Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí studio

Dobrý večer,

jen v rychlosti se chci omluvit, že nevím, do jaké kategorie zařadit hudební aparaturu... :-)

Jsem vášnivý muzikant a konečně jsem si dal dohromady domácí studio. Pokusím se Vás vtáhnout do představy, jak to mám vše propojené, poté Vám popíšu mé problémy.

Mám klávesy Korg propojené s mixpultem Behringer Xenyx 802 (jacky 6, 3 mm z obou stran; dva kabely - L/R), vedoucí do STEREO AUX RETURN. Mikrofon Behringer C-3 propojený se zmíněným mixpultem klasicky XLR konektorem. Mixpult propojený se zvukovou kartou ASUS Xonar DS (vstup i výstup). A teď to podstatné. Sluchátka (jack 6, 3 mm) propojená s mixpultem jsou ovladatelná přímo na něm, což znamená, že pokud chci slyšet cokoliv vycházející z PC, tak to uslyším, ale musím mít zapnuté tlačítko CD/TAPE TO CTRL a ovládám hlasitost přímo na mixpultu (PHONES/CTRL ROOM). Vše je v pořádku a krásně funguje, až na tyhle dvě podstatné věci, které mě trápí:

1. Když mám zapnuté tlačítko CD/TAPE TO CTRL, tak slyším jak mikrofon, tak hudbu z PC, což je v pořádku, ale ten mikrofon bohužel s prodlevou něco okolo půl vteřiny. :-( Když naopak tlačítko vypnu, tak neuslyším nic, co v PC spustím, ale mikrofon šlape bez jakékoliv prodlevy. Zajímalo by mě, jestli se v tomhle někdo pohybuje a má tušení, kde by mohla být chyba.

2. K nahrávání používám program ACID Pro 4.0, ale když v něm spustím své nahrávky, tak se mi zblázní zvuk, začnou pískat a chrčet bedničky a ve virtuálním MIXERU, ve zmíněném programu, mi naskočí "-INF", čemuž absolutně nerozumím a musím přehrávání stopnout. Někdy to po pár vteřinách přestane samo, ale opět zase začne.

Otevřel jsem si ve Windows 7 funkci SLEDOVÁNÍ PROSTŘEDKŮ a označil proces acid40.exe a nafotil při naskočení chyby. Zvýšilo se mi zatížení procesoru cca o 30-40% (mám 2*2 GHz) a ještě jsem si všiml nějakých změn u frekvencí, ale nevím, co to všechno znamená. V počítačích se nijak extra nevyznám, i když jsem si to celé zprovozňoval a zařizoval sám.

Udělal jsem pár snímků, viz. níže...

Děkuji všem, co jste byli ochotni dočíst můj článek až sem a doufám, že se najde někdo, kdo mi brzy poradí :-)

S pozdravem

Lip4neK

MÉ SCREENY:

http://2i.cz/f9734963b0
http://2i.cz/ca407a5083
http://2i.cz/ac261c36e5
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
2) Ten program ACID 4.0 asi nebyl určený pro windows 7. Takže bych zkusil aktuální verzi (7) nebo vy…
MM_tank 24.01.2011 00:23
MM_tank
W7 si raději ponechám, ale je pravda, že mě taky napadlo, že zkusim novější verzi ACIDu. Každopádně…
Lip4neK 24.01.2011 15:17
Lip4neK
inak v acide samotnom chyba nieje,osobne som používal bez nejakých problémov aj prastarý acid 2.0/ac… poslední
audax 26.01.2011 10:59
audax

W7 si raději ponechám, ale je pravda, že mě taky napadlo, že zkusim novější verzi ACIDu. Každopádně mi to dělaj i hry. Například včera jsem rozjížděl Mass Effect 2 a v průběhu hry po několika sekundách (do minuty max.) se mi vypnul zvuk ve hře. Možná bude chyba v propojení mixpultu s PC a nezvládá to...
Jinak zatim děkuju :-)

inak v acide samotnom chyba nieje,osobne som používal bez nejakých problémov aj prastarý acid 2.0/acid2.0 express pod win vista/win7,chce to ovšem dobrú zvukovku s nízkou latenciou,tie preznačené CMi zvukové čipy,čo používa asus na zvukovkách pracujú optimálne s asio/wdm bufferom od 1024samplov a vyššie,čo je v profi praxi nepoužitelné,tam je potrebné,aby zvukovka pracovala s bufferom 64 a nižším,pri bufferi 1024 a vyššom už "spoždění" signálu znamená minuta a viac,pri pokuse znížiť buffer na 256/128 samplov sa už objavuje na asuse chrapot a praskanie a obvykle aj mrznutie vst efektov/pluginov alebo totálny zásek audioaplikácie

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru