Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Potřebuji nějak jednoduše převést DVD film ve formátu *.VRO

Známý mně nahrál z TV na DVD rekorder nějaké dokumentární pořady, jenže na DVD je to v jakémsi nechutném formátu: jsou to tři soubory VR_MOVIE.VRO, VR_MANGR.IFO, VR_MANGR.BUP. Mohu to v počítači sice přehrát, ale nějak divně - tři dokumenty jsou "splácnuté" do jednoho, přičemž délka se tváří jak jeden a na konci to samo přeskočí na druhý (zase ukazuje jen délku toho jednoho), pak na další. Takže se nedá ani přepínat.
Potřebuji to nějak jednoduše převést do tří samostatných částí - tak jak to má být a do nějakého lidského formátu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže - problém je kompletně vyřešen! Správná odpověď na dotaz zní: 1) Použít program VRO2VOB (ten… nový
Jirka1 02.05.2006 08:43
Jirka1
Je to ještě jednodušší, pokud se použije TMPGEnc DVD Author 1.6. Ten s VRO přímo pracuje a umožní je… nový
Weiny 24.01.2007 23:13
Weiny
Je to sice stará téma, ale měl som teď ten samý problém, nakonec mi ho vyřešil Auto Gordian Knot, kt… nový
Krumplee 20.05.2013 07:03
Krumplee
také jsem dnes hledala radu ohledně formátu VRO, nakonec jsem vyzkoušela program Freemake video Conv… poslední
marta52 16.11.2013 14:54
marta52

Takže - problém je kompletně vyřešen!
Správná odpověď na dotaz zní:

1) Použít program VRO2VOB (ten je ovšem pouze v japonštině, avšak díky jeho jednoduchosti to výjimečně nevadí)
2) Po spuštění (prostředním tlačítkem T) vybrat zdrojový a cílový soubor a především - volbu 1???? přepnout na ??????. Tím se docílí toho, že se v cílovém adresáři vytvoří klasická DVD struktura rozdělená přesně podle jednotlivých streamů.

Žádný jiný z uváděných programů nelze pro tyto účely použít, protože si neporadí se spojenými soubory - buď vidí jen ten první (jako TMPGEnc DVD Author), nebo zase vytvoří kompletní spojený celek, který se stejně musí následně rozdělovat ručně - např. pomocí již zmíněného TMPEnc - ale proč to dělat složitě ručně, kdy to jde automaticky - ne?

Takže z celé záplavy příspěvků byla jen jedna jediná smysluplná rada, avšak díky i všem ostatním, co se snažili poradit.

Je to ještě jednodušší, pokud se použije TMPGEnc DVD Author 1.6. Ten s VRO přímo pracuje a umožní je zpracovávat, editovat, dělat kapitoly atd...
Aby se mi lépe editovalo a nehučel furt cd-rom použil jsem jako prostředníka Nero Vision, v něm stačilo dát vytvořit DVD-video a nasměrovat jej na DVD mechaniku, sice prskal že chráněné soubory nebudou vidět, ale cca za 10 min hodil celé *.vro na hdd v podobě 4GB *.mpeg (mpeg2) no a s tím samozřejmě TMPGEnc DVD Author pracuje taktéž a mnohem rychleji (rychleji se edituje).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru