Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mrkni na www.televize-lcd.cz je tam fakt dobrý srovnání lcd versus plazma, z 15 kritérií pouze 2 vyh…
TomP 28.04.2007 21:56
TomP
Myslím si že závidíš ty!!Já mám plazmu a sem nadmíru spokojen vybíral sem pečlivě lcd bych si zatím… nový
Milek 28.09.2007 19:55
Milek
Koupil jsem 32" lcd televizi pres internet za asi 25000Kc a uz bych do toho nesel. Analogove televiz… nový
Michal 18.06.2007 10:15
Michal
...tak to si ešte asi nebol v Bratislavských NAY-kách. Tož keby si videl to TV vysielanie, a to je j… nový
Liddry 19.06.2007 15:34
Liddry
Tak ale AKU lcd televizi?? Uz som to pisal pred pol rokom vyssie ze "nie je LCD ako LCD". Ta televiz… nový
MM.. 28.09.2007 20:13
MM..
No, já bych si vybrala plazmu z jednoho důvodu, a to, že je vidět obraz i z "boku". Jana nový
Riky 28.09.2007 21:27
Riky
To by malo byt aj u kvalitnych LCD (zavisi od technologie LCD, hlavne nebrat technologiu TN, s tym s… poslední
MM.. 28.09.2007 22:09
MM..

Mrkni na www.televize-lcd.cz
je tam fakt dobrý srovnání lcd versus plazma, z 15 kritérií pouze 2 vyhrála plazma, 3 jsou nerozhodně.
Já mam LCD od Phillipse, kokám na to ze cca 2 metrů a obraz je jak víno, i když je pravda, že mám placenej satelit, analog stojí za...
Ale spotřeba plazmy se pohybuje okolo 300W, já mam úhlopříčku 82cm a bere 110W, stará sklůeněnka 72cm brala 145W.
Plazma je daleko náchylnější a křehčí než LCD, takže vezeš-li si ji domu autem (plazmu), tak radši nebrzdi a nekrouhej zatáčky a máš-li doma malé dítě tak si plazmu raději dej oplotit.
Není pravda, že LCD má hnusnej obraz, to píšou pouze závistivci, kteří si kioupili plazmu a teď jsou naštvaný.
Jo a plazma má i daleko menší životnost, Ňákých 40.000hodin, LCD až 80.000hodin, LCD má i na světle daleko jasnější obraz, a můžeš si ji sám připevnit na stěnu.
Plazma je zbytečně těžká, a má aktivní větráky, který Tě budou otravovat při tichých "hororových" scénách.
Vždyť plazmy nefunguijí ani od určitých nadmořských výšek, pže emitující plyny v nich to při větším tlaku nezvládají, LCD tímto netrpí.
Takže radím LCD.

Myslím si že závidíš ty!!Já mám plazmu a sem nadmíru spokojen vybíral sem pečlivě lcd bych si zatím nekoupil!Každy si holt myslí že to co má doma je nej , ale pozor ja netvrdím že plazma je nej ale je lepší než lcd a klidně to popři já to říkám pro to protože sem měl možnost sledovat lcd doma a hned sem měnil za plazmu!!Nehrabe se lcd na plazmu!Lcd si koupím možná jednou až bude lepší obraz!A životnost ???Každý říká něco jiného přesvědčím se sám sem taky zvědav jak dlouho vydrží!A nebor to ve zlém je to jen muj názor!Sorry za hrubky.cz.

Koupil jsem 32" lcd televizi pres internet za asi 25000Kc a uz bych do toho nesel. Analogove televizni vysilani na tom neni vubec hezke. Da se na tom koukat tak akorat na DVD a nektere digitalni satelitni programy. Ted uz vim, proc na vetsich LCD v obchodech nepousteji televizni vysilani ... protoze by to nikdo nekoupil

Tak ale AKU lcd televizi?? Uz som to pisal pred pol rokom vyssie ze "nie je LCD ako LCD". Ta televize totiz nie je len LCD panel ale musi plnit aj dalsi kopec funkcii.
Napr. ak prijmas analogovy obraz PAL (720x588 ci kolko) tak to musi aproximovat na to jej nativne rozlisenie, musi urobit z interlaced progressive, a v tom moze byt u jednotlivych vyrobcov drasticky rozdiel. Dalsi drasticky rozdiel je v kvalite tuneru a dalsom spracovani analogoveho signalu (to bolo vidiet aj uz davno u vacsich (>70cm) CRTcok, mal som doma viac a kvalitny tuner s kvalitnym dodatocnym "tlmenim sumu" robi sakra velky subjektivy rozdiel v obraze).
Tak uz sa konecne naucte pisat ze "kupil som televizi znacka + typ a je super alebo a je na pi***").

P.S. inac na velky obraz ak si mal doteraz mensi si treba najprv zvyknut (a potom ked sa pozries na ten mensi co si mal predtym tak sa ti bude zdat ako trpaslik a nebudes chapat ako si na to male cudo mohol predtym pozerat :)) Totiz na velkej obrazovke vidno vsetko ovela zretelnejsie ako na malom cude (tam nejake riadkovanie PAL obrazu a podobne veci zanikaju))

To by malo byt aj u kvalitnych LCD (zavisi od technologie LCD, hlavne nebrat technologiu TN, s tym sa dufam ani LCD TV nerobia lebo keby hej tak to musi byt katastrofa :)

P.S. inac kto tu otazku exhumoval? Ja som to nebol :-)

P.S.2. ja by som tiez bral asi plazmu ale kazdy ma na to iny nazor :-) Ja len ze ked uz sa tato otazka exhumuje tak aspon je dobre napisat ze co presne ma za znacku/typ ked s tym nie je spokojny, aby to malo aspon nejaku informacnu hodnotu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru