Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Existují operační systémy, které jsou zdarma. Ve většině případů se mluví o jádře Linux na kterém js…
martin.developer 02.07.2011 19:02
martin.developer
To není zrovna přesné. Wine není emulátor, ale to je to nejmenší. Funkčnost hry není zaručena, to je…
Wikan 02.07.2011 21:55
Wikan
Tak pro laika je určitě definice "emulátor" přijatelnější než-li "compatibility layer". Každopádně… poslední
martin.developer 03.07.2011 02:28
martin.developer

Existují operační systémy, které jsou zdarma. Ve většině případů se mluví o jádře Linux na kterém jsou postaveny systémy jako je třeba OpenSUSE, Ubuntu, Mandriva a jiné.
Ale s hrami například od EA typu The Sims, Battlefield a jiné se tam můžete rozloučit. Ale existuje možnost je emulovat pomocí vrstvy/programu Wine, ale výkon je slabý a funkčnost hry není zaručena.

--------------
Hry EA využívají (mimo jiné) k zobrazovaní DirectX což je knihovna (API chcete-li) od Microsoftu, tudíž pouze přístupná na MS systémech (Windows, Xbox, Windows Phone a jiné). (Sice jisté hry mají mají port i na MacOS, kde musí využívat OpenGL API, ale tam zase používají Cocoa API, které je exkluzivní pouze pro Mac OS)

Tak pro laika je určitě definice "emulátor" přijatelnější než-li "compatibility layer".

Každopádně sice nemám osobní zkušenost (provozuji Linux jen ve virtuálu pro testing mích aplikací), ale z ohlasů většinou slyším že se hry spíše flákají než-li aby běhali ještě lépe než v nativním prostředí - Windows.

Každopádně si myslím že když člověk kupuje hry (novinky většinou v ceně 1 200Kč) tak přece zase není tak velký problém zakoupit i OS za cca 2 800Kč.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru