Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux - inštalácia - na čo nezabudnúť

Teď se objevila Mandriva One Eastern 2006.3- je to live distribuce, má na ploše ikonu pro spuštění instalace na HDD. Zatím je to druhá BETA (první byla před 3 dny a docela blbla- třeba lidem, co měli dvě optické mechaniky v PC). Ošahal bych si to v live verzi a případně nainstaloval. Minulý týden vyšla distribuce Gentoo Live 2006, která má také instalátor na ploše.Běhá to rychle i z CD a myslím, že v někom, kdo vidí linux poprvé to musí zanechat hluboký dojem :-). S instalací Gentoo to je ale asi pro začátečníka složitější- v diskusi jsem četl, že tuto live distribuci tester instaloval 9 hodin.
Pro někoho, kdo nechce moc prudký přechod bych doporučil Xandros - to je sice komerční distribuce, ale pro domácí použití je zdarma a dokonce posílají na požádání Cd domů.
Já mám na PC dualboot XP a Kubuntu 6.04 třetí alfa verzi a běhá to perfektně. Mám nainstalovaný i Gnome a XFCE. Já to mám v češtině, pro snachu mám uživatele v ruštině a z výukových důvodů uživatele ve španělském prostředí.Téměř nic jsem si nemusel doinstalovávat, jen snad VLC player a správce souborů Krusader.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny