Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s propojením VCR a PC

mám v PC TV kartu AVerMedia A16D PCI Hybrid.VCR HomeTech.VCR jsem propojil SCARTEM -> 3x CINCH.Signál STB mám do VCR.Když spustím AVerMedii a chci se koukat na tv program tak celý obraz odskakuje nahoru.To samé dělá i při přehrávání kazet VHS.Chtěl jsem domácí videa přehrát do PC a následně po nějakých úpravách vypálit na DVD.Poradí mi někdo kde je problém?Zkoušel jsem měnit frekvenci monitoru,měnit v AVerMedii vstup S-video i compozitní na např.SECAM,PAL_N,PAL_M atd. ale bez výsledku.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mohu vám odpovědět pouze na druhou část dotazu neboť tv kartu neznám. Vše podle mě ale souvisí se za…
cody 26.02.2009 22:22
cody
Poslal jsem Vám krátké video a pár fotek obrazu co mi to dělá na Váš e-mail. poslední
lala 26.02.2009 23:03
lala

Mohu vám odpovědět pouze na druhou část dotazu neboť tv kartu neznám. Vše podle mě ale souvisí se zachycením a zpracováním synchornizačních impulsů. "Odskakuje obraz nahoru" není moc dobrý popis. Jestli máte doma nějakou analogovou Tv můžete provést malý experiment. Tv a video propojte normální anténou a nalaďte video na jinou předvolbu než 0 případně vypněte rozšíření zachytávání synchornizace (viz návod TV). Při přehrávání by se měl obraz cukat také, jestli bude jev obdobný jako na pc hledal bych něco v nastavení karty.
Ještě by to také mohlo souviset s potenciálem zemí. Odkud berete signál do TV karty ? Není to náhodou STA v domě ? V tomto případě musí být zem antény oddělená od PC kondenzátorem (hodnota kolem 1nF).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru