Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem reklamace HP

Dobrý den,
před rokem a půl jsem si koupila notebook HP asi tak před půl rokem se začal přehřívat a díky tomu taky sám vypínat. Dala jsem ho na reklamaci, tam vyměnili ventilátor a baterii a vše jelo jak má. Asi tak před měsícem se začal znovu přehřívat, delší dobu nejde cd mechanika (vložím cd a několikrát ji musím otevřít a zavřít než se cd načte) a je povolený konektor na sluchátka. Dala jsem ho znovu na reklamaci a dneska mi volali, že je neuznaná, protože je zanesený a mechanika je opotřebená běžným užíváním, proto nefunguje. Oprava by mě stála 2 000,-. Nedává mi to smysl, předtím s tím neměli problém a najednou je to moje vina? Nehledě na to, že nechápu jak se může mechanika za rok a půl opotřebovat a přestávat fungovat. Nevím co mám dělat a hlavně, jestli jsem v právu. Mám z toho pocit, že se bojí, že když se to stane potřetí tak mi budou muset vrátit peníze.
Děkuji za názory

Předmět Autor Datum
Dobrý den, těžko soudit, zda máte právo, či nikoliv. Záleží na mnoha faktorech. Přehřívání může být…
trol 10.05.2011 19:40
trol
Jsem obyčejný uživatel, notebook používám doma, bydlím ovšem v Ostravě... A pravidelné čištění, když…
Slunicko008 10.05.2011 19:44
Slunicko008
Na mechaniku je záruka 2 roky tak jako na notas. Je třeba se ozvat a nenechat si to líbit. Mi taky o…
Cat 10.05.2011 19:46
Cat
Ono je to skutečně složitější. Nejvíce mne ve vašem popisu zaujala zdánlivě nepodstatná věta - předt…
Kurt 10.05.2011 19:55
Kurt
A musí mi ukázat vyjádření servisu, resp. mají povinnost to tam odeslat?
Slunicko008 10.05.2011 20:07
Slunicko008
Nemají a nemusí, ale pokud to neudělali, pak je to důležitá informace pro další vyjednávání. Buď to…
Kurt 10.05.2011 20:11
Kurt
Pozor. Neexistuje pouze jediny oficialni autorizovany HP servis. Existuje Hewlett-Packard s.r.o. Ser…
Alfonz.SPO 10.05.2011 20:09
Alfonz.SPO
Předpokládám domácí řadu notebooku, které dělá pouze VSP Data. "Předtestování" si dělá každý prodejc…
Kurt 10.05.2011 20:14
Kurt
Pokial predajca nechce uznat reklamaciu je vzdy moznost obratit sa priamo na autorizovany servis. Na… poslední
fleg 10.05.2011 20:32
fleg

Dobrý den, těžko soudit, zda máte právo, či nikoliv. Záleží na mnoha faktorech. Přehřívání může být způsobeno vadnými ventilátory chlazení, ale spíše je to tím, že notebook pracuje ve velmi prašném prostředí. Je třeba ho proavidelně čistit. Mechanika je na tom asi stejně a co se týče konektoru, pokud je poškozen vlivem nesprávného zacházení, tak se opravy zřeknou.

Jsem obyčejný uživatel, notebook používám doma, bydlím ovšem v Ostravě... A pravidelné čištění, když jsme se toho pána ptala, jak se může za tak krátkou dobu zanést, odpověděl mi, že to jde i za 2 hodiny, když notebook máte na peřině. Nehledě na to, že sama si ho čistit nemůžu, protože bych porušila jejich reklamační pečeť a v jejich prodejně to samozřejmě stojí peníze a chodit tam každý měsíc je nereálné.

Ono je to skutečně složitější. Nejvíce mne ve vašem popisu zaujala zdánlivě nepodstatná věta - předtím s tím neměli problém a najednou je to moje vina?. Protože vím, jak fungují reklamace u HP notebooků, doporučil bych vám trvat na předložení vyjádření servisu HP.
Abych to přiblížil:
prodejce může reklamaci buď řešit sám (notebook třeba vyčistit) a nebo toto zařízení odešle na posouzení do smluvního (autorizovaného) servisu hp. Rozhodnutí je na nich, ale moje podezření, že tu reklamaci zamítl první oprávněný v řetězci ještě předtím, než notebook viděli skuteční odborníci na servis hp, je silné.
Čili chtějte vidět vyjádření hp servisu. Bude mít nahoře hlavičku firmy "VSP Data". Pokud nebude, nebo nebudou chtít vyjádření ukázat, tahají vás za fusekli. Nedejte se.

Pozor. Neexistuje pouze jediny oficialni autorizovany HP servis.
Existuje Hewlett-Packard s.r.o.
Servisní středisko
Tábor / Praha - VSP Data
http://h10126.www1.hp.com/services/podpora/servisn i-stredisko.php
a dale existuje spousta ASP - Autorizovani servisni partneri
http://h10126.www1.hp.com/services/podpora/autoriz ovani-servisni-partneri.php
Dale pokud vim, tak nekteri velci prodejci / distributori (Flexio, Alza snad neco podobneho planovala) maji vlastni poloservisni strediska.
Predtestovavaji zarizeni pred tim, nez je poslou do servisu. Pokud se jim zda jako NTF - No Trouble Found, tak ho ani do
servisu neposilaji

Pokial predajca nechce uznat reklamaciu je vzdy moznost obratit sa priamo na autorizovany servis. Na SK je ich niekolko v CR bude tiez. Na reklamaciu staci doklad a zarucny list, v lepsom pripade dokonca nic, pretoze servis si vsetko zisti zo s/n.
Prehrievanie je sposobene asi zaspinenym chladicom, toto naozaj nie je na reklamaciu, resp za vycistenie si moze predajca uctovat poplatok, to s tou mechanikou je blbost, keby na nej napalis aj milion dvd a pokazi sa po roku a 11 mesiacoch musia ti ju vymenit.
Nehovoriac o tom, ze 80% zavad, ktore ja reklamujem na nb su prave zavady mechanik a je jedno o aku znacku sa jedna.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru