Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno KIS 2009 znemoznuje sdileni souboru mezi 2 pc

Ahoj,
potreboval bych poradit. Cca od ctvrtku jsem nastavoval tyto konfigurace pc a vysledek nikde. Reseni co jsem vsude nasel k nicemu nevedlo. je to trosku komplikovany pripad a tech. podpora zatim nic nevi a ja potrebuju, aby to fungovalo. Sitim nerozumim vubec, ale uz jsem zkousel snad vse co jsem kde nasel. Menil prava na slozkach v ntb snad 100x na vsechny zpusoby co me napadly a bud to nejde a je problem jinde nebo jsem jeste netrefil to spravny nastaveni...

Oba pc jsou pripojeny k routeru.
PC1
vista 64b, KIS 2009, sit na default v nastaveni na LOCAL(volal jsem na tech. podporu KIS a pry staci nastaveni bez problemu na LOCAL-daval jsem i TRUST a nic)

NTB
XP proff, vypnuto zjednodusene sdileni(nefunguje ani se zapnutym), KIS 2009, sit na default v nastaveni na LOCAL(zkousen i TRUST)

oba pc maji zapnuto sdileni tiskaren
ping z PC1 na NTB jde bez problemu i kdyz jsou oba programy KIS zapnute
nasdilene slozky maji dostatecna prava, protoze po odinstalaci KISu jsem se pripojil z PC na NTB, ale stala se mne dnes po dalsich pokusech jina vec. Udelal jsem obnovu PC do stavu po koupi a z ntb se neslo na PC vubec dostat ani bez nainstalovaneho KIS. Vytvoril jsem znovu novy sitovy pripojeni, udelal pc ve stejne skupine(nemam stejne uzivatele, ale pokud sdileni funguje bez nainstalovaneho KIS na jednom pc a na druhym s nainstalovanym, tak si myslim, ze to neni nutne-snad..)
--------------------------------------

U obou pc jsem zkousel prepnout sit na TRUSTED a nepomohlo to. Z vist se na XP nedostanu, najde to pouze pocitac a nasdilenou slozku, ale do ni se nedostanu a hlasi to neco o spatnych pravech a ze mam kontaktovat spravce a pak, ze neni dostatek mista na serveru nebo neco takove(hlaska je pravdepodobne nepodstatna, jak vysvetlim dale). Z XP na velky PC1 vidim a dostanu se do nasdilenych adresaru bez problemu. Na XP jsem i doinstaloval "Odpovidajici zarizeni zjistovani topologie linkove vrstvy", ktere by mohlo podle MS situaci resit, ovsem neresi ji. Ve FW(KIS) na XP jsem v nastaveni site povolil uplne vse, nekolikrat jsem restartoval pc a nikdy jsem se z visty na XP nedostal, opacne pokazde. Nastaveni site na PC1 je stejne jako na NTB. Pak jsem zkusil, uplne vypnout cely KIS a take nic.
Nevite nekdo, kde a co muze v KISu na NTB blokovat ten velky PC1? Netusim, jestli je problem v KISu nebo v nastaveni site, protoze bez nainstalovaneho KIS na ntb se z PC na ntb dostanu bez problemu. Ovsem dnes po te obnove se neslo z ntb bez KISu na PC dostat a pomolho to upraveni prav, ale prava mam vsude na EVERYONE a fakt jsem se snazil proklikat uplne vse a vsude a snad jsem nic nevynechal.

Existuje nejaky funkcni reseni? Klidne to udelam cely odznova.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takze vyreseno diky jednomu ruskemu klukovi na jinem foru. Davam to sem, kdyby nahodou nekdo mel pod…
Radek 13.03.2009 10:28
Radek
dva řádky oslavných ód na rusáka, pak se dozvíme že chyba je na straně ruského programu, který se ne…
lední brtník 13.03.2009 12:23
lední brtník
Ja ody na rusaka nepsal, ale on to vyresil (psal jsem to sem proto, kdyby nahodou nekdo mel podobny… poslední
Radek 13.03.2009 14:07
Radek

Takze vyreseno diky jednomu ruskemu klukovi na jinem foru. Davam to sem, kdyby nahodou nekdo mel podobny problem. Takze je jasne, ze kdo umi, tak proste umi a ma to vyreseno za par sekund. Oprava zabrala opravdu nekolik vterin a stacilo pripsat do registru zaznam IRPStacksize jako DWORD s hodnotou 11.

dva řádky oslavných ód na rusáka, pak se dozvíme že chyba je na straně ruského programu, který se neumí správně instalovat a zůstane částečně nefunkční, a místo opravné volby nastavení je třeba hackovat registry. fak skvělý program.
nepřej si aby kaspersky&sons vydali update nebo novou verzi.

a že to tazatel zrovna neulehčuje stylem, kdy ani nedokáže pořádně popsat jak má aktuálně nastaveno sdílení. a nechce ani na chvíli vyřadit firewall, aby si ověřil že sdílení konečně nastavil správně. kdo se ve tvých odpovědích vyznal, má můj obdiv.

Ja ody na rusaka nepsal, ale on to vyresil (psal jsem to sem proto, kdyby nahodou nekdo mel podobny problem, aby vedel jak na to). Tady nikdo nic nevedel. U nas se rika: "Kdyz se to umi, tak je to svanda" a to je vse, co jsem tim chtel rict. Puvodne jsem nemyslel muj prispevek nijak rypave, jak se snazis naznacit, ale ted jo. Chyba nebyla na strane ruskeho programu, ale v XP. Muselo se neco psat do registru.
Sorry, ale je mne uplne jedno, jestli si myslis, ze je to "skvely" nebo jiny program. Mne funguje a jsem spokojen, az mne bude omezeny ucet hlidat pripojeni pres mobil, tak ho treba nekdy zkusim. Update bude v kvetnu a jestli to nepujde, tak to treba zase nejaky rusak nejakym hackem vyresi. Jestli jde o hack nevim a je mne to jedno, protoze to funguje- 285089
Precti si Vladimirovi clanky o neadmin uctu a taky tam ma upravy registru-tedy podle tebe hacky. Takze na tom asi nic spatne nebude.

Tazatel jsem byl ja a myslim, ze jsem to popsal dost podrobne. To ze se tady vetsina prispevku resi tak, ze se odvadi pozornost a tema nekam jinam, neni muj problem.

Nikde jsem nepsal, ze nechci ani na chvili vyradit FW. Kdybys poradne cetl, tak bys to vedel a hned v uvodnim dotazu mam tohle a i dal jsem o tom psal

Ve FW(KIS) na XP jsem v nastaveni site povolil uplne vse, nekolikrat jsem restartoval pc a nikdy jsem se z visty na XP nedostal, opacne pokazde. Nastaveni site na PC1 je stejne jako na NTB. Pak jsem zkusil, uplne vypnout cely KIS a take nic.

Timto s psanim sem opet koncim, psal jsem to sem pro lidi, kteri by nahodou meli stejny problem, nechtel jsem se hadat nebo tady mit puldenni a uplne zbytecnou prestrelku nazoru, navic s nekym, kdo se treba citil mym prispevkem dotcen.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru