Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má smysl používat AV?

Hm, kvůli automatickým aktualizacím jsem kupoval leg. win.
Win (instalačka XP SP2) instaluji na komp. připojený k síti přes router se zapnutým FW. Nechám připojit k síti hned při instalaci. První, co dělám, že nechám vyhledat všechny aktualizace a dostupné záplaty a nechám je nainstalovat. V podstatě je to "nebezpečný" postup (alespoň v porovnání s tím, co doporučuje Fuente - pohledat aktualizace předem a pak instalovat bez přístupu k síti), ale nikdy jsem s ním neměl nejmenší problém.
A k zakázání automatických aktualizací: Blaster, který asi před čtyřmi roky řádil po netu - ukončoval běžící win do 30s (ještě teď se občas objeví dotaz od majitele zanedbaných a neaktualizovaných XP) se v době jeho masovějšího rozšíření vyřádil toliko na neaktualizovaných PC. V době jeho objevení již existovala záplata na XP - záplata byla dostupná dřív, než zneužití bezpečnostní díry. Majitelé pravidelně aktualizovaných XP byli v klidu a o ničem nevěděli, zbytek brečel a nadával na antiviry.
Např. Avast ale vydal aktualizaci, která blaster detekovala, hned druhý den. Ovšem bez záplaty byla stejně k ničemu, stejně tak u ostatních antivirů. Jejím hlavním efektem byla detekce a hlášení za patřičných zvukových a optických (d)efektů (avasťáci znají) ukončená obligátní win. hláškou o ukončení programu. :-)
Podotýkám, že majitelé pravidelně aktualizovaných win to znají jen z vyprávění.

edit: Ono to bude víc než čtyři roky, utíká to, utíká...

edit2: Čtu to po sobě ještě jednou a z toho dlooooouhýho vlákna nevyplývá nic. Shrnul bych to tedy tak, že podstatnější, než antivir je zapnutá automatická aktualizace win.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny