Předmět Autor Datum
Můžeš povypínat nepotřebné programy, které se spouštějí při startu a běží na pozadí - tipicky nějaké…
Niko Bellic 07.04.2011 18:24
Niko Bellic
neprivi co? :) ... je to pracovní notebook, takže ho tahám všude možně a připojuji se na internet..…
winV 07.04.2011 18:28
winV
Ovladace si dufam instaloval len oficialne z webu vyrobcu a pre spravne Windows (pozor na 32bit vs 6…
MM.. 07.04.2011 18:30
MM..
je k tomu přímo instalační CD s autoinstalákem... vypnout antivirák si fakt nedovolím. Budu v noteb…
winV 07.04.2011 18:31
winV
A si myslis ze antivir ta pred niecim ochrani? To bol dobry vtip. Tak si ho aspon nastav nech nekont…
MM.. 07.04.2011 18:33
MM..
mám eseta (NOD32).... a dle mého mne ochrání alespoň před něčím...
winV 07.04.2011 18:35
winV
Aha takze ked tvoje supercitlive data neukradnu 5 hackeri ale len 2 hackeri, tak to je akoze nejaka…
MM.. 07.04.2011 18:42
MM..
skvělý návod, děkuji, ovšem optám se, jak tedy toho noda nastavit a také jak si přenastavit Outlook…
winV 07.04.2011 18:50
winV
V outlooku mas nejake menu "zobrazit" a tam je polozka preview. Dnes to uz sice s preview neni tak h…
MM.. 07.04.2011 19:09
MM..
A necpi tam ziadne dodatocne firewally, Windows ma firewall v sebe (ten nechas zapnuty). BTW. ked t…
MM.. 07.04.2011 18:47
MM..
administrátor tam není... server dělá outsorcingová (či jak se to píše) firma... naše firma mi pouze…
winV 07.04.2011 18:52
winV
http://pc.poradna.net/a/view/308473-bezpecnost-na- internetu-pracujeme-s-neprivilegovanym-uctem-i
Niko Bellic 07.04.2011 18:30
Niko Bellic
Ja myslim ze toto nezvladne bude mat z toho moc komplikacii. A nepotrebuje to nutne. Vista uz ma UAC…
MM.. 07.04.2011 18:32
MM..
Alespoň bude vědět, že něco takového je :-)
Niko Bellic 07.04.2011 18:35
Niko Bellic
Uz to tu bolo viackrat. Vypnut tie bocne miniaplikacie z plochy (idealne vypnut komplet tu sluzbu al…
MM.. 07.04.2011 18:28
MM..
Kolik tam máš paměti ? 512MB mínus to co sežere integrovaná VGA paměť nebo 1GB mínus integrovaná pam… poslední
MM_tank 08.04.2011 08:33
MM_tank

Můžeš povypínat nepotřebné programy, které se spouštějí při startu a běží na pozadí - tipicky nějaké čistící utility, updatery, stahovače a tak. Také nemusíš používat antivir, pokud budeš pracovat v neprivilegiovaném účtu. Je k tomu návod tady.

Aha takze ked tvoje supercitlive data neukradnu 5 hackeri ale len 2 hackeri, tak to je akoze nejaka zmena? V com je to ine? :-)
A viry prdia na tvoje data, hlavne je ked sa pripajas do firemnej siete aby si nezaviril celu siet, ale na to treba hlavne MOZOG a davat pozor ze 1)mas vypnuty autorun (NUTNE VYPNUT idealne v gpedit.msc!), 2) neinstalovat ziadne cracky apod, 3) neklikat na ziadne reklamy na weboch ktore chcu nieco instalovat (hlavne ak pisu "mate zavireny PC kliknite sem a my vam pomozeme" tak tam NEKLIKAT, 4) vypnut si automaticke zobrazovanie pdf v prehliadaci (idealne pouzivat len jeden prehliadac a v nom deaktivovat acrobat reader plugin), 5) neklikat na ZIADNE linky v mailoch. 6) vobec neotvarat maily od neznamych ludi, ani preview. 7) nechat vzdy automaticky aktualizovat Windows.
Potom budes mat silnu pravdepodobnost ze budes mat nezavirene PC. Porusenie ktoreho kolvek bodu tu pravdepodobnost otoci na vysoku pravdepodobnost zavirenia, a je uplne jedno kolko mas antivirov :)

Ale ten NOD si tam nechaj, ale nastav si ho napr. nech nekontroluje subory pri citani, ptz to je zbytocne a velmi silne to spomaluje, vypni kontrolu nezmyslov pri starte Windows, apod.

V outlooku mas nejake menu "zobrazit" a tam je polozka preview. Dnes to uz sice s preview neni tak horuce jak v minulosti, takze ked ti tam nechodi kopec spamov tak to snad aj mozes nechat aktivne, ja osobne mam preview vypnuy. Ale aspon neklikaj na linky ked to je nejaky divny email (napr. ze "ja som firemny administrator a prekrocili ste kvotu kliknite sem pre zvacsenie kvoty" je tiez NEZMYSEL a mozne zavirenie (to ale zavisi aj od dalsich nastaveni a od prednastaveneho prehliadaca, ked tam kliknes tak to este neznamena ze ta to zaviri ale proste neni dobre to pokusat :). Kazdy kto chce v emaili aby si niekam klikol je silne podozrivy a lepsie je tam neklikat, az ked si fakt overis cez iny kanal ze si nejaku kvotu prekrocil (co je mimochodom nezmysel ked prekrocis kvotu tak ziadnym klikanim sa ti nezvacsi, ale admin ti napise napr. ze "vymaz si stare emaily" :) Proste treba pouzivat mozog a byt podozrievavy pri akomkolvek emaili.

Jak si prenastavit NOD sa mna nepytaj ja ho samozrejme nemam ked kazdemu radim ze antivir je blbost :) ale snad tam mas nejaky NAVOD (help) k tomu, alebo si pozri tlacitko NASTAVENIA a tam budes mat napriklad ze "po starte kontrolovat milion suborov" a tam zaskrtnes NIEEEE nechcem. :-) A kontrolovat subory pri: a moznosti citanie+zapis, citanie, zapis, nastavis len pri zapise, apod. Sa s tym pohras a skusas ktore prinesie najvyssi efekt. Ak neprinesie ziaden efekt zrychlenia tak to prenastavis nazad jak to bolo.

Ale najprv vid nizsie co som pisal co vsetko mozes vypnut vo Viste, je mozne ze ti to zrychlenie potom bude stacit a nebudes drbat do antiviru (aj ked podla mna antivir je ultimativny spomalovac ale ked vypnes vsetko ostatne tak to moze byt uz pouzitelne).

P.S. este ak mas malo RAM (1GB alebo menej) tak si dokup RAM modul aspon na 2GB. Ak uz mas aspon 2GB tak netreba nic dokupovat.

A necpi tam ziadne dodatocne firewally, Windows ma firewall v sebe (ten nechas zapnuty).

BTW. ked to je firemny notebook tak to mas nechat nainstalovat alebo aspon donastavovat vasho firemneho administratora (ten ti nastavi aj domenu a podobne veci, inac sa vobec na firemnu siet nedostanes) a trochu to snad aj zabezpeci napr. nastaveniami domenovej politiky.

P.S. ak mas citlive data tak je dobre aj aspon nastavit v BIOSe heslo a zapnut zaheslovanie harddisku. Potom pripadny zlodej sa bez hesla nema sancu dostat k datam.

Uz to tu bolo viackrat. Vypnut tie bocne miniaplikacie z plochy (idealne vypnut komplet tu sluzbu ale neviem zhlavy kde sa to vypina hladaj v helpe alebo na google), vypnut efekty plochy (nastavenia plochy), vypnut AERO, odinstalovat antivirak, odinstalovat zbytocnosti spustajuce sa pri starte (viz start-spustit:msconfig, karta "po pusteni"), vypnut sluzbu indexovanie, a ked sa ti to stale zda pomale tak skusit vypnut superfetch (sluzbu, ak nestaci tak vypnut aj prefetch v registroch resp. nastavit na boot only, viz google)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru