Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr Externího HDD - vyplatí se k používání ?? Děkuji moc za rady.

Zdravím, mám v pc HDD o velikosti pouhých 160gb (před 6ti lety to byla věc :p, když jsem pc kupoval) ted' už to ale samozdřejmně nestačí a na disku mám 2GB volna.

Potřebuji koupit disk a napadl mě externí z důvodu možnosti použití jako flashdisku, přenosu filmu k dvd atd atd.. Dá se externí HDD používat jako normální systemový disk ? .. pokud ho připojím k pc dá se na něj přímo instalovat věci a spouštět z nej hry atd ? .. Nikdy jsem ani externí hdd neměl v ruce, takže netuším co a jak se má... Jáká je rychlost disků je to stejná jako normálních ? (čtení,zápis)

Jaký by jste eventualně doporučili ? Rád bych vel. 1TB (1000Gb) zaujal mne tento http://www.alza.cz/western-digital-my-book-essenti al-1000gb-d191947.htm#foto .. Chci se zeptat k čemu je u toho harddisku to sít'ové připojení ( zasuvka do elektřiny k čemu slouží .. (bez toho disk nefunguje?) .. Moc se v pc technice neorientuji, takže se v tom nijak nevyznám. Díky moc za vyčerpávající odpovědi. Omlouvám se za takovéto dotazy, ale jsem v tom lajk. S přáním krásného večera Martin Š.

Předmět Autor Datum
Tvoje základní deska umí bootovat z externího disku? Že jde z disku něco spustit neznamená, že to je…
karel 28.03.2011 18:13
karel
Na cokoli mimo počítač bych jako bootovací zařízení nespoléhal. Co se týká instalace programů, tak k…
Potkan007 28.03.2011 18:24
Potkan007
Doporucuji interni 160 Gb (je to SATA, neni ti IDE vid ?) zmenit za novy http://www.alza.cz/seagate-…
Alfonz.SPO 28.03.2011 21:37
Alfonz.SPO
souhlas s tim, ze by mel koupit druhy interni disk, pridelat do PC pujde i kdyz by to byl IDE. ten…
RedMaX 28.03.2011 21:47
RedMaX
taky bych doporučil spíš disk dovnitř. poslední
MM_tank 28.03.2011 22:19
MM_tank

Na cokoli mimo počítač bych jako bootovací zařízení nespoléhal. Co se týká instalace programů, tak kamarád z toho v nouzi s notebookem pouštěl nainstalované hry a programy. Není s tím problém- při přenosu dat je výrazně pomalejší (USB 2.0 kolem 35MB/s u 3,5", malé 2,5" disky tak 20MB/s), ale načte se taky a ve chvíli kdy už se načte podá stejný výsledek.

Jinak WD disky jsou podle mého to nejlepší na trhu a 10 let nemám až na výjimky nic jiného, ale koupil jsem si 1,5TB verzi toho co tu ukazuješ a příliš ho nedoporučuju. Při cca 10 minutách neaktivity (žádné přenosy dat) zaparkuje hlavičky a uspí se. To zapínání je potom občas o nervy. Cca 10 vteřin rychle bliká jako že bude startovat, pak začne, celkem rychle naběhne a až po dalších asi 10 vteřinách je přístupný. Řeším to tak, že na něm mám zálohy a méně užívaná data (fotky, filmy)- kdy mi nevadí počkat si. Nainstalovat si tam program a čekat 30 vteřin než se vůbec začne spouštět je hrozné.

souhlas s tim, ze by mel koupit druhy interni disk, pridelat do PC pujde i kdyz by to byl IDE.

ten flash disk se ale nevyplati, za tu cenu ma minimalne 250GB 2,5" externi disk a krome prenaseni na nej muze zazalohovat, aby nam tu za 14 dni az mu odejde jeho dosluhujici interni disk nebrecel, ze prisel o data. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru