Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Presun webu z hostingu na hosting.

Ahoj,

potreboval bych vedet, jak obtizny je pro amatera presunuti webu z hostingu na hosting. Myslim to obecne, staci to jen nejak zkopirovat nebo musim i nastavovat neco na novym hostingu? Na soucasnym si maly upravy (ne kodu atd.) delam sam, ale vse uz jsem dostal nahrany na hostingu. Ted to potrebuju zmenit a radsi nez neco zkazim, tak jsem se chtel zeptat, jestli je to brnkacka nebo je to slozitejsi a musi to delat nekdo, kdo vi co dela.
Pouzivam databaze.

Dik.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nevite jeste nekdo nahodou, jak importovat databazi, kdyz to porad hlasi pri importu chyby a pokazde…
Radek 20.09.2009 09:27
Radek
postup je jasný - 1. mysql dump databáze > soubor 2. vydumpovaný soubor (a je fakt jedno, jestli to…
touchwood 20.09.2009 09:42
touchwood
Tak neco nekde bude spatne. Po importu databaze a cca 30 minutach cekani, co to udela, je stav prad…
Radek 20.09.2009 11:07
Radek
A phpmyadmin zahlasil uspesny import? PMA ma standardne nastaveny casovy limit na import. Zistite si…
2laak 20.09.2009 11:12
2laak
Nenahlasil nic. POrad cekam a nerefreshuju stranku. Je porad cela prazdna jako na screenu. Max velik…
Radek 20.09.2009 11:14
Radek
Radku, nešlo by ten import vyzkoušet na localhostu? Tím myslím nainstalovat na PC WAMP a zkusit to n…
Kurt 20.09.2009 11:16
Kurt
Asi urcite jo, ale ja se zas nechci v necem vrtat, kdyz to neumim a cely den u toho sedet a zjistova… nový
Radek 20.09.2009 11:25
Radek
Takze databaze presunuty za pomoci jednoho programku za asi 5 minut. Jestli to ale funguje to zatim… poslední
Radek 20.09.2009 13:00
Radek

Nevite jeste nekdo nahodou, jak importovat databazi, kdyz to porad hlasi pri importu chyby a pokazde jine? Jendnou, ze nemam pravo ji vytvaret, podruhe ze jsem prekrocil velikost souboru (coz je blbost) a pak jeste nejaky dalsi. Nechapu, proc to porad hlasi jine chyby. Zkouosel jsem import pouze formatu SQL, pak i SQL.GZ (snad to mam dobre) a pak taky v ZIPu a nikdy to tam neslo nakopirovat. Pak jsem objevil, ze nesmi byt v obsahu toho souboru prikaz CREATE DATABASE a tak jsem ho smazal, ale ani to nevedlo k vysledku. Tak nejak uz mne dosly moznosti metodou pokus omyl a nevim co s tim dal.

postup je jasný -

1. mysql dump databáze > soubor
2. vydumpovaný soubor (a je fakt jedno, jestli to je nekomprimované, nebo komprimované zipem, nebo targzipem) přesunout na nový server
3. na novém serveru mysql databáze < soubor (pokud je komprimovaný, musíš předtím rozbalit)

Asi urcite jo, ale ja se zas nechci v necem vrtat, kdyz to neumim a cely den u toho sedet a zjistovat se mne nechce a nemam na to popravde cas, protoze zitra mne konci jeden hosting a z nej bych to rad dal pryc (a kdyz to proste zkusebne nestihnu presunot jinam tak, aby to jelo, tak ten hosting nebudu moct zrusit a budu ho muset zase zaplatit, i kdyz tam uz nechci byt). Nejak se totiz neozyvaji a delaji mrtve brouky, protoze po nich neco chci co slibuji, ale nechce se jim do toho. To radsi nekde zkusim sehnat nekoho, kdo vi co dela a zaplatim mu. Uz takhle se vrtam do veci, ktery jsem nikdy nechtel delat. Psal jsem na podpru toho novyho a tam radili pouzit nejaky automaticky presun za pomoci nejakych programu, ale uz nenapsali jakych a za dalsi muj soucasny hosting nemusi podporovat pripojeni k databazi mimo localhost a zase nez zjistim, jestli to umi nebo ne, bude odpoledne. Mam dalsi hostingy v USA a tam je to vse i pro me brnkacka. Nemusim krome klikani nic umet, jenze tady ted na tom novym je to jiny a musis neco umet. Takze jsem narazil.

Takze databaze presunuty za pomoci jednoho programku za asi 5 minut. Jestli to ale funguje to zatim nevim, protoze potrebuju zmenit urlsite a nemuzu tam najit i nejaky dalsi soubory, ale presun byl bez problemu. Program je Navicat, kdyby nekdy nekdo neco potreboval a je to opravdu jednoduchy a prenos je hned hotovej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru