Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Obnova WinXP na notebooku pomocí Recovery CD nebo servisní part.

Známý potřebuje na notebooku Acer 3000 obnovit software z Recovery CD, případně ze servisní partition na HDD. Disk byl rozdělený na 3GB servisní p., pak asi 37GB p. (disk C:) a datovou p. (disk D:). Disk jsme podle jeho přání přerozdělili: C: jsme zmenšili na 15GB a D: zvětšili. Obnova se z CD normálně spustila, ale vše se místo na C: nainstalovalo na 3GB servisní partition. Prozatím jsme tedy nainstalovali standardní WinXP, kde byla možnost si zvolit, do které partition se má systém nainstalovat. Vše funguje, ale chtěli bychom na notebooku mít systém, s kterým byl zakoupen včetně dalších programů. Jak donutíme Recovery CD k instalaci na C: ? Jako možnost mne jen napadá odstranění servisní partition, aby se recovery donutilo k instalaci na C: .

Předmět Autor Datum
Chtělo by to víc info, jestli některá z těch oblastí byla skrytá nebo ne. Zkusil bych skrýt tu servi…
Pavel 03.04.2006 11:03
Pavel
Problém je, že to CD pravděpodobně očekává nějaké přesně dané rozdělení disku. A to vy jste změnili.…
anarchist 03.04.2006 14:27
anarchist
Ono by to mohlo být i trošku jinak: obraz uloženej na 2 cd; ale asi co výrobce to jinej postup. Tak…
Pavel 03.04.2006 16:04
Pavel
Je k tomu systémové CD s ovladači grafiky,sítě, audia a používá se před Recovery CD( 3 ks). Update 9…
nononot 03.04.2006 20:53
nononot
Mám Acer TM 803 a tam je ze začátku instalace volba originálního rozdělení od Aceru, pak je tam vlas…
Skipi 03.04.2006 18:42
Skipi
Přinesli mi další Acer notebook na obnovení systému. Poté, co jsem smazal tu skrytou recovery partit… poslední
nononot 21.06.2006 10:17
nononot

Chtělo by to víc info, jestli některá z těch oblastí byla skrytá nebo ne. Zkusil bych skrýt tu servisní oblast.

Jinak já to řešil takhle: Udělal jsem si vlastní obraz na D:, ten vypálil na DVD, přerozdělil disk podle svýho a v případě potřeby jsem si SVŮJ obraz obnovil na C:

Pavel

P.S.: Co to udělat takhle: obnovit ten obraz na tu servisní, ghostem to opajcovat na ten 15 GB C: a skrýt tu servisní a nastavit tu 15 GB jako aktivní a to by MOHLO fungovat.

Problém je, že to CD pravděpodobně očekává nějaké přesně dané rozdělení disku. A to vy jste změnili. Pokud je servisní část v háji, pak doporučuji smazat všechny oddíly a provést instalaci z CD. Pokud tam byly po zakoupení nějaké objemnější aplikace, tak ty vzhledem ke kapacitě CD pravděpodobně byly pouze na záloze na servisní partition. Takže z CD to bude chudší, ale je to jen spekulace.

Je k tomu systémové CD s ovladači grafiky,sítě, audia a používá se před Recovery CD( 3 ks).
Update 9.4.06 :
Dnes jsme odebrali servisní partition, přerozdělili disk a podle návodu: 1.system disk 2. první, pak druhý a třetí recovery disk (Acer používá soft od Symantecu) 3. znovu system disk. V bodu 3. se spustí kopírování souborů, během sekundy ukazuje ukazatel 40% a pak už se nehne a vše zamrzne. Žádná aktivita DVD mechaniky ani HDD.
Po spuštění z mého EmergencyCD jsou na disku C: vidět všechny složky včetně souborů ntldr a pod. Při spouštění notebooku systém nenalezen.

Nakonec jsem na C: nainstaloval z jiného instalačního CD do jiné složky další systém WinXP. Po spuštění nabídne výběr z obou nainstalovaných systémů. Zvolili jsme spuštění obnoveného systému z těch recovery CD a vše naběhlo v pořádku. Notebook má všechny programy tak, jak byly po koupi .Pokud to bude běhat normálně, smažeme složku s druhým instalovaným systémem a upravíme boot.ini. Záhada je, co chybělo k dokončení bodu 3 při obnově z CD. Nenapsalo to ani, že by z CD nebylo možné číst, prostě zamrzlo to na 40%ю

Mám Acer TM 803 a tam je ze začátku instalace volba originálního rozdělení od Aceru, pak je tam vlastní rozdělení (velikost disku se posouvá takovým jezdcem) a třetí je tuším instalace do předem už rozděleného nebo celého (nerozděleného) disku. stačí si jen vybrat. Já osobně před reinstalací odeberu všechny oddíly, pak tam vrznu to cd 1 (Boottable disk-tam je právě to rozdělování) pak disk se systémem 1, disk se systémem 2, a naposled to po mě chce znova to bootovací ze kterého se instalují ty jejich obslužný programy (powerDVD, notebook maneger, bluetooth ovladače atd.)

Přinesli mi další Acer notebook na obnovení systému. Poté, co jsem smazal tu skrytou recovery partition a obnovil systém ze záložních CD, našel jsem na netu způsob, jak z té partition systém obnovit. Při bootu stisknout Alt+F10. V BIOSu musí být D2D Enabled. Ta smazaná recovery partition se prý dá obnovit- je na to nějacé CD, které se dalo stáhnout od Aceru, ale je prý určeno jen pro servisy .
Na stejné téma zde:viewtopic.php

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru