Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nejde mi propojit digi kamera s PC

Zdar, mám digi. kameru a zakoupil jsem firewire kabel 6-4 pin a když ji dám do zaplé kamery, tak se mi nic neobjevilo v Tento počítač (win xp). I když jsem zkusil WinDV a pincale videospin, tak mi to hlásí no device. Kdesi jsem se dočetl, že je potřeba mít povolen Firewire v BIOS, to jsem koukal a je povolen. Nějaké další nápady?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Do zaplé kamery radši nic nezapojovat. Strčit do vyplé kamery, pak zapnout, přepnout na přehrávání (…
ahx 19.08.2010 12:49
ahx
no já to nikde nečetl, ale logika mi říkala testovat to v režimu play. zkouším právě winDV a nic v p…
aaaaavccc 19.08.2010 19:45
aaaaavccc
v manuálu jsem našel: i když používáte zařízení vybavené DV zásuvkami, jako IEEE 1394, v některých p… poslední
aaaaavccc 20.08.2010 14:58
aaaaavccc

Do zaplé kamery radši nic nezapojovat.
Strčit do vyplé kamery, pak zapnout, přepnout na přehrávání (důležité!). Pak zkusit např. WinDV, a když nic, tak je něco rozbitý. Takže potom zkusit kameru na jiném PC nebo PC na jiné kameře.

no já to nikde nečetl, ale logika mi říkala testovat to v režimu play. zkouším právě winDV a nic v pinákl videospin vidím jen na výběr svazky (K: J: apod.) a tam tedy nevím, když není v Tento počítač...

Kamera funguje jak má, mohl bych zkusit jedině jiný PC (jako že Firewire kabel nebo Firewire port je v loji). Jinak už mě také nic nenapadá. Díky za rady

v manuálu jsem našel: i když používáte zařízení vybavené DV zásuvkami, jako IEEE 1394, v některých případech může být digitální kopírování znemožněno. Podrobnější informace najdete v návodu k použití přípojného zařízení.

Součástí kamery byl ještě papír kde vysvětlovali koncovky 6 a 4 pin kabelu Firewire a že aby se kamera nepoškodila statickou elektřinou, je potřeba zapojit nejdřív PC a pak kameru.

Asi mi nezbude nic jiného, než sehnat někoho s Firewire a zkusit to u něj :-(

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru