Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Závada na notebooku Acer - Prosím, zkuste poradit

Dobrý den,
prosím, mohl by mi někdo poradit, co by mohlo být příčinou závady na notebooku.
Problém je, že se tento týden na notebooku objevil problém se samovypínáním - po zapnutí tlačítkem se sám zničeho nic vypne (cca po 5 - 8 vteřinách od zapnutí). Nestihne tedy nic naběhnout ani se zobrazit na displeji. Po zapnutí se normálně roztočí větrák, probliknou patřičné kotrolky + kotrolka na DVD mech.
Záhadou je, že ještě minulou neděli jsem na něm pracoval a normálně bez jakýchkoli problémů nebo náznaků fungoval. Pak jsem ho normálně vypnul uložil a pár dnů nepoužíval. Teprve až včera jsem ho znovu potřeboval a najednou hned po prvním spuštění se objevil tento problém. Mezitím s ním nikdo nic nedělal ani nijak nemanipuloval.
Zkoušel jsem již možnost, jestli není problém se adaptérem nebo baterií - zkoušel jsem ho spustit ze sítě s baterií, ze sítě s vyndanou baterií nebo jen z baterie. Problém se stále opakuje. Také jsme zkoušel jiný adaptér (ne ten samý modl a typ)-opět se problém opakuje. HDD je v pořádku (SMART hlásil zdraví 95% a vše OK).
Jedná se o notebook Acer Aspire 1362LMi, staří cca 3 roky(možná více).
Prosím, zkuste mi poradit - notebook není můj. Je půjčený z práce a nerad bych měl nějaké problémy. Předtím ho mělo celkem dost lidí a z doslechu vím, že se prý k němu někteří zrovna moc dobře nechovali... Já s ním zacházel opatrně a i jsem odstraňoval nepořádek po předchozích uživatelích.

Pro upřesnění problému přikládám natočené video: watch

Díky za každou radu (omlouvám se za kvalitu nahrávky-natáčneno mobilem).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na to se mě lidi vždycky ptají když jim říkám diagnózu vadná deska na notebooku, nemá cenu opravovat… nový
MM_tank 22.10.2009 00:16
MM_tank
Tu naozaj nie je co riesit, takze znacim vyriesene. A v praci odkaz, ze profesionaly odporucaju meni… nový
fleg 22.10.2009 09:11
fleg
Dobrý den, děkuji za všechny rady. Opravdu, jak jsem psal, zacházel jsem s ním nanejvíš opratrně, ja… poslední
Luboš M. 22.10.2009 16:52
Luboš M.

Na to se mě lidi vždycky ptají když jim říkám diagnózu vadná deska na notebooku, nemá cenu opravovat. Všechno na téhle planetě se kazí a i ty pyramidy už jsou odrolené časem. Notebooky patří mezi elektroniku která se kazí hodně, je to dané přenášením, změnamy teplot, velkou hustoutou součástek a odfláknutím návrhu a osazení. Podle mě třetina ntb nepřežije 3roky.

Udělal jsi co jsi mohl na vyzkoušení co s tím je. Tohle "samovypnutí" je typicky vadná deska. Mám podobně pokažených acerů v bedně asi pět za poslední dva měsíce.Data z tama půjdou dostat ven. Nebuď smutný ten krám měl skoro pět roků ne tři viz datum první zmínky na czechu
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=3022 2.Tehdy se jeden model mohl dělat tak max půl roku,dnes se to zkrátilo snad na dva měsíce.

Prostě řekni v práci že to najednou nejde zapnout a hotovo. Pokud bys to nějak zapříčinil Ty /pád na zem,nalití tekutiny/ tak to v servisu poznají. Pokud to tam tedy bude firma posílat, odhadovaná cena vzhledem ke stáří je tak max. trojka, cena opravy tak šest a novej lepší od deseti.

Tu naozaj nie je co riesit, takze znacim vyriesene. A v praci odkaz, ze profesionaly odporucaju menit nb max kazde 2 roky (lepsie je kazdy rok) a dovodov, ktore ti uviedli vyssie.
Ja osobne menim svoj pracovny nb kazdy rok.
A nech sa skusia vyhnut znacke Acer nabuduce;o).

Dobrý den,
děkuji za všechny rady. Opravdu, jak jsem psal, zacházel jsem s ním nanejvíš opratrně, jako kdyby byl můj. Odstraňoval jsem po předchozích všelijakou neplechu, atd.
Zřejmě mi nezbyde nic jiného, než pokusy na "oživení" vzdát a smířit se stím, že odešel. Bohužel v době, kdy jsem ho měl já...
No vezmu ho do práce a prostě jim řeknu co a jak. Musí počítat s tím, že když si ho může půjčit téměř kdokoli a bohužel většina lidí se k němu chovala, jakož právě není jejich, tak že nemůže dlouho vydržet.
Doufám.
Díky za pomoc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru