Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno problém s tiskem některých českých fontů

Dostal jsem tiskárnu Lexmark Optra T610.... k tomu toner na 20 000 stran .... hurá. Při tisku nastal ovšem problém. Zkušební stránka je vytištěná bez chyb s českou diakritikou...... při tisku s Wordu tiskne jen některé české znaky a některé nahrazuje sama paznaky. Domníval jsem se , že to dělá Word, ale když jsem stejný tisk poslal na druhou tiskárnu Canon LBP2900l vše je vytištěno správně. Když pošlu text v PDF na Lexmarka , tak je také správně. Takže ve Wordu místo ř tiskne přeškrtnuté o, místo č tiskne e s obrácenou čárkou, místo e s háčkem e s obrácenou čárkou ( i velké fonty) atd. Písmena š,ž,í,á,é tiskne správně. Tiskárna je nastavena na češtinu, PCL emulaci a vyzkoušel jsem polovinu fontů.... všechny stejné. Nenašel jsem nikde, jak ji přepnout na grafický tisk, kde jak se domnívám by to tisklo dobře. Děkuji za všechny nápady , které by mě mohli pomoci i nakopnutí kde dělám chybu.THX

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
vypni v ovladači nahrazování fontů těmi v tiskárně - buď nastav jejich download, nebo rasterizaci či…
touchwood 20.12.2009 17:29
touchwood
Bingo..... začal jsem prolézat nastavení ovladače a našel jsem to..... ve fonts si nahrazuje Arial z… poslední
isdavid 20.12.2009 19:33
isdavid

vypni v ovladači nahrazování fontů těmi v tiskárně - buď nastav jejich download, nebo rasterizaci či převod do křivek. Jedno z toho musí zafungovat.

edit: kontrola, zda je to tímhle nastavením, je jednoduchá - použij nějaký hodně nestandardní (ale český) font, pokud ten bude vytištěn dobře (protože se v tiskárně nenachází a ovladač jej musí donwloadovat), je řešení popsáno výše.

edit2: jinak Lexmark má jako obvykle zcela otřesné ovladače.

Bingo..... začal jsem prolézat nastavení ovladače a našel jsem to..... ve fonts si nahrazuje Arial za Helveticu , to by nevadilo ,ale v character set bylo na tvrdo nastaveno western.... když jsem to změnil na central europe tiskne to správně ... dík za nakopnutí ! ... mohu tisknout 20000 str .. to mám do smrti :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru