Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AviDemux a stvorcekovanie pri strihani DVD bez rekompresie

Ked striham DVD video subory (VOB), len na klucovych snimkoch (intra frames), vysledne video ma na miestach strihu vzdy 2 snimky "rozstvorcekovane". Tento jav sa vyskytuje len pri jednom videu, ine DVD video bolo v poriadku.

Skusal som to uz cele prebalit do MPEG-PS v AviDemux a stihat potom, ale vysledok je rovnaky, mozno je nutne to opravit, ale v akom programe a ako?

Niekolko poznamok, mozno nepodstatnych ale predsa...

Viem ze v starsej verzii (mozno rok dva starej) bola chyba, ked sa vybral bod A na Intra frame - klucovom snimku, bod B sa musel vybrat o jeden normalny snimok viac alebo menej, inak bol vysledok rovnaky ako mam ja teraz pri jednom videu, ale teraz je to pri inom videu (tiez DVD, VOB) v poriadku a overit to ci by to islo ak by som strihal o snimok skor alebo neskor sa neda, lebo mi vyskoci chyba (KeyFrame error).

Vsimol som si este, ze ked neotvorim prvy VOB, ale dalsi, porusi sa synchronizacia video/audio, ked otvorim prvy VOB a necham AviDemux aby pridal automaticky dalsie, je to v poriadku, ale to problemove DVD som skusal otvarat rovnako a vzdy su tam tie stvorceky.

Dalej som zistil ze posledny snimok nie je Intra, ale je automaticky oznaceny ked oznacim bod A a tak vymazem posledny cast videa, nemoze toto sposobovat problem - ze by to bola chyba programu? Ale opat, ine DVD video je v poriadku, tak neviem. :-/

Mam najnovsiu verziu AviDemux 2.5.0 a Windows Vista SP2.

Dakujem.

Předmět Autor Datum
chyba programu to nieje,skôr je to chyba editácie mpeg súborov ako takej,pokial nemáš hw,ktoré podpo…
audax 07.07.2009 15:38
audax
Dik za reakciu. Mne sa zvuk nerozchadza, napisal som len kedy sa mi rozchadza, ale viem tomu zabrani… poslední
Dreamer 08.07.2009 01:30
Dreamer

chyba programu to nieje,skôr je to chyba editácie mpeg súborov ako takej,pokial nemáš hw,ktoré podporuje keyframe interpolation/z bežne dostupných grafických kariet len ati radeon/tak je výsledok vždy neistý,pokial grafický subsystém nevie dopočítať chýbajúce časti skomprimovaného mpeg,tam tam niečo doplní,a to niečo je ozaj len niečo,málokedy niečo použitelné,ktoré sa objaví bud ako viditelná chyba-v Tvojom konkrétnom prípade viditelné štvorčeky,alebo sa to podarí nejako menej viditelne zakamumflovať pri prehrávaní pomocou pixel shader-jednotky grafiky.Skús použiť programy Squared5 MPEG streamclip,plugin ReClock,pokial sa Ti začne rozchádzať zvuk a obraz,alebo xmpeg na kompletnú editíciu mpeg súborov

Dik za reakciu. Mne sa zvuk nerozchadza, napisal som len kedy sa mi rozchadza, ale viem tomu zabranit.

Jediny problem je to stvorcekovanie. Takze je to problem grafickej karty? To by ma nenapadlo ani vo sne. Ktory program by mi teda mohol pomoct s tym stvorcekovanim, nie s rozchadzanim zvuku a obrazu?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru