Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Outlook XP smazaná složka

Strašnej průšvih (asi). Z nepochopitelných důvodů jsem udělal následující: Ze složky kam Outlook ukládá svoje pst soubory jsem smazal soubor: "(kopie)outlook.pst" nepodíval jsem se vůbec na datum, které u soboru bylo a dál jsem to neřešil. No a teď se zjistilo, že chybí v outlooku jedna složka, která byla mimo doručenou poštu a kam byla směrována pošta z jedné mailové adresy. Připadá mi divný, že by outlook pojmenoval další pst soubor jako "(kopie)outlook.pst". Jenže nemám jiný vysvětlení jak se složka s poštou v outlooku mohla ztratit..:-(

Ještě doplnění co jsem vůbec dělal: snažil jsem se obnovit smazanou zprávu ze složky doručená pošta, k tomu jsem se potřeboval (podle návodu z netu) editovat soubor outlook.pst hex-editorem. Soubor outlook.pst jsem si před těmi úpravami zazálohoval, a když jsem zjistil, že chybí složka tak jsem zálohovaný soubor vrátil zpět. Díky moc za Vaše zkušenosti s tím jak outlook ukládá soubory. Popřípadně s obnovou smazaných souborů..

Předmět Autor Datum
Zkus najít a obnovit smazaný .pst soubor programem Recuva. http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_o…
host 07.04.2009 20:38
host
diky moc za tip, ale bohužel:( Našel jsem nějaký soubor pst, někdy z roku 2007, ale z pátku 3.4. 200…
Doly 07.04.2009 21:29
Doly
Když jsem ještě používal Outlook (taky XP), tak obsahoval jen dva soubory: Outlook.pst a archive.pst…
host 07.04.2009 21:37
host
to jsem si taky myslel, a pořád v to doufám, že to tak outlook má, tím myslím všechny zprávy, včetně…
Doly 07.04.2009 21:54
Doly
To bys poznal, že by některá složka měla u sebe "+" - jako symbol, že jde rozbalit a obsahuje podslo…
host 07.04.2009 22:50
host
Hmm možná tam ten soubor kopie_outlook.pst někdo nacpal z nějakého jiného počítače jako přenos dat.P…
MM_tank 07.04.2009 23:28
MM_tank
díky moc za rady, ale už to nechám, kámoš se se ztracenou poštou smířil..Spíš by mě opravdu zajímalo… poslední
Doly 08.04.2009 11:56
Doly

diky moc za tip, ale bohužel:( Našel jsem nějaký soubor pst, někdy z roku 2007, ale z pátku 3.4. 2009 už je asi přepsaný..Pořád mi, ale přijde divný, že si MS outlook pro další složku vytvoří soubor (kopie)outlook.pst, vždyť i jednoduchý express vytváří složky pojmenované tak, jako je vidíme v klientovi. Je to prostě moje chyba, jsem debil, ale jestli outlook pojmenoval soubor (kopie)outlook.pst tak jsou v microsoftu ...
Jinak ta recuva, vypadá jako celkem dobrej software

Když jsem ještě používal Outlook (taky XP), tak obsahoval jen dva soubory: Outlook.pst a archive.pst. Přitom složek jsem v něm měl minimálně deset, takže MS Outlook narozdíl od Outlook Express nezakládá pro každou složku zvláštní soubor.

Nemáš tu složku třeba jen např. přesunutou v jiné složce (jako podsložku)? To se mi někdy taky stalo, když se Outlook při spuštění načítal a já kliknul na složku, kterou jsem chtěl otevřít, tak došlo kvůli překreslování obrazovky místo k otevření k drag&drop a složka se přesunula do jiné složky.

Zkus v Outlooku použít vyhledávání a najít nějaký mail, který měl být v té chybějící složce.

Hmm možná tam ten soubor kopie_outlook.pst někdo nacpal z nějakého jiného počítače jako přenos dat.Přidal prostě datový soubor k hlavnímu/nástroje,možnosti/datové soubory, jak to má verze XP nevím/.

Je možné že by nějakej úchyl programoval i pravidlo aby pošta z té jedné adresy /pokud stále chodí/ se cpala do toho druhého souboru ale to pochybuju. Tak je možný že ten samý soubor co jsi smázl existuje ještě někde /ve starým pc,na záloze/.

Místo hexeditování zkus spíš vydolovovat ten smazanej soubor...

díky moc za rady, ale už to nechám, kámoš se se ztracenou poštou smířil..Spíš by mě opravdu zajímalo jestli se to ztratilo tím smazáním souboru (ale asi jo, čím taky jiným). Na jiném PC soubor nebude, a z toho disku ho asi opravdu nedostanu, zkoušel jsem to asi třemi programy.
Do té složky směrovalo poštu opravdu pravidlo z jedné mail-schránky, takže to tak možná outlook založil, jak budu mít čas tak si to doma nanečisto zkusím, a pak dám vědět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru