Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SPDIF

1) Ano, může, a to sice možnostmi procesoru daného zvukového zařízení (tedy nejen zvukové karty, ale klidně i stolního DVD přehrávače, zesilovače, recieveru - ano, omezení může být i na vstupu). Pokud daný "procesor" umí na digitální straně pracovat se signálem 24bit 192/96 KHz, pak přes něj může pochopitelně běžet i passthrough stejných parametrů.

2) Otázka je zcela bezpředmětná až nesmyslná, pokud jde o passthrough zvuku z DVD, avička s AC3 stopou či nečeho jiného, prostě po tom "kanálu" zvuk pouze proteče bez úprav a zpracování, opět nezáleží na tom, jestli je zdrojem zvuková karta nebo jiný zvukový "generátor". Finální zpracování a rozdělení kanálů provede pochopitelně až koncové zařízení, tedy opět buď zesilovač, reciever nebo aktivní repro s dekodérem.

3) Do PCM to pochopitelně převádí procesor zvukové karty, aby byl schopen s tím signálem vůbec pracovat, načež ho buď čistý nebo upravený (třeba u Creative zvukovek přes EAX Enviroments) pošle na požadovaný výstup, s přehrávačem to nemá nic co do činění, je to interní záležitost zvukovky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny