Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení k internetu

Dobrý den, mám takovou zvláštnost..Někdy hned, někdy po hodině, někdy po týdnu..Vypadne připojení k internetu..Jsem paneláčník, vedu to drátem do routru D-Link D-330 a pak k PC (dvoujádro, zdroj 450 W, Gainward Radeon 4850, deska MSI K9Neo, 4 GB RAM, Vista Premium 64 bit). Při instalaci kvůli problémům na síti jsem na pokyn správce sítě změnil IP adresu routru ze 192.198.0.1 na 192.168.254.254..Právě tímto se z prohlížeče přihlásím do menu routru..Tam jsem vše nastavil podle údajů od správce sítě..protokol IPv/6 jsem vypnul a fungovalo to…Musím přiznat, že jenom mlhavě něco tuším o překladu adres a serveru DNS..vyfotil jsem položku Síťová připojení..jestli někoho z odborníků něco napadne a polopaticky jednoduchému člověku poradí..budu rád..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
papírově je nastavení v pořádku. změna adresy routeru nemá na nic vliv. otázka je co to znamená "vy…
lední brtník 30.07.2009 09:05
lední brtník
..možná se zeptám blbě..flashovací utilitka pro D-Link???
bortak 30.07.2009 09:51
bortak
nepíšeš zda jsi vůbec změnu nastavení vyzkoušel, je to jedno. manuál se jistě zmiňuje o update firm…
lední brtník 30.07.2009 11:54
lední brtník
to brtník:..moc dík..jsem v práci a tak přemýšlím..mám strach něco psát do různých nastavení..ale kd… poslední
bortak 30.07.2009 12:24
bortak

papírově je nastavení v pořádku. změna adresy routeru nemá na nic vliv.

otázka je co to znamená "vypadne připojení" - zda například "jen" nefunguje překlad adres dns, ale přímým zadáním ip adresy serveru by se webová stránka zobrazila. pak by to ukazovalo, že dlink nějak nezvládá dns dotazy.

protože mi připadá mít pro pár síťových zařízení dynamické adresy jako zbytečný a zdržující přepych, používám kde můžu mám statické ip. necháme to třeba být, ale:
i při automatickém získání ip na počítači, jak máš teď, lze mít nastaveny pevné adresy pro dns servery.
například ve vlastnostech tcp/ip nahoře ať zůstane zatrženo "získat ip adresu automaticky", ale dole u dns bych rovnou vyplnil dns hodnoty providera (které jsou nastaveny i na wan vstupu routeru)
dále bych na firewallu windows povolil výjimky pro servisní protokol icmp - není třeba zatrhávat všechno, ale minimálně odpověď na požadavek echo ať je povolena.

pokud používáš nějaké bezpečnostní balíky "internet suite" a podobné hnoje, nic neřeš. nefunkčnost je v tom případě úplně normální. sice leccos nefunguje, ale hlavně že je spuštěný ten megabalík.

edit: poslední možnost jsem zapomněl, ale kolega tě směruje správným směrem: od dlinku je cokoli složitějšího než síťová karta podezřelé.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru