Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak otestovat LPT1? - rozchodit tiskárnu Epson LQ 100+

Nerozumím výrazu:
Radkovani nezlobí. Jen se neposouvá papír ...

Předpokládám, že dráha papíru je čistá a nejsou tam nějaké zbytky, útržky, rožky...

Normální funkce je tato.
a) Tiskárna je přepnutá na jednotlivé listy. potom se papír musí posouvat. Uvnitř je mechanismus, kdy na hlavní válec jsou přitisknuté menší válečky zezadu anebo zespodu. Papír je vtažen mezi ně a posouvá se. Určitě musí být vidět pootočení hlavního válce. Ty malé válečky jsou pod krytem.
Může dojít k chybě zavedení papíru, kdy se mechanizmu nepodaří zachytit začátek papíru. Tomu alespon ze začátku při zjišťování závady pomůžeme mírným tlakem rukou, jako kdybychom tlačili papír dovnitř.
b) Tiskárna je přepnutá na nekonečný, na okrajích děrovaný papír. Válečky jsou oddáleny od hlavního válce. Papíry A4 se neposunují. Hlavní válec se točí, ale protože na něj nic netlačí, není zde nic, co by uchopilo papír a posunovalo jej.
Pohyb papíru je zajištěn tak, že okraje toho širokého perforovaného papíru - ty dírky na levém a pravém okraji v papíru se musí nasadit na čudlíky ( tomu mechanickému podavači s čudlíkama se v anglických manuálech říká traktor - abys nebyl překvapen, kdybys narazil na výraz traktorový papír ) a ty budou táhnout papír.


Takže výraz Jen se neposouvá papír.. nevypovídá o ničem.
Otázka je, zda se otáčí válec.

Případ c) u tebe nepředpokládám. Na tiskárnu je nasazen další složitější mechanismus, jako zásobník papíru třeba na 50 listů. Celé to pak vypadá jako zde: http://esupport.epson-europe.com/ViewArticle.aspx? lng=cs-CZ&kbid=326982&data=nIO+C9LsZYyqYqYZeEDnJ45 h2YK5wMP9&cl=1

Edit: popravdě už se přesně nepamatuji, jak přesně vypadá právě LQ 100, ale u toho přitlačení nebo oddálení válečků bývala mechanická páčka, u která bylo cítit jakýsi mechanický odpor při pohybu z jedné do druhé polohy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny