Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Koupil jsem 32" lcd televizi pres internet za asi 25000Kc a uz bych do toho nesel. Analogove televiz…
Michal 18.06.2007 10:15
Michal
Tak ale AKU lcd televizi?? Uz som to pisal pred pol rokom vyssie ze "nie je LCD ako LCD". Ta televiz…
MM.. 28.09.2007 20:13
MM..
No, já bych si vybrala plazmu z jednoho důvodu, a to, že je vidět obraz i z "boku". Jana
Riky 28.09.2007 21:27
Riky
To by malo byt aj u kvalitnych LCD (zavisi od technologie LCD, hlavne nebrat technologiu TN, s tym s… poslední
MM.. 28.09.2007 22:09
MM..

Koupil jsem 32" lcd televizi pres internet za asi 25000Kc a uz bych do toho nesel. Analogove televizni vysilani na tom neni vubec hezke. Da se na tom koukat tak akorat na DVD a nektere digitalni satelitni programy. Ted uz vim, proc na vetsich LCD v obchodech nepousteji televizni vysilani ... protoze by to nikdo nekoupil

Tak ale AKU lcd televizi?? Uz som to pisal pred pol rokom vyssie ze "nie je LCD ako LCD". Ta televize totiz nie je len LCD panel ale musi plnit aj dalsi kopec funkcii.
Napr. ak prijmas analogovy obraz PAL (720x588 ci kolko) tak to musi aproximovat na to jej nativne rozlisenie, musi urobit z interlaced progressive, a v tom moze byt u jednotlivych vyrobcov drasticky rozdiel. Dalsi drasticky rozdiel je v kvalite tuneru a dalsom spracovani analogoveho signalu (to bolo vidiet aj uz davno u vacsich (>70cm) CRTcok, mal som doma viac a kvalitny tuner s kvalitnym dodatocnym "tlmenim sumu" robi sakra velky subjektivy rozdiel v obraze).
Tak uz sa konecne naucte pisat ze "kupil som televizi znacka + typ a je super alebo a je na pi***").

P.S. inac na velky obraz ak si mal doteraz mensi si treba najprv zvyknut (a potom ked sa pozries na ten mensi co si mal predtym tak sa ti bude zdat ako trpaslik a nebudes chapat ako si na to male cudo mohol predtym pozerat :)) Totiz na velkej obrazovke vidno vsetko ovela zretelnejsie ako na malom cude (tam nejake riadkovanie PAL obrazu a podobne veci zanikaju))

To by malo byt aj u kvalitnych LCD (zavisi od technologie LCD, hlavne nebrat technologiu TN, s tym sa dufam ani LCD TV nerobia lebo keby hej tak to musi byt katastrofa :)

P.S. inac kto tu otazku exhumoval? Ja som to nebol :-)

P.S.2. ja by som tiez bral asi plazmu ale kazdy ma na to iny nazor :-) Ja len ze ked uz sa tato otazka exhumuje tak aspon je dobre napisat ze co presne ma za znacku/typ ked s tym nie je spokojny, aby to malo aspon nejaku informacnu hodnotu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru