Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Spolehlivost USB boxů pro HDD ?

Zdravím, zhruba tři roky jsem používal box pro HDD/CD/DVD připojitelný přes FireWire. Občas se mi stávalo, hlavně při kopírování většího objemu dat (tak na 100 MB), že Windowsy zahlásily něco ve smyslu, že došlo v zápisu dat ke zpoždění a že hrozí ztráta dat. Box se tím odpojil a musel jsem ho znovu zapnout a přidat přes Správce disků (aktivovat ho). Když jsem zjišťoval proč to dělá, dočetl jsem se, že je to nespolehlivostí připojení FireWire a že takovéhle problémy boxy připojené přes USB nemají.

Teď jsem si pořídil USB box Thermaltake Max 4 a systém mám WinXP. A udělalo mi to už 2x za deset dní. Poprvé jsem přesouval adresář fotek, zhruba 1,2 GB. Podruhé mi to udělalo při nahashování souborů pro sdílení do StronguDC.

Rozdíl je jen v tom, že u FireWire jsem box vypnul, zapnul a aktivoval ve Správci disků. Kdežto u USB se to pose*e tak dokonale, že pomůže jen "Kontrola disku" ve Vlastnostech disku.

Zajímalo by mě, jestli se s tím taky někdo potýkáte? Nebo jestli je to u velkých přesunů normální?

Díky, rokator

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to naprosto normalni a priciny jsou 2 (respektive 3). Za 1 a za 2. Zalezi na pouzitem radici. Ra…
Redmarx neprihlaseny 27.02.2006 09:11
Redmarx neprihlaseny
jo je to STLAB:-D poslední
MM_tank 27.02.2006 21:22
MM_tank

Je to naprosto normalni a priciny jsou 2 (respektive 3).

Za 1 a za 2. Zalezi na pouzitem radici. Radic STLab - starsi verze toto dela, protoze je v nem chyba, a za druhe si tenhle radic nerozumi s nekteryma zakladnima deskama, takze na nich to bud nenaskoci vubec nebo to do 10 minut spadne.

Za 3. Zalezi na provedeni externiho boxu, protoze nektere neznackove boxy jsou tak dokonale utesneny, ze se v nich disk zacne velice rychle prehrivat a jakmile jsou na disku chyby, udela to tu chybu s tim zpozdenym zapisem.

I kdyz sam jsem si domu koupil take neznackovy levny boxik a nemam s nim jediny problem v praci jsme vystridali nekolik levnych boxu a tyto problemy jsou porad. Nicmene jeste mam zkusenost s disky v usb boxich Lecie a Seagate a s nimi nebyl nikdy zadny problem, takze se zase ukazuje, ze holt ta znacka k necemu obcas je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru