Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vymenené disky C a G

Mám v počítači disk C a disk G.

Cez Acronis som si kedysi po inštalácii Windows na disk C vytvoril zálohu čistej inštalácie. Túto zálohu som teraz dal na disk G. Lenže ten je pripojený cez externý SATA radič a hoci sa v tej zálohe nachádzal ovládač na ten radič, Windows nenabehol.

Chcel som teda spustiť Windows z disku C. Bootovanie prepínam v BIOSe.

Lenže vznikol problém, že Windows sa síce natiahne z disku C, ale po jeho štarte sa disky C a G vymenia. Proste v TC vidím disk C, ktorý je v skutočnosti G a disk F, ktorý je v skutočnosti C, z ktorého načítalo systém. Po nabehnutí GUI Windows sa už všetko správa tak, ako keby mu nesedeli cesty a každú chvíľu mi vyskakuje nejaká chyba. Taktiež nenaskočilo pozadie a Windows je nepoužiteľný. Všetko sa ale natiahlo z pôvodného disku C, ktorý vo Windows je vidieť teraz pod písmenom F.

Ak disk z externého radiča radiča odpojím, Windows nenabehne vôbec. Predpokladám, že je rozbitá MBR disku G. Dá sa to nejako napraviť?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
řekl bych,že ti to při startu šáhne na disk 1) přečte to a boot.ini a nastartuje to z druhého disku.… poslední
MM_tank 27.03.2010 01:38
MM_tank

řekl bych,že ti to při startu šáhne na disk 1) přečte to a boot.ini a nastartuje to z druhého disku. ten fixboot a fixmbr tomu nepomůže. porovnej oba boot.ini na obou discích a případně sem vlep.

Vem v úvahu že start windows začíná z nějakého disku a potom přes boot.ini pokračuje dál (klidně na jinej disk)
Jakékoliv písmema jsou irelevantní.Po načtění registrů to je s cestama tak, jak jsou to uloženy v registrech.
Jakmile je jednou v registrech něco uložený tak s tím nehneš.Viz - http://www.opc.unas.cz/view.php?cisloclanku=200312 1401 (bez záruky, testoováno v době sp1,už nemusí fungovat)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru