Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co s ip??? FTP, hub

Zdravim. Prednedavnom som tu riesil problem ohladom vytvorenia FTP na LANke. Dakujem za rady, pomohli.
TERAZ vsak potrebujem pomoct s ip. Vsetko funguje ako ma, len pri kazdom restarte serverov alebo mojom odpojeni a pripojeni mam inu IP. A kedze som ten HUB zriadil na svojom notebooku pomocou hubsoftu YNHUB, je dost na kkt ked mam behat po intraku a kazdemu oznamovat novu IP aby sa mohli pripojit na HUB.
Da sa to nejako upravit v nastaveniach ci uz mojich alebo ostatnych uzivatelov aby sme tam nemuseli stale nieco menit??? Neda sa to nejako nastavit aby sa pripajali co ja viem podla mojho mena v sieti alebo nieco take??? Prosim poradte.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
OK. Takto ako mi to tu prezentujete som pochopil ze budem potrebovat pristup k nastaveniam routera.…
theboss25 04.11.2010 10:47
theboss25
Koukám, že jsou tady v diskuzi úplně mimo. Takže ti nabídnu jednoduché, rychlé a správné řešení. Já…
Miláček 04.11.2010 13:28
Miláček
U Jóviše, nechceš se raději věnovat pěstění orchidejí? Protože tvé rady jsou tak na úrovni kinderhac…
touchwood 04.11.2010 20:40
touchwood
Aha další chytrák. Takže jestli si diskuzi četl, tak jsem říkal, že je potřeba mít určité znalosti…
Miláček 05.11.2010 16:14
Miláček
Tebou navrhovane riesenie s alternativnymi ip nefunguje pri automatickej konfiguracii, takze ak uz n…
fleg 05.11.2010 16:43
fleg
Tebou navrhovane riesenie s alternativnymi ip nefunguje pri automatickej konfiguracii, takze ak uz n…
Miláček 07.11.2010 11:22
Miláček
tak sem hoď důkaz (pokud tedy tušíš, nač vůbec reaguješ). edit: [http://pc.poradna.net/file/view/43…
touchwood 07.11.2010 11:51
touchwood
[IMG]http://img263.imageshack.us/img263/7536/dhcp. png[/IMG] Naštěstí jsem v práci, tak to sem můžu…
Miláček 07.11.2010 20:20
Miláček
LOL. "Naštěstí" to je alternativní konfigurace, která vstupuje v platnost v okamžiku, kdy není dost…
touchwood 07.11.2010 20:41
touchwood
Tak mi vysvětli jak je to možný, že mi to chodí. A z druhého počítače pingnu na obě dvě adresy. Takž… nový
Miláček 07.11.2010 20:54
Miláček
Takže jsem se ztrapnil tím, že mi to funguje? Nebo se tady ztrapňuje někdo jiný, kdo tvrdí, že to ne… nový
Miláček 07.11.2010 20:56
Miláček
Co dodat, vyzera to, ze si bud trubka, alebo nechces chapat (neviem co je horsie). Tw ti myslim jasn… nový
fleg 07.11.2010 21:24
fleg
že "si někam pingneš" je irelevantní - to může zařídit router v síti. Jediné a důležité je, co vypi… poslední
touchwood 08.11.2010 07:03
touchwood

OK. Takto ako mi to tu prezentujete som pochopil ze budem potrebovat pristup k nastaveniam routera. Lenze na intraku nie je ochota so strany spravcu. Takze ak by sa to nejako dalo obist a dalo nastavit bez spravcu bolo by to fajn. Nejako podla nazvu alebo coho. A este trocha nechapem ako to myslite s tou ip vonkajsou a vnutornou. Viem co to znamena, ale ked som to skusal rozbehat tak to slo tak, ze sa ostatni napajali na mna pomocou vonkajsej IP. Takze by to slo aj pomocou vnutornej hej? Lenze vnutorna IP patri viacerym uzivatelom. Takze trocha nerozumiem. Poprosim vysvetlit. Podelte sa s informaciami a vedomostami. Vdaka.

Koukám, že jsou tady v diskuzi úplně mimo.
Takže ti nabídnu jednoduché, rychlé a správné řešení.
Já sám sice mám pouze Linux, ale ve Windows to lze zcela jistě také.

Takž shrneme si to. Jsi na lokální síti. IP adresu dostáváš přidělenou podle DHCP a nemůžeš ji ovlivnit.
Takže na tuhle IP nesmíš sahat. Můžeš si však vytvořit druhou IP, která se nebude měnit. Každá síťová karta umožňuje si udělat více IP adres než jednu. V nastavení síťové karty je to alternativní nastavení. A právě tato druhá IP bude adresou pomocí které se dostanou ostatní na tvůj FTP.

Takže základ je, že ponecháš na své síťové kartě přidělování podle DHCP. To bude adresa kterou ti přidělí server po zapnutí počítače a umožní ti přístup na internet a další služby mimo tvého FTP.

A ty si vytvoříš ještě alternativní IP,která již bude statická a pozor!! Nesmí kolidovat se stávající sítí!
To znamená, že musíš použít adresu kterou DHCP server nikdy nepřidělí, protože jinak by vznikla kolize!
Například DHCP server přiděluje adresy od 192.168.0.11 do 192.168.0.200. Je vidět, že IP adresy 192.168.201-254 jsou volné. Jednu z nich můžeš použít. Tuto IP musíš zjistit.
To je jedno řešení.

Druhé je, že na intru budete mít použitou síť 10.0.0.0/8. Tak ji nepoužiješ a uděláš si ještě jedu tajnou síť třeba 172.17.17.0/24. Samozřejmě všichni kdo chtějí používat tuto tvoji "tajnou"síť si musí taky udělat alternativní konfiguraci (což u prvního by nemuseli), jinak se na tvůj FTP nedostanou a navíc nebudou mít o něm ani ponětí. U tohoto způsobu nemusíš zjišťovat nic, pouze si vytvoříš síť která doteď neexistovala.

U obojího, ale potřebuješ mít představu jak to funguje, aby si neudělal nějakou botu.

U Jóviše, nechceš se raději věnovat pěstění orchidejí? Protože tvé rady jsou tak na úrovni kinderhackera. Co když mají síť routovanou z několika segmentů?

Navíc dle Q&A na DynDNS by mělo fungovat i odeslání privátní adresy, takže jediné, co je třeba udělat, je nastavit si konto na DynDNS a nainstalovat a nakonfigurovat jeho klienta (obojí je práce na max. 15 minut).

Aha další chytrák.

Takže jestli si diskuzi četl, tak jsem říkal, že je potřeba mít určité znalosti o dané problematice. A odpověď jsem psal v základech a nezabíhal jsem záměrně do detailů. Samozřejmě že pokud lokální síť bude rozdělená do segmentů, tak druhý způsob nebude fungovat (ale první ano, neboť se na jeho IP dostanou). Pokud budou IP adresy izolované, tak se na něj vůbec nedostanou, ale to není jeho případ. Takže místo,aby si smysluplně poradil, tak budeš pitvat moji odpověď, aby si dokázal, že si mnohem chytřejší než já.

K té druhé poznámce. Existují routery, které umí force update a tím vnutí lokální IP DynDNS a pak to samozřejmě funguje, ale on nemá přístup do administrace routeru! Takže tento způsob je nevhodný.
Samozřejmě existuje klient, který maskuje požadavky. Musí se nainstalovat do cesty DNS požadavků a požaduje přihlášení jménem a heslem. Pochybuji, že bude obcházet všechny lidi, kteří se chtějí připojit na jeho FTP a instalovat jim klienta a zadávat tam svoje přihlašovací heslo a jméno na svůj účet DDNS.

Jako samozřejmě jsem to mohl rozvést do větších detailů, ale předpokládal jsem, že pro začátek mu to bude stačit. A že se najde nějaký šťoura, který to bude potřebovat rozepsat do podrobností. Od toho jsou manuály a pro nástřel to stačí. Pokud bude chtít to zprovoznit a zjistit, kde je dělá chybu, pak aspoň ví kde má hledat a o co se má zajímat. Jinak samozřejmě se musí nová IP adresa povolit na FTP serveru (pokud nemá nastaveno všechny IP). A samozřejmě nemůže nastavit libovolnou, ale to mu neporadím, když neřekne podrobnosti, takže jsem ani já neříkal nic konkrétního.

Tebou navrhovane riesenie s alternativnymi ip nefunguje pri automatickej konfiguracii, takze ak uz nastrelujes mohol by si spomenut tento fakt. Alternativne ip funguju len pri statickom nastaveni primarnej ip.
Podla mna ovela jednoduchsie ako sachovat s ip, ktore budu sposobovat konflikty, alebo vyrabat dalsie subnety, ktore nemusia vobec prejst kvoli topologii siete je rozbehat vpnku medzi sebou, ale to tazatel sam nezvladne, takze problem nema tym padom riesenie.

Tebou navrhovane riesenie s alternativnymi ip nefunguje pri automatickej konfiguracii, takze ak uz nastrelujes mohol by si spomenut tento fakt. Alternativne ip funguju len pri statickom nastaveni primarnej ip.

To sem ale pako, že jsem nevěděl, že to nefunguje. Kdybych to věděl, tak by jsem to před třemi lety nedělal. Mimochodem dodnes to funguje a to už je na zmíněných Windows XP servis pack 3.

Tak mi vysvětli jak je to možný, že mi to chodí.
A z druhého počítače pingnu na obě dvě adresy.
Takže fungují obě.
Na první adrese mi chodí všechno.
A přes alternativní se připojuji z dalšího počítače na proxynu, která mi na něm běží.
A podle vás by neměla.

Co dodat, vyzera to, ze si bud trubka, alebo nechces chapat (neviem co je horsie). Tw ti myslim jasne vysvetlil, ze alternativna konfiguracia funguje v pripade vypadku dhcp servera. To, aby si zadal sekundarnu ip ti je umoznene len pri rucnom zadani primarnej ip. Akonahle zmenis nastavenie primarnej na automatiku, znefunkcnis sekundarnu ip.

že "si někam pingneš" je irelevantní - to může zařídit router v síti.

Jediné a důležité je, co vypisuje ipconfig -all

A ty máš buď jednu IP adresu přidělenou DHCP serverem, nebo dvě statické adresy, ale není možné, abys měl jednu "DHCP" adresu (a funkční) a k tomu naaliasovanou další IP adresu nastavenou ručně (takové řešení vyžaduje dva fyzické, popř. virtuální síťové adaptéry).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru