Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s přehráním Blue-ray disku na PC mechanice-HDMI kabel-na plazma TV

Můžete mi někdo poradit? Když přehrávám vypálenou kopii blue-ray disku v PC mechanice a compl mám propojený HDMI kabelem do plazma TV přes Power DVD 8 tak vše funguje normálně.Grafickou kartu mám nastavenou jako DUAL VIEW,vše OK.Pokud ale vložím do PC mechaniky originální blue-ray disk téhož stejného titulu, tak se mi objeví hláška, že signál nemůže být přenesený digitálně HDCP a že mám přepnout propojení PC a plazmy na analog VGA.Co je to za blbost, nevíte někdo co to způsobuje, jak to napravit??? Mám AnyDVDHD 6.5.5.5.,Power DVD 8 Ultra Version,Nero 8.3.6.0.
Děkuji předem za jakoukoliv radu.

Předmět Autor Datum
lebo blbé ochrany. pokiaľ sa nemýlim, všetky zariadenia v reťazci mechanika-výstup musia podporovať…
deadhead 11.06.2009 22:25
deadhead
no a jak si to nakonec během té hodiny vyřešil ty en svuj problem jak prehrat originalni disky ?? my…
Bred72 11.06.2009 23:06
Bred72
Problém už jsem vyřešil,vše funguje tak jak má i z originálů BD.
Bred72 12.06.2009 00:59
Bred72
mozme poprosit o riesenie pre pripadnich dalsich navstevnikov?
Michal2 12.06.2009 10:08
Michal2
Řešení bylo smazáno, neboť bylo založeno na nelegálně získaném sw. (anarchist)
anarchist 12.06.2009 17:49
anarchist
AnyDVD je jasné, mne šlo o to ako prehrať originálny legálne zakúpený film. Mal som totižto ten istý…
deadhead 12.06.2009 17:11
deadhead
a jeden D-SUB-->HDMI Kdybys nekecal.
mif 12.06.2009 17:30
mif
saaakra, ja blbec fakt kecám, ešte som si zjavne nezvykol na to že som po rokoch vymenil počítač a u…
deadhead 12.06.2009 17:53
deadhead
Nemusis cumiet na obal disku, dalo by sa to prehrat v nejakom stolnom prehravaci apod. Na to su tam…
MM.. 12.06.2009 18:05
MM..
Súhlasím a uznávam že ja s mojim vybavením nie som cieľová kategória na HD video. Dokonca by som bol…
deadhead 12.06.2009 18:25
deadhead
dalo by sa to prehrat v nejakom stolnom prehravaci No a co lidi, kteri stolni prehrabavac nemaji? C…
mif 12.06.2009 18:32
mif
Ale to neni nejake "blokovanie" z rozkose, to je NUTNE aby mala ta ochrana vobec nejaky zmysel. Cez…
MM.. 12.06.2009 18:37
MM..
Takze budes s uspokojenim kvitovat potencialni moznost, ze napr. filmovy disk od *nejakeho* distribu…
mif 12.06.2009 18:44
mif
Ale to neni ze od nejakeho distributora, to je celosvetovy standard ktory tvoj HW bud vie alebo nie.…
MM.. 12.06.2009 18:46
MM..
Ja presne chapu, co mas na mysli (mozna nemam tu palici jeste tak vypitou). Jen davam priklad z Orwe…
mif 12.06.2009 18:54
mif
A jako inac by si chcel chranit tie HD digitalne data, keby si bol vyrobca HD filmov? A netvar sa ze…
MM.. 12.06.2009 19:54
MM..
chceš povedať že tých 34 giga full HD videa ktoré som za 45 minút ripol na disk nie je to isté ako n…
deadhead 12.06.2009 20:19
deadhead
Ja neviem ze co mas ripnute a jak, predpokladam ze je to ale zakodovane a nepojde to z toho prehrat.…
MM.. 12.06.2009 20:24
MM..
:-) Že človek s tvojimi znalosťami verí v neprelomiteľnosť nejakej ochrany ma fakt udivuje 25679 22…
deadhead 12.06.2009 20:38
deadhead
Pretoze je to jedna z prvych ochran urobena aspon "z principu" poriadne (ale ako pisem nestudoval so…
MM.. 12.06.2009 20:43
MM..
No jo ked ti idioti dali kluc do software :-? tak nech sa necuduju. Daj dementnym amaterom robit och…
MM.. 12.06.2009 21:01
MM..
pro deadhead: kdyby si poradne četl to o čem jsem celou dobu psal...nenapsal by si to co si napsal..…
Bred72 13.06.2009 00:37
Bred72
o vzdialenej ploche nepadlo ani slovo. IMHO v princípe nie je rozdiel medzi TV a monitorom.
deadhead 13.06.2009 08:06
deadhead
pro deadhead: nedokážeš mi prosím tě poradit s - proc mi nehraje z nekterych BD originalu zvuk??? (n… poslední
Bred72 13.06.2009 08:21
Bred72

lebo blbé ochrany. pokiaľ sa nemýlim, všetky zariadenia v reťazci mechanika-výstup musia podporovať HDCP.
starý ale zaujímavý článok: 18852

mimochodom, včera mi trvalo pol hodinu kým som ripol Blu ray film, ale hodinu som riešil ako si pozrieť originálny disk. Piráti to majú furt jednoduchšie.

AnyDVD je jasné, mne šlo o to ako prehrať originálny legálne zakúpený film.
Mal som totižto ten istý problém ako ty. Mám 2 monitory. Jeden zapojený DVI-->DVI a jeden D-SUB-->HDMI.
Prvý problém bol ten že som nemal prehrávač (to vyriešil PowerDVD 9) a druhý že sa film zanovito odmietal spustiť na monitore pripojenom cez DVI.
Až potom čo som si prečítal ten článok na cdr.cz mi došlo že problém je v absencii HDCP a tak som to pustil na druhom monitore. Taká banalita, ale nenapadlo ma to.

V každom prípade ma to dokonale naštvalo a potom že človek má kupovať originály. Keby som nemal možnosť zapojiť monitor analógovo tak môžem akurát tak čumieť na obal disku :-|

Nemusis cumiet na obal disku, dalo by sa to prehrat v nejakom stolnom prehravaci apod. Na to su tam ochrany aby sa digitalne data nedostali nijak do PC, preto je prehravanie na PC ktory nepodporuje to co ma podporovat problematicke. Musim uznat ze toto je snad prva ochrana vhistorii ktora fakt aj nieco moze ochranit, aj ked prelomit sa da vsetko ale toto je fakt orech.
Vydavatel filmu predpoklada ze ten kto si kupuje HD film tak ma aj patricne HW vybavenie podporujuce vsetko potrebne na prehranie chraneneho filmu. Nechraneny ho von nepusti (len analogovo)

Súhlasím a uznávam že ja s mojim vybavením nie som cieľová kategória na HD video. Dokonca by som bol ochotný akceptovať aj zníženie kvality obrazu keď nespĺňam požiadavky, ale to, že sa ten film odmietne vôbec prehrať, tak to už je podľa mňa príliš.

Ale to je jedno, chcel som mať aspoň jeden Blu ray disk keď už mám v PC mechaniku :)

dalo by sa to prehrat v nejakom stolnom prehravaci

No a co lidi, kteri stolni prehrabavac nemaji? Chces rict, ze je v poradku blokovani obsahu v zavislosti na typu hardwaru? Jdi mi k sipku, sokoliku. V dobach, kdy staci na kompletni multimedia jeden bazmek (HTPC), se mi tve argumenty nezdaji tak ouplne koser. Nebo budeme vsichni my, kteri nechceme dalsi "vezovy" player, muset piratit? Toz to teda dik...

Ale to neni nejake "blokovanie" z rozkose, to je NUTNE aby mala ta ochrana vobec nejaky zmysel. Cez digitalne vodice musi ist do monitora kryptovany signal, inac by nemala ziadna ochrana zmysel. Ak to HW nevie tak uz z principu neni urceny na prehravanie HD video diskov. Mechanika do PC je primarne na data a nie na videodisky (ak to nepodporuje vsetok ostatny HW). Akokeby chcel clovek na CD vezi prehravat DVD (ja viem je to pritiahnute za vlasy ale je to podobne - HW neni na to urceny)

Takze budes s uspokojenim kvitovat potencialni moznost, ze napr. filmovy disk od *nejakeho* distributora prehrajes pouze na HW, ktery si on sam urci (treba sony, filipes,...) a na jinem prehrat nepujde? Je to taky trochu pritazene za pacesy, nicmene z jednoho hnizda...

Ale to neni ze od nejakeho distributora, to je celosvetovy standard ktory tvoj HW bud vie alebo nie. Napr. tvoja vypalovacka moze vediet DVD+R ale nemusi vediet DVD-R a naopak atd. Tak ked tam strcis to co nevie tak to nevie.
Ked tvoj HW nepodporuje HDCP, tak tam neprehras chraneny disk od ziadneho vyrobcu, ked to HW vie tak prehras chranene disky vsetky. Neni to nic viac ako "nejaky format" ktory HW musi podporovat, ked podporuje tak prehras vsetky HD filmy digitalne.

A jako inac by si chcel chranit tie HD digitalne data, keby si bol vyrobca HD filmov? A netvar sa ze by si bol matka Tereza a daval to zdarma tu mate ludia kopirujte si HD :)
A neverim ze pirati na inete maju ten film v plnom HD. Nejake 10nasobne skompresovane skomoleniny sa nerataju, ide o plne HD presne tak ako bolo na disku, na to vyrobca vsadil ze kto to bude chciet tak si kupi disk, ptz digitalne plne HD z toho nevykopiruje nikto a teda ani nemoze dat na inet.

Ja neviem ze co mas ripnute a jak, predpokladam ze je to ale zakodovane a nepojde to z toho prehrat. Ale mozne je vsetko neviem v jakom stadiu je momentalne prelamovanie HDCP ani sa mi nechce teraz studovat jak presne funguje system HDCP :) Je ale (teoreticky) mozne ze to budes vediet prehravat len v nizsej kvalite.

Pretoze je to jedna z prvych ochran urobena aspon "z principu" poriadne (ale ako pisem nestudoval som detailne ze kde to ma slabe stranky), ale princip bol dobry (na rozdiel od vsetkych predchadzajucich smiesnych pokusov o akozeochrany).
Ono je tam zakomponovane aj blokovanie klucov za urcitych podmienok (tie podmienky mozu byt vylisovane na nejakom DVD apod) a ine srandicky, takze sa velmi netes moze byt ze dalsie DVD zablokuje komplet mechaniku lebo ti zdetekuje nejaky ripprogram :-D Neviem zhlavy ja si najprv pockam kym sa to trochu rozsiri, potom budem mudrejsi.

No jo ked ti idioti dali kluc do software :-? tak nech sa necuduju. Daj dementnym amaterom robit ochranu. Kluc mal byt len v HW (napr. grafiky) a dekoder mal byt 100% hardwarovy. Taky princip sa pouziva uz desatrocia v satelitnom kodovani. Ale no uvidi sa ze jak to s tymi HDDVD bude pokracovat.
P.S. ale moze to skoncit tak ze pre kazde nove DVD budes musiet hladat kdesi po internete nejaky novy kluc, co bude dost problematicke (kto bude furt tie kluce vyhrabavat z tych DVD). To by bol aspon ciastocny uspech ochrany.

pro deadhead:
kdyby si poradne četl to o čem jsem celou dobu psal...nenapsal by si to co si napsal......"AnyDVD je jasné, mne šlo o to ako prehrať originálny legálne zakúpený film."
psal jsem ze jsem nemohl rozjet origo bd disky na vzdalene ploše

ted mam jednu otazku zase ja........
proc mi nejde z nekterych BD originalu zvuk??? (např Matrix 1,2,3 anglické vydání - a Den kdy se zastavila Země - CZ vydání)
ma to spojitost s tim soft.klíčem jak tady psali níže jiní nebo je to jen problem anydvd
zase klasika z kopie jde z origo nejde
čím to prorazit????

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru