Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno game port - modra smrt

tak zase me PC - dual boot WinXP SP3 a WinXP SP1

Tentokrat na SP3 vse OK, joystick funguje.

Na SP1 joystick fungoval tez, ale po delsi dobe jsem ho chtel pouzit a nefungoval, zjistil jsem, ze ve spravci zarizeni neni game port. Tak jsem odinstaloval ovladac zvukove karty (game port je na zvukovce CMI8738) a zase nainstaloval, naintalovala se zvukovka, ta funguje a nainstaloval se standart game port, kdyz ale kliknu na herni zarizeni, tak okamzite vyskoci modra smrt s obligatnim kecem, ze z duvodu ochrany pocitace se system ukoncil a chybou:

STOP: 0x0000008E (0xC0000005,0x80536114,0xB7E954A8,0X00000000)

Odinstaloval jsem ovladace, nainstaloval starsi a opet to same, pak jsem zkousel jeste jedny starsi a opet.

Ted jsem zkusil ovladace z roku 2009 na kartu CMI8738-LX a zvuk funguje i na nich, ale game port se vubec nenainstaloval, kdyz jsem pridal z nabidky hardwaru standart game port, tak opet po najeti do hernich zarizeni ta sama modra smrt.

Co s tim?

Edit: Event Viewer nic, zadna chyba.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyreseno. Po nejruznejsich pokusech jsem si vsiml driveru stdriver32.sys. Hledal jsem na google, az… poslední
RedMaX 09.04.2011 18:45
RedMaX

Vyreseno.

Po nejruznejsich pokusech jsem si vsiml driveru stdriver32.sys. Hledal jsem na google, az jsem se dostal sem :-D (dekuji Terez :-) )

Pak uz jsem nasel aplikaci Soundtap, ktera se nainstalovala s nejakym audio editorem a vcetne toho audio editoru byla davno odinstalovana, ale nechala po sobe v PC poradny bordel. Takze jsem musel pres registry vycistit vsechno co se tykalo toho stdriver32 a komplet jsem odinstaloval vsechna zvukova zarizeni.
Po restartu jsem je ale nemohl dostat zpatky, takze nejen ze nesel joystick, ale uz ani zvuk. Realtek zukovka jakoby vubec neexistovala a C-Media mi to zdetekovalo, nainstalovalo defaultni windows ovladace CMI8738 5.12.1.643 a pak to hodilo hlasku, ze ovladace jsou nainstalovany, ale hardware pro ne nebyl pridan. Ani na jinych ovladacich tomu nebylo jinak.
Tak jsem googlil a nasel jsem, ze pri nefunkcnosti DVD mechaniky a stejne chybe odebirali z registru UpperFilters a LowerFilters, tak jsem sel do registru a v HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class jsem si nasel vetev pro audio zarizeni a tam byl jen UpperFilters, tak jsem ho smaznul.
Po restartu jsem nainstaloval ovladace zvuku pro C-Media (ty defaultni z windows), standard gameport, ovladac zvuku pro Realtek a nakonec po dalsim restartu jeste ovladac pro muj joystick od Geniusu. No a vsechno funguje OK.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru