Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pořádek ve Winbdowsu

Mám malý problém někdy se ve Windowsu něco pokazí že program nelze spustit například tv karta winfast hlásí v programu došlo k chybě když jej od instaluji a znova nainstaluji nepomůže nebo yamaha softsynthesizer se chybně odinbstaluje a nepomuze ani uninstaler porad mi to hlasi ze program jiz ve windowsu je a nelze znova nainstalovat. vím owindowsu že programy rozdeluje do adresaru ale cast je v jednom windows registru a v jednom adresáři system32 nebo někde documents and setings stejne jako sejvy hry underground 2 kdy se ukládá do skryteho adresare local setings. chci tedy vědět zda je nějaký konfigurator který by udelal v tomto poradek aby se instalovane aplikace ukládali do odelených částí registru a hlavně v adresáři system32 aby se tvořili jednotlivé složky i kdyby byly jen značeny čísli a abych si i mohl zvolit svůj vlastní adresář local setinmgs

Předmět Autor Datum
Napiš si vlastní program s vlastním instalátorem. Potom si budeš moci určit, jaké složky to při inst…
karel 28.04.2009 15:00
karel
Ty Billovým okýnkům zrovna dvakrát nerozumíš, co? :-)
touchwood 28.04.2009 16:02
touchwood
touchwoode - když si uvědomím, že kterýkoliv programátor u Billa bere za měsíc tolik, kolik nikdo z…
gambáč 28.04.2009 17:27
gambáč
Predstav si, ze vetsina programu, na ktere lidi nadavaji nema s operacnim systemem nic spolecneho a…
Jan Fiala 28.04.2009 17:32
Jan Fiala
já se naopak musím přiznat, že design a filozofie struktury a návrhu "moderních" (čti NT) Windows mi…
touchwood 28.04.2009 19:31
touchwood
Nebude to tim, ze mas problemy s klavesnici? Pokud se ti neco pokazi, mas moznost vratit se pomoci b…
Jan Fiala 28.04.2009 17:31
Jan Fiala
vím owindowsu že programy rozdeluje do adresaru ale cast je v jednom windows registru a v jednom adr…
shiro 28.04.2009 17:33
shiro
myslím že na živě nebo jak na počítač vyhlásili soutěž, kdo na netu vyvolá delší flame. protože toli… poslední
lední brtník 28.04.2009 20:33
lední brtník

touchwoode - když si uvědomím, že kterýkoliv programátor u Billa bere za měsíc tolik, kolik nikdo z nás nevydělá za rok, tak abych se prásknul, tak tomu taky nějak "nichtfršťouch".
A dále si myslím, že kdyby kdokoliv z nás odváděl takovou práci, v kterémkoliv zaměstnání, tak je nezaměstnaný.
Až na naše poslance - ale ti maj "imůnytu".

já se naopak musím přiznat, že design a filozofie struktury a návrhu "moderních" (čti NT) Windows mi připadne celkem dobrá (když se člověk přenese přes hacky typu UAC).

Druhá věc je samozřejmě schopnost a um programátorů, kteří začasté nerespektují správné programovací techniky, nepoužívají správně registry, strukturu adresářů a završí to zparchantělým instalátorem.

A ač nejsem fanouškem MS, tak programátory mají IMHO dost dobré (a když náhodou nejsou dost dobří, tak si Vilda Brána nové prostě koupí, jako třeba Marka Russinoviche :-)).

vím owindowsu že programy rozdeluje do adresaru ale cast je v jednom windows registru a v jednom adresáři system32 nebo někde documents and setings stejne jako sejvy hry underground 2 kdy se ukládá do skryteho adresare local setings.

odkedy je databaza Registry adresar? Do system32 sa ziedkakedy nieco uklada - v pripade hier nic. Vacsinou len ked instalujes kodeky apod. S local settings mas pravdu, tam sa to uklada z dovodu, ze windows ako taky je viacuzivatelsky OS.

chci tedy vědět zda je nějaký konfigurator který by udelal v tomto poradek aby se instalovane aplikace ukládali do odelených částí registru a hlavně v adresáři system32 aby se tvořili jednotlivé složky i kdyby byly jen značeny čísli a abych si i mohl zvolit svůj vlastní adresář local setinmgs

neexistuje a ani existovat nebude, nakolko by v tom bol obrovsky bordel. Navyse kazdy programator si spravi po svojom, kde si jeho program co ulozi a to ty neovplyvnis.
Do system32 nemas ty ako uzivatel vobec co vytvarat nejake zlozky (naco este, aby si to tam este viac zabordeloval?). A nijaky svoj adresar local settings si nezvolis, nakolko uz jeden mas, je v podadresari s tvojim uzivatelskym profilom, presne tam, kde ma byt.

Navrhujem prestudovat nieco o vyznamoch adresarov vo windows a nezaskodilo by ani navstivit logopeda (vid. "Winbdowsu", "setinmgs").

myslím že na živě nebo jak na počítač vyhlásili soutěž, kdo na netu vyvolá delší flame.
protože tolik nepříčetných příspěvků jako za poslední měsíc jsem nezažil, ani když mají nudící se ichtylové prázdniny.

a tazateli doporučuju dlouze se zamyslet nad překladem "local settings", když filosofuje proč celý program není nainstalován tam, anebo proč naopak konfigurace není v windows\system32.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru