Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nejde mi propojit digi kamera s PC

Zdar, mám digi. kameru a zakoupil jsem firewire kabel 6-4 pin a když ji dám do zaplé kamery, tak se mi nic neobjevilo v Tento počítač (win xp). I když jsem zkusil WinDV a pincale videospin, tak mi to hlásí no device. Kdesi jsem se dočetl, že je potřeba mít povolen Firewire v BIOS, to jsem koukal a je povolen. Nějaké další nápady?

Předmět Autor Datum
V Tento počítač se mi kamera taky neobjevuje, ale nijak to nevadí. Spusť nějaký grabovací software (…
L-Core 19.08.2010 10:44
L-Core
windows movie maker také hlásí že není žádné zařízení připraveno a ať zkontroluji propojení
aaaaavccc 19.08.2010 19:47
aaaaavccc
Do zaplé kamery radši nic nezapojovat. Strčit do vyplé kamery, pak zapnout, přepnout na přehrávání (…
ahx 19.08.2010 12:49
ahx
no já to nikde nečetl, ale logika mi říkala testovat to v režimu play. zkouším právě winDV a nic v p…
aaaaavccc 19.08.2010 19:45
aaaaavccc
v manuálu jsem našel: i když používáte zařízení vybavené DV zásuvkami, jako IEEE 1394, v některých p… poslední
aaaaavccc 20.08.2010 14:58
aaaaavccc

V Tento počítač se mi kamera taky neobjevuje, ale nijak to nevadí. Spusť nějaký grabovací software (Windows Movie Player, Sony Vegas, Adobe Premiere, Pinákl, Ulead - nebo co máš) a v něm "Capture video" (případně něco takového). V onom programu se ti pak kamera (musí být zapnutá v režimu Play) ukáže a můžeš video přenést.

Do zaplé kamery radši nic nezapojovat.
Strčit do vyplé kamery, pak zapnout, přepnout na přehrávání (důležité!). Pak zkusit např. WinDV, a když nic, tak je něco rozbitý. Takže potom zkusit kameru na jiném PC nebo PC na jiné kameře.

no já to nikde nečetl, ale logika mi říkala testovat to v režimu play. zkouším právě winDV a nic v pinákl videospin vidím jen na výběr svazky (K: J: apod.) a tam tedy nevím, když není v Tento počítač...

Kamera funguje jak má, mohl bych zkusit jedině jiný PC (jako že Firewire kabel nebo Firewire port je v loji). Jinak už mě také nic nenapadá. Díky za rady

v manuálu jsem našel: i když používáte zařízení vybavené DV zásuvkami, jako IEEE 1394, v některých případech může být digitální kopírování znemožněno. Podrobnější informace najdete v návodu k použití přípojného zařízení.

Součástí kamery byl ještě papír kde vysvětlovali koncovky 6 a 4 pin kabelu Firewire a že aby se kamera nepoškodila statickou elektřinou, je potřeba zapojit nejdřív PC a pak kameru.

Asi mi nezbude nic jiného, než sehnat někoho s Firewire a zkusit to u něj :-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru