Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Záloha HDD 1:1

Zdarec,
potřeboval bych nějaký software, ve kterém by se daly zazálohovat windows + celý obsah HDD a aby to šlo z toho souboru obnovit i v případě nefunkčnosti Win. Zkoušel sem ntbackup, ale nemohu vytvořit disketu nutnou pro obnoveni, poněvadž jsem oddělal disketovku. Stačilo by, kdyby se v Ntbackup dalo nějak nastavit, aby se to uložilo místo na disketu třeba na flash.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyuziju tenhele thread na podstrceni takove technicko-debilni podotazecky...Proc je vlastne potreba…
Mysak.Plysak 08.05.2006 00:04
Mysak.Plysak
A jak budes vedet, kde kterej soubor mas? :) Respektive kde jsou jeho jednotlive fragmenty (filesyst…
admix 08.05.2006 00:18
admix
Pořád nechápu. :-| Mám za to, že všechny údaje o uživatelích vč.hašů hesel jsou normálně zapsané v n…
Mysak.Plysak 08.05.2006 00:32
Mysak.Plysak
Zaujimalo by ma ako pri tom kopirovani suborov skopirujes (a potom obnovis) pouzivatelske prava na t…
MM.. 08.05.2006 01:06
MM..
aha, diky, už začínám mít jasno. Podle NTFS nejsou přístupová práva obsažena v souboru (žil jsem v b… poslední
Mysak.Plysak 08.05.2006 16:12
Mysak.Plysak

Vyuziju tenhele thread na podstrceni takove technicko-debilni podotazecky...Proc je vlastne potreba na zalohovani HDD pouzivat specialni program ? Vzdycky jsem si myslel, ze na disku je zapsany pouze MBR, partition table, FAT a pak uz jenom normalni soubory. A ze staci zalohovat jenom soubory. Pokud se mi teda povede prinutit Windows aby mi je vydal vsechny. Pri restaurovani HDD mne formatovaci program vytvori MBR a FAT se (podle aktualni velikosti clustru) mi vytvori az budu nahravat soubory. Co vic je potreba udelat?

A jak budes vedet, kde kterej soubor mas? :) Respektive kde jsou jeho jednotlive fragmenty (filesystemy se totiz fragmentuji rady a ochotne)

EDIT: ted jsem si to precet a beru zpet .. pri zaloze jde o to, abys system obnovil presne do puvodniho stavu, jako byl tehdy. Zaloha souboru staci, ale kdyz si zazalohujes jen soubory a napriklad nainstalujes system jinde znova a soubory nakopirujes, tak ten system uz bude jiny, bude mit jine uzivatele, identifikatory a podobne.

Pořád nechápu. :-| Mám za to, že všechny údaje o uživatelích vč.hašů hesel jsou normálně zapsané v nějakém ze souborů a když je všechny na disk vrátím, dostanu se do původního stavu.
Ten postup co popisuji výše bude určitě fungovat pro W98 a FAT32. U systému NTFS tuším nějakej zádrhel.

aha, diky, už začínám mít jasno. Podle NTFS nejsou přístupová práva obsažena v souboru (žil jsem v bludu) ale jde o souborový atribut, jako je hidden,archive,system,readonly atp. a tudíž se zapisují do MFT, což je jakási obdoba FAT.
to MM_tank: Na systémový disk se dá prý dostat pomocí utilitky NTFS4DOS.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru