Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s propojením VCR a PC

mám v PC TV kartu AVerMedia A16D PCI Hybrid.VCR HomeTech.VCR jsem propojil SCARTEM -> 3x CINCH.Signál STB mám do VCR.Když spustím AVerMedii a chci se koukat na tv program tak celý obraz odskakuje nahoru.To samé dělá i při přehrávání kazet VHS.Chtěl jsem domácí videa přehrát do PC a následně po nějakých úpravách vypálit na DVD.Poradí mi někdo kde je problém?Zkoušel jsem měnit frekvenci monitoru,měnit v AVerMedii vstup S-video i compozitní na např.SECAM,PAL_N,PAL_M atd. ale bez výsledku.

Předmět Autor Datum
Mohu vám odpovědět pouze na druhou část dotazu neboť tv kartu neznám. Vše podle mě ale souvisí se za…
cody 26.02.2009 22:22
cody
Signál beru z STA v domě.Když přivedu signál s STA rovnou do TV karty tak je obraz programů OK.když…
lala 26.02.2009 22:40
lala
Poslal jsem Vám krátké video a pár fotek obrazu co mi to dělá na Váš e-mail. poslední
lala 26.02.2009 23:03
lala

Mohu vám odpovědět pouze na druhou část dotazu neboť tv kartu neznám. Vše podle mě ale souvisí se zachycením a zpracováním synchornizačních impulsů. "Odskakuje obraz nahoru" není moc dobrý popis. Jestli máte doma nějakou analogovou Tv můžete provést malý experiment. Tv a video propojte normální anténou a nalaďte video na jinou předvolbu než 0 případně vypněte rozšíření zachytávání synchornizace (viz návod TV). Při přehrávání by se měl obraz cukat také, jestli bude jev obdobný jako na pc hledal bych něco v nastavení karty.
Ještě by to také mohlo souviset s potenciálem zemí. Odkud berete signál do TV karty ? Není to náhodou STA v domě ? V tomto případě musí být zem antény oddělená od PC kondenzátorem (hodnota kolem 1nF).

Signál beru z STA v domě.Když přivedu signál s STA rovnou do TV karty tak je obraz programů OK.když chci koukat na videozáznam tak to odskakuje jako když u starších televizí se vzadu doštelovával obraz aby stál a neodskakoval.Když to např odskočí o 1/2 tak je uprostřed pruh cca 8 cm 1/2 obrazu nahoře a 1/2 dole.Chvíli to běží v pohodě a potom to zase odskočí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru