Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ccleaner - nemůže nějak poškodit počítač?

Čau, prosim vás..Když mám program CCLEANER tak nemůže nějak poškodit počítač, tím že vymaže nějaká důležitá data ? Všestraně - Neuškodí PC ? Děkuji Ranger

Změna předmětu, původně: Ccleaner..
Pište výstižně předmět. Napište přesně, čeho se dotaz týká. Předměty typu "Pomozte plz" nebo "Dotaz" nejsou příliš vhodné, protože nic neříkají o vašem problému a těžko pak můžete očekávat včasnou odpověď.
add
(LaKr) (Kráťa)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
NE
borsuk 19.06.2011 05:42
borsuk
Bezva odpověď. Tak já napíšu JO ! ( metoda, klik, klik, nevím co a hotovo, je zaručený způsob jak dř…
M-Pol 19.06.2011 06:19
M-Pol
Ne, odpoved jsi dostal, ale myslim pises o necem co jsi sam nezkusil ale jen cetl. CCleaner pouzivam… nový
borsuk 19.06.2011 11:49
borsuk
1. používat to nepotřebuji, to co "umí" umí každý OS. 2. "sem tam" dávám po čističích OS do provozu… nový
M-Pol 19.06.2011 12:39
M-Pol
No vidis, bud rad ze to pouzivaji aspon mas praci, ve sve praxi jsem videl daleko vice skody na syst… nový
borsuk 19.06.2011 12:54
borsuk
no, pokud chceš mazat ručně, klidně můžeš - otevřeš si ie či firefox a vymažeš dočasnou paměť, dále…
kmochna 19.06.2011 08:44
kmochna
Mně jde o to, že mám nový PC a chci udržet aby měl stejnou rychlost a výkon..Je mi jasné že se časem…
Roxter 19.06.2011 10:47
Roxter
nové pc- předpokládám windows7 spojím obé dotazy a odpovím najednou tam do vlákna (vydrž, ještě mám… nový
kmochna 19.06.2011 11:09
kmochna
Ano Win7..Vydržím.. nový
Roxter 19.06.2011 11:34
Roxter
rx: asi jsi předchozí odpovědi vůbec nečetl, nebo jsi nic nepochopil. Je mi jasné že se časem opotř… nový
lední brtník 19.06.2011 11:45
lední brtník
silně mi to připomíná děti, které se posmívají seniorům co volají na předražené linky astrologům a k… nový
Prasak 19.06.2011 17:39
Prasak
Tohle je pěkné vysvětlení. Dávám si do oblíbených. Ono jde o to, že třeba já na cizích PC používám C… poslední
Kráťa 19.06.2011 18:18
Kráťa

Ne, odpoved jsi dostal, ale myslim pises o necem co jsi sam nezkusil ale jen cetl. CCleaner pouzivam nekolik let a jeste se mi nic rozesrat nepodarilo, klikani na nevim na co je pro blbce, ale i tak tento program nic nezkazi, jeste jsem se nesetkal s tim aby zasah CCleanerem neco zmrtvil, ale znam spousty kouzelniku kterym spadl system po jejich badani i bez cistici utility.

No vidis, bud rad ze to pouzivaji aspon mas praci, ve sve praxi jsem videl daleko vice skody na systemu po tech tzv. kouzelnicich nez po cisteni nejakym CCleanerem, ale nikomu neberu jeho nazor a nikomu nic nenutim. Cili na dotaz jestli CCleaner muze nejak poskodit system ja tvrdim ze ne, alespon mne se to za leta pouzivani nepodarilo.

no, pokud chceš mazat ručně, klidně můžeš - otevřeš si ie či firefox a vymažeš dočasnou paměť, dále si najdeš temp a vymažeš, flash cookie, index.dat, koš.... nebo použiješ tento čistič. jak vidíš, smaže to vcelku šetrně věci, co se občas vyplatí (při velikostech v řádu giga) smazat. dá se určit i co smazat- dočasnou paměť prohlížeče si velikost můžeš nastavit a nic nemazat.
[6240-ccleaner-jpg]
ale jak píše redmarx- jestli tě netrápí místo na disku, nic mazat nemusíš, systému to nevadí.

čeho bych se vyvaroval, je čištění registry- u "nefunkčních" propojení knihoven můžeš dokonce i přestřelit. registry je databáze, dělaná na velký počet údajů, systém si jisté větve načíta do paměti, zbytek si načte ze souboru. ovšem jen ty potřebné. nepotřebné ignoruje.
taky jsem si to vyzkoušel a vypíchnu jeden "problém":
[6241-registry-problem-jpg]

tady vidíš, že instalátor silverlightu počítal a zapsal do registry více jazykových verzí. ničemu to nevadí,tobě vybere stejně českou, ale ccleaner to vyhodnotí jako chybu. dále co koukám je mui cache- děsivě "chyb". mui cache je, že sis někdy stáhnul někam soubor a chybou je že už tam není. no a co? systém si do muiky ukládá stejně jen seznam omezený počtem . Invalid firewall rule- pravidlo firewallu na odinstalovaný program- třeba ho nainstaluju znova a pravidlo mi bodne...
---
suma sumárum. mazej si soubory ne registry, nic se nestane. kdybys nemazal, taky se prd stane.

rx: asi jsi předchozí odpovědi vůbec nečetl, nebo jsi nic nepochopil.

Je mi jasné že se časem opotřebý a bude pomalejší

nic z toho není pravda - počítač je se stávajícím systémem stejně rychlý teď jako za deset let, opotřebení jak si ho představuješ u něj neexistuje.
zpomalují ho tvé nainstalované aplikace, které si spouští své procesy a služby, zaregistrují si a při práci zas v registrech vyhledávají stovky položek a jejich vazeb.
každá horší aplikace přisype desítky knihoven do system32, nechá po sobě desítky souborů v tempu - a přístup do adresáře s tisíci souborů není zrovna nejrychlejší. podobně je na tom cache internetových prohlížečů, nebo nevhodně rozvrtané nastavení diskové cache systému.
za postupné zpomalení mohou i aktualizace systému, které záplatují chyby a už nemohou řešit optimalizace.
zbytečné experimenty s nekompatibilními ovladači se mohou podepsat na různých konfliktech, a buď přímo jejich vinou nebo kombinací více podmínek dojde k zatuhávání systému a pádům, nebo prostě nedojde k očekávané odpovědi a po timeoutu zbude možná záznam v eventlogu.
také ti co nepoužívají oddělený disk pro systém a data, rychleji zvyšují fragmentaci souborů na systémovém disku a přispívají ke zpomalení diskových operací.

kromě vyčištění tempu nic z toho žádný cleaner není schopný řešit. takže o jejich užitečnosti se rozhodni sám.

silně mi to připomíná děti, které se posmívají seniorům co volají na předražené linky astrologům a kartářkám, rodičům co chodí do lékárny pro neúčinné placebo bez předpisu - a potom sednou k pc kde je jejich smyslem života dokola pouštět tyto cleanery.

silně mi to připomíná děti, které se posmívají seniorům co volají na předražené linky astrologům a kartářkám, rodičům co chodí do lékárny pro neúčinné placebo bez předpisu - a potom sednou k pc kde je jejich smyslem života dokola pouštět tyto cleanery.

Ještě jsi zapomněl na zázračný deky, který umí léčit rakovinu a super kastroly, který vaří samy, co nakoupí na zájezdech za pár korun s vynikajícím obědem a sadou dárků zdarma.

Tohle je pěkné vysvětlení. Dávám si do oblíbených. Ono jde o to, že třeba já na cizích PC používám CCleaner místo "vyčištění disku" z Windows, protože integrovaný ve Windows neumí např. vymazat cache prohlížečů a kdo má zjišťovat, co používají. Už jsem videl i cache 4 GB.
No a ten, u koho jsem je zase nadšen, jak tam Kráťa dal "čistící program" a jak jim to teď prima jede. Že je to v podstatě totéž, jako udělat vše "růčo" neví a placebo efekt je na koni. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru