Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdělení disku na více oddílů Windows 7

Dobré ráno, moc vás všechny prosím o pomoc - máte někdo zkušenosti s rozdělením HDD na více oddílů ve Windows 7 ? udělali jsme to v programu Acronis Dick Director Suite a po rozdělení se už počítač nezpustil, ale zůstal jen v BIOSU se žádostí o instalační CD Windows ..nevíte co s tím? jak se tomu vyhnout? žádné CD jsem k počítači nedostala a mám ho 3 dny .. je to HP Pavillion ... moc vám děkuji za odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Při instalaci Win 7 si program sám najde místo a oddělí si ho aniž by poškodil něco na disku.Použití…
petrkpk 08.08.2010 11:37
petrkpk
Win 7 tam byl už nainstalovaný, jen jsem si chtěla oddělit disky, pro přehlednost a budoucí zálohová…
kloubina 08.08.2010 11:42
kloubina
do Biosu se dostáváš přez DEL při startu PC podrž ho při startu klidně i dýl,jen u některých je PC j…
petrkpk 08.08.2010 12:33
petrkpk
Asi má jeden disk. Jaké pořadí tam chceš nastavovat?
karel 08.08.2010 12:35
karel
Při rozdělení disků na více oddílů se ti vytvoří další disk,který musíš ještě naformátovat.Pak se ob…
petrkpk 08.08.2010 12:43
petrkpk
To snad nemyslíš vážně. BIOS vidí oddíly?
karel 08.08.2010 12:45
karel
jo vidí po naformátování. vidí je jako další disk nový
petrkpk 08.08.2010 12:57
petrkpk
stejně tak jsou vidět v Dosu při bootování z diskety nebo CD Rom,kdyby je bios neviděl tak je nenajd… nový
petrkpk 08.08.2010 13:02
petrkpk
no jasně,při rozdělení disku na více oddílu si můžu v biosu určit ze kterého oddílu se má bootovat?T… nový
deleted1 17.09.2010 11:21
deleted1
BIOS nebootuje zo ziadneho oddielu ale BIOS bootuje len MBR sektor. O oddieli rozhoduje MBR sektor n… nový
MM.. 17.09.2010 15:52
MM..
Pouzi vstavanu obnovu operacneho systemu, vid navod k notebooku, u HP je to vzdy vstavane. Aktivuje… nový
MM.. 17.09.2010 15:56
MM..
A máš vůbec ten oddíl, z něhož se má bootovat, nastaven jako aktivní? (použij na to stejný nástroj j… poslední
Pytlík 17.09.2010 17:10
Pytlík

Při instalaci Win 7 si program sám najde místo a oddělí si ho aniž by poškodil něco na disku.Použití jiného programu vede skoro vždy k výmazu obsahu disku nebo jeho části. Nezbává než spustit instalaci win 7,K tomu je potřeba instalašní DVD win 7 které je nutno koupit nebo sehnat program od přátel k dočasnému použití, na 1 měsíc.Počítače se většinou prodávají bez programu windous,ten je nutno koupit zvlášt nebo doporučuju stáhnout si někdezdarma Linux Ubuntu-ten je bez problémů a je v něm už vše.

do Biosu se dostáváš přez DEL při startu PC podrž ho při startu klidně i dýl,jen u některých je PC je to ještě jinak. tam se dostat musíš aby jsi si nastavila pořadí disků,je to stejné jako v XP. Pokud to chce ale heslo pak musíš restartovat základní desku když ho neznáš.Pokud ti nastavení oddílů nevymazalo system,pak ti pomuže jen nastavení pořadí disků v biosu a tam se dostat musíš. kdyžtak napiš skype jméno nebo ICQ abych ti mohl pomáhat podle možností přímo,asi píšeš z jiného PC jak to tak vidim.

Při rozdělení disků na více oddílů se ti vytvoří další disk,který musíš ještě naformátovat.Pak se objeví i v biosu jako další disk a zárověn se automaticky nastaví jako první a ten se systémem máš ted jako druhej.Aby ti systém naběhl,musíš nastavit disk se systémem jako první. V praxi se to nastavuje tak,že nastavíš první CD pak hardisk a třetí USB.Pokud používáš disketovku tak se nastavovala jako první ta ale to se dneska už nepoužívá a nastavuje se rovnou CD aby jsi mohla bootovat a instalovat z CD nebo DVD.Formátovat oddíl jde také přímo z CD,proto ho to požaduje.

no jasně,při rozdělení disku na více oddílu si můžu v biosu určit ze kterého oddílu se má bootovat?To jsem teda ještě neviděl u žádnýho biosu.
Bios prostě bootuje z oddílu,který je označen jako aktivní.Pokud se disk rozdělil na oddíly a nově vytvořený oddíl byl zvolen jako aktivní oddíl se systémem,tak po restartu prostě win nenajedou a v biosu to nijak neovlivníme

Pouzi vstavanu obnovu operacneho systemu, vid navod k notebooku, u HP je to vzdy vstavane. Aktivuje sa to nejakou klavesou pri starte je to v navode (zvykne to byt F11 a potom si vybrat factory recovery).
Funguje to ak tym acronisom nebola zmazana recovery particia (ak bola zmazana tak odniest do servisu kde maju recovery DVD a uz nikdy vzivote nesahat na acronis)

Vo Win7 sa da zmensit oddiel a vytvorit novy uz priamo v sprave diskov vo Windows7, je to blbovzdorne a nepotrebujes si znefunkcnovat system acronisom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru