pomůžeš, když ten zavšivený OS přesuneš?

BTW - největší vir ve windows je BFU. Jenže vymýtit tuhle nákazu nejde, protože blbost je věčná.

Jediná rada pro tebe je: zaplať někomu, ať tě naučí reinstalovat Wokna a pak by tě taky mohl naučit, jak ta Wokna spravovat. Jenže člověka na první úkol najdeš celkem dobře (zvládají to i mírně retardovaná děcka ze základní školy), na tu druhou část budeš hledat asi dost dlouho...

Sice jsem se o tom uz urcite zminoval, ale tenhle "formatovac" mi neda a napisu to znovu. Pripomnel mi totiz me samotneho, kdyz jsem si poprve sednul za sve vlastni PC a na disku C se krome slozek valely takove dva divne soubory - autoexec.bat a config.sys, tak jsem je smazal. Druhy den po zapnuti PC mi bylo do breku, ale nakonec jsem si s tim poradil. Takze smele formatuj, pak komplet nainstalujes nove Windows a aspon se neco naucis jako ja tenkrat. ;-)

jj, starý dobrý ftip:

"Včera jsem podruhé spustil své nové PC. Kamarád mi tam nahrál Nortona. Zkouším co dokáže, a vidím: vlevo C:, vpravo C:. Proč to mít dvakrát? Tak jsem jedno C: smazal."

:-)

Edit (pro lidi, co PC viděli až po roce 1995): Norton je myšlen jeden ze dvou kvalitních SW stejnojmenné firmy pana Petera Nortona - Norton Commander (ten druhý byl Norton Utilities); zbytek co tato firma produkuje (dnes jako Symantec), je odpad.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru