Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zhodnotenie nb - HP Probook 4710s

zdravim vsetkych vospolok

v nb sa nevyznam skoro vobec, tak sa radsej spytam - planujem si jeden kupit, konkretne tento
budem ho vyuzivat na beznu pracu + nejaku tu hru (najnarocnejsie asi bude neverwinter nights 2 a mozno nejake hry na source engine)

myslite si, ze bude na to stacit? popripade iny tip okolo 18 000.

diky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych se spíše zeptal, zdali je nutný onen 17,3" display (nebo numerický blok?), protože na šířku…
VN 08.07.2009 19:40
VN
co som tak cital tie prispevky, tak velkou hlucnostou trpia jak 4510s tak 4710s, takze to asi vidim…
Michal2 09.07.2009 08:28
Michal2
sehbat Dell nebo Lenovo za 18k v mejake slusne konfiguraci je prakticky nemozne. Pro vase ucely si d…
Nigfire 09.07.2009 10:09
Nigfire
ale treba brat do uvahy, ze Asus je pekna sunka. netreba sa cudovat, ked sa zlomi nejaky klb, popras…
stano2000 09.07.2009 10:24
stano2000
mne o hry moc nejde - desktop som mal a zbavil sa ho (zbytocny vykon a hluk na filmy, net, hudbu a o…
Michal2 09.07.2009 10:47
Michal2
Dell do 18 000 Kč bude jen s integrovanou grafikou od Intelu (což může na spoustu starších jednoduch…
VN 09.07.2009 11:44
VN
dakujem za vycerpavajucu odpoved ad grafika: nemusi byt nutne dedikovana, mne islo o to, ze najnaro…
Michal2 09.07.2009 11:59
Michal2
Pokud by byl za tu cenu (699 Euro), proč ne. Ale ta grafika je už na více než staré jednoduché hry,…
VN 09.07.2009 12:26
VN
A když bratr pracuje v Dellu, tak takřka nechápu, že jsi s tím nepřišel hned, protože on jistě bude… poslední
Michal2 09.07.2009 12:30
Michal2

Já bych se spíše zeptal, zdali je nutný onen 17,3" display (nebo numerický blok?), protože na šířku má strojek již hezkých cca 41 cm (pokud by byl převážně na stole, nebyl by na časté cestování vlakem atp., dobrá, ještě chápu, jinak není moc praktický).

Pokud bych trval na "ProBooku", spíše bych se poohlédl po menším, vyjde i méně (sice display je nudle na šířku 1366x768, takže např. takové psaní ve Wordu vypadá o další drobný kousek "úchvatněji" oproti standardnímu 1280x800, ač nejde o konec světa..., ovšem u oddechového použití hraní starších her bych to viděl - menší display v kombinaci se základní dedikovanou grafikou - jako malé plus, vlastně i pro potencionální přenášení by to bylo o kousek lepší).

Ještě bych dodal, dle prvních zkušeností, které jsem z recenzí zaregistroval (s konkrétním typem ještě relevantní zvukovou/poslechovou zkušenost nemám), že se pravděpodobně stále jedná o kousky s hlučnějším chlazením procesoru tak, jak bývá u jinak cenou velmi solidních levnějších HP (vlastně nejen levnějších, i fajné EliteBooky nepatří k nejtišším na trhu) "dobrým" zvykem.

co som tak cital tie prispevky, tak velkou hlucnostou trpia jak 4510s tak 4710s, takze to asi vidim skor na nejake Lenovo - diky za tipy a upozornenie.
Popripade keby si sem mohol hodit nejake ine tipy od Dell, Lenovo, HP okolo tych 18000 bol by som velmi vdacny - jedina podmienka je zvlast grafika (neintegrovana), display moze byt vsetko od 15,4"

sehbat Dell nebo Lenovo za 18k v mejake slusne konfiguraci je prakticky nemozne. Pro vase ucely si dovoluji navrhnout tohoto ASUSA http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=6661 7 má celkem slušnou grafiku a hry postavené na source enginu by měli v pohodě běžet.
U lenova sem vyhrabal tenhle http://www.czechcomputer.cz/product_doc-10E21E54EC 0EA663C125758F006A8076.html ale jeho GK je podstatně slabší takže nevím jak moc si s ní zahraješ. U dellu sem nenašel nic protože maj všechno hrozně předražený a za 18 K seženeš jen nejzákladnější model s integrovanou GK

ale treba brat do uvahy, ze Asus je pekna sunka. netreba sa cudovat, ked sa zlomi nejaky klb, popraskaju plasty a pod. alebo s tym Asusom moc nehybat = nechat ho ako staticke domace PC, kde sa uz ale vyplati kupit nejaky desktop PC. za tu cenu tam dostanes aj rozumnu desktop grafiku, takze hry nebudu problem.

Dell do 18 000 Kč bude jen s integrovanou grafikou od Intelu (což může na spoustu starších jednoduchých her stačit, ovšem některé tituly všeobecně nemusí fungovat korektně - můžou být problémy s ovladači, tedy není to 100%, seznam konkrétních "nefunkčních" her nemám, jedině pohledat).

Co se týče míry hlučnosti a při "nechtění" větších kompromisů od Asusu ad. (samozřejmě jde vždy o poptávku/nabídku - nabídnou tedy levný výkonný strojek, ale někde se to šetření musí projevit, to je logické, takže šasi bude třeba a jen plast, navíc obyčejnější atp., ale abycho nekřivdili, i tyto lidovější firmy umí vyrobit lepší kousky), zbude jako tichý společník do/kolem tohoto cenového limitu spíše Lenovo řady "ThinkPad "R"", ale také jen s (ač solidní a na běžnou práci naprosto dostatečnou, včetně podívání se na film atp.) integrovanou grafikou od Intelu (ovšem její plus můžeme vidět třeba v prodlouženém běhu na baterii oproti dedikované atd.).

Možné, konstrukčně "plastovější", přesto dostatečně solidní ThinkPady "SL", již neumí být zcela rovnocennými tichošlápky jako řada "R" (a to nejsou ani levné Delly Inspirion či Studio) , jsou drobné rozdíly ve vnitřnostech i správě chlazení, přesto, pokud by se dala sehnat starší (půl rokem) konfigurace s GeForce 9300 (no nevím), solidní varianta, pokud si někdo nechce odpustit v základu spokojeného hraní starších her (ač sám nejsem velkým příznivcem hraní her na notebooku, zvláště těch, které jej zatěžují).

...

V této ceně se může spíše jednat o drobný kompromis, kterého si budeš muset být vědom, a pak můžeš být i spokojený.

Tedy, můžou být u notebooků ve zkratce tyto priority, třeba z mého pohledu/potřeb: minimální hlučnost (s SSD i možno při běžném užívání některých notebooků nebo i nastaveních /např. u Lenova TPFanControl/ žádná), konstrukce/materiály, servis/záruka, uhlopříčka/rozlišení, výdrž baterie atd., záleží na cenovém limitu a převážném používání/určení atd.

dakujem za vycerpavajucu odpoved

ad grafika: nemusi byt nutne dedikovana, mne islo o to, ze najnarocnejsia hra ktora tam pobezi bude prave spominany Neverwinter Nights 2 a ani to nemusi byt na plne detaily (aj tak je tam horsia optimalizacia), vacsinou to budu hry typu Bladurs Gate 2, NWN, ..., len neviem ako to s nb grafikami je (pocul som ze GMA4500 by na to mala stacit, neviem). Na nove hry mam PS3 :)

ad hluk: nepotrebujem aby bol taky tichy, ze ani nebudem vediet ci je vobec zapnuty, za tie roky som si uz zvykol na vyssi hluk z bedne a pri hrani a pozerani filmov, pocuvani hudby bude mat aj tak vacsinou sluchatka, ale vazne neviem ci ten HP Probook je az taky hlucny (nazivo som ho este nevidel)

co hovoris na http://www1.euro.dell.com/at/de/heimburo/Notebooks /laptop_studio_17/pd.aspx?refid=laptop_studio_17&s =dhs&cs=atdhs1&~ck=anavml (ten za 699 Euro) ? Mam totizto moznost objednat si Dell nb za tu cenu co je pre Rakusko (brat pracuje v Dell)

Pokud by byl za tu cenu (699 Euro), proč ne. Ale ta grafika je už na více než staré jednoduché hry, tedy zaměření je jasné - spíše silně "multimediální" (pro chtivé děti hrát na notebooku za každou cenu, když už má někdo takovou potřebu... trochu přemýšlím, co vlastně skutečně chceš nebo potřebuješ ;-)), navíc, jak jsem už zmínil, jde o 17" display, méně ideální na časté přenášení. Jinak minimálně vzhledově jsou tyto Studia designově hodně povedená.

A když bratr pracuje v Dellu, tak takřka nechápu, že jsi s tím nepřišel hned, protože on jistě bude mít/má možnost (jakože viz výše) zcela jiné ceny/nabídky...

A když bratr pracuje v Dellu, tak takřka nechápu, že jsi s tím nepřišel hned, protože on jistě bude mít/má možnost (jakože viz výše) zcela jiné ceny/nabídky...

praveze ani nie, vsak tu mame tu "krizu" :)

mne by ten 17" display ani nevadil, nebudem ho prenasat prilis casto - byvam v podnajme, takze v pripade stahovania by to bolo jednoduchsie ho prenasat ako komplet komp, kde len bedna mala okolo 20 kg

a ked uz ten nb je za taku cenu, tak preco nie, nevadi ked je multimedialne zamerany, to bude len plus, novinky to aj tak este stale nie je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru