Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Havárie Win XP

Ahoj, mám velkej problém s Win XP Profi. Nejde mi vůbec nabootovat, a to ani do nouzového režimu. Windowsy při startu pouze napíšou, že soubor: c:\windows\system32\config\system chybí nebo je poškozen a tím to skončí. Došlo k tomu asi tím, že jsem spustil soubor, který měl provést úpravu registru, ale asi se něco pokazilo, neproběhla žádná potvrzující hláška a systém přestal fungovat. Po restartu už se objevila jen tato hláška. Jediné co jde je přes install CD spustit konzloi pro zotavení, ale ta po mě chce heslo pro účet administrátora - já jsem žádné nezadával, ale pokud nezadám nic, tak mi napíše, že helso je špatně. Neexistuje nějaká záloha tohoto souboru (system)? A pokud ano, jak ho obnovit z této zálohy? Nebo jak jinak systém znovu zprovoznit?
Předem moc díky za jakoukoliv pomocnou informaci,
Tlapka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
co přesně udělá ten "repair" při spuštění install CD? pokud se to povede, zůstanou všechna nastavení…
Tlapka 18.04.2006 16:53
Tlapka
To je zásadní chyba, nezadat při instalaci administrátorské heslo. Důsledkem je nemožnost přihlásit…
anarchist 18.04.2006 17:57
anarchist
Ahoj všem, už jsem to dal dohromady - sehnal jsem soft miniPE-XT, což je nějaká úprava Win XP, aby t…
Tlapka 21.04.2006 12:09
Tlapka
Jsem samozřejmě rád, že jste svůj problém vyřešil, nicméně příště zde již nedoporučujte software, kt… poslední
anarchist 21.04.2006 12:27
anarchist

co přesně udělá ten "repair" při spuštění install CD? pokud se to povede, zůstanou všechna nastavení, nebo se to chová jako čerstvě nainstalovanej systém?

s tou konzolí mám bohužel taky problém - chce to po mě heslo, ale já při instalaci nikdy žádný nezadával, takže se do níá ani nedostanu...

zkusim jeste nabootovat z diskety - někdo mi řikal, že by v tom stejnym adresáři, jako je ten soubor SYSTEM mohl být záložní soubor - tak ho zkusit přejmenovat na ten původní? není ale ten soubor SYSTEM v nějaké systémové oblasti?

Tlapka

To je zásadní chyba, nezadat při instalaci administrátorské heslo. Důsledkem je nemožnost přihlásit se ke konzoli(*). Jinak soubor system lze skutečně v konzoli přepsat záložní verzí. Bohužel ta verze z repair je vlastně prapůvodní. Ale pořád lepší, než nová instalace.
Chybějící heslo by se dalo nastavit např. pomocí Offline NT Password & Registry Editor.

* jak se níže ukázalo, asi to mám v hlavě pomotaný... :)

Ahoj všem,
už jsem to dal dohromady - sehnal jsem soft miniPE-XT, což je nějaká úprava Win XP, aby to šlo spustit jen z CD, a je u toho spousta utilit a programuku, mimo jine je tam taky nastroj na opravu registru. Pres ten se mi podarilo vrazit registry na nejaky predchozi stav a system mi jiz normalne funguje, vcetne vsech nainstalovanejch programu a ovladacu! Takze vrele doporucuju mit tohle CD v záloze, já už ho mám!!!
Všem díky za rady,
Tlapka

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru