Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jednoznačně NTFS. Pochybuji že budete chtít k disku přistupovat z MS-DOS; i když i toto lze vyřešit.…
Dale Cooper 08.03.2006 21:58
Dale Cooper
děkuji, takový nějaký názor z praxe jsem chtěl slyšet, mě zatím na FAT32 omezovalo jen tech max.4GB… nový
Paja 08.03.2006 22:01
Paja
Naformátuj v NTFS a ani o tom nebudeš vědět! nový
Dale Cooper 08.03.2006 22:06
Dale Cooper
Neomezenou velikost souboru Mnohem vetsi odolnost vuci chybam Indexovani, nastavovani pristupovych p… nový
Jan Fiala 09.03.2006 07:32
Jan Fiala
ve FAT32 je max. velikost souboru 4GB,ve NTFS omezen pouze velikostí svazku.NTFS umožňuje pracovat s… nový
Timbermaster 08.03.2006 21:58
Timbermaster
Něco jiného je použití počítače doma (hry, práce) a něco jiného je podniková sféra. Doma a u malých… nový
HonzaX 09.03.2006 08:32
HonzaX
No když se bavíme o těch domácích podmínkách a disk už je rozdělený na dvě části tak je podle mě úpl… nový
MM_tank 09.03.2006 18:34
MM_tank
Já dávám přednost FAT a to z toho důvodu, že občas potřebuji nastartovat ze spouštěcí diskety do DOS… nový
Kráťa 09.03.2006 09:34
Kráťa
Systém XP mám na FATce. Data a archívy různě, FAT i NTFS. Jestli je to dobře/špatně, neřeším. Systé… nový
L-Core 09.03.2006 10:09
L-Core
No já jsem třeba po úplném zrušení 98se (jako 2. systém) přešel kompletně na NTFS,zatim se zda všech… nový
Maverick 09.03.2006 11:51
Maverick
Děkuji všem za vyčerpávající odpovědi.Z toho co jsem pročetl jsem zjistil že asi opravdu jediné co b… poslední
Paja 09.03.2006 19:41
Paja

Něco jiného je použití počítače doma (hry, práce) a něco jiného je podniková sféra. Doma a u malých zákazníků disk vždy rozdělím minimálně na 2 oblasti - jednu menší pro systém a to výhradně FAT (x-krát se to vyplatilo) a druhá pro data, kde je to jedno, NTFS kvůli větším souborům. Řeči o tom, že NTFS je odolnější vůči chybám jsou pouhá teorie. Viděl jsem stejné množství zbořených FATek a NTFS. Rozdíl je pak hlavně v tom, že FATka se většinou 99-100% obnoví, u NTFS jste při obnově závislí pouze na automatech a ručně nevytáhnete nic. Co se týče rychlosti, oba systémy jsou srovnatelné nebo je FATka nepatrně (neznatelně) rychlejší. Závěr - Systém: FAT - Data: NTFS nebo FAT, dle toho jestli se bude pracovat s velkými soubory. NTFS může mít i v domáci sféře další výhodu, pokud na počítač přistupuje více uživatelů (šifrování dat, přidělování kvót... - ale kdo to doma potřebuje - využití v podnikové sféře).

No když se bavíme o těch domácích podmínkách a disk už je rozdělený na dvě části tak je podle mě úplně jedno jestli to Céčko bude FAT nebo NTFS. Jestli mají data a document and setinks přehozené na D tak stejně dělám formát C: a novou instalaci a nebo strčím hdd do druhého pc přesunu vš do adresáře _záloha a pustím novou instalaci. Na FAT32 se sice dostaneš z dosu ale při přesunu se pokazí dlouhý jména...Opravdu nevidím rozdíl...

Já dávám přednost FAT a to z toho důvodu, že občas potřebuji nastartovat ze spouštěcí diskety do DOSu. Soubor větší, než 750 MB jsem na počítači od roku 1997 ještě neměl. Při rozhodování bych asi uvažoval o tom, jestli potřebuji DOS, nebo 4,1 GB soubor.
Ale já jsem asi zvláštní tvor, nepoužívám ani žádné účty atd. Jak je psáno nade mnou. Záleží jestli jde o počítač doma, nebo někde ve firmě. Ve firmě by asi vyhrála NTFS.

Systém XP mám na FATce. Data a archívy různě, FAT i NTFS.

Jestli je to dobře/špatně, neřeším. Systémem záloh (dat, ghostů "céček") na různých fyz. discích a DVD-RAMkách se jistím imho(j.) dostatečně.

Přístupová práva a pod. doma nemám potřebu řešit.

No já jsem třeba po úplném zrušení 98se (jako 2. systém) přešel kompletně na NTFS,zatim se zda všechno v pohodě, použvám to tak už delší dobu na několika kompech, snad jen to bootování ze spoštěčky nelze :-p jo a taky se mi zdá že programy na obnovování z FATky jsou lepší (nebo jinak, stejnej program ale pro FAT se mi zdá že toho ví vytáhne), no a v práci mimo asi 4 kompů s win98 jsou všude NTFS

Děkuji všem za vyčerpávající odpovědi.Z toho co jsem pročetl jsem zjistil že asi opravdu jediné co bych z NTFS využil je ten soubor větší než 4GB.Jelikož mám PC výhradně pro domácí práci. Disk mám rozdělen na "C" a "D" takže bych mohl "C" nechat na FAT a "D" naformátovat v NTFS kde bych ukládal větší data z kamery a dále s nima pracoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru