Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak odstranit datum z fotky?

Když jsem byla na dovolené,nafotila jsem spoustu fotek. Ale když jsem ty fotky teď dala do PC, u každé fotky se dole zobrazuje datum. Oranžové výrazné datum, které kazí celou fotku! Ve foťáku bylo kvůli rodičům nastaveno,že se má dole zobrazovat datum i s fotkou.Teď už je pozdě. Vše už je to nafocené s datumy.
Zkoušela jsem ty datumy nějak překreslit a vymazat v kreslících a upravovacích programech (v Gimpu,Zoneru,atd)Photoshop nemám, ale těch detailů je tam vážně moc, a jak já to datum mám překreslit,když tam jsou davy lidí, židle,všechno možné... Použila jsem ,,klonovací nástroj",všechno.Já nebudu překreslovat všech 961 fotek! A uříznout tu fotku nad datumem by bylo blbé, protože by to vypadalo blbě a hnusně.

Stejně tak jsem si zkusila stáhnout JPG CLEANER,což by mělo smazat datum, ale nepomohlo to. Tak co teď? Ty fotky vypadají s tím datumem vážně šíleně. Pomozte mi prosím!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jednoduchý způsob není. http://graphicssoft.about.com/od/digitalphotograph y/ss/removedate.htm http:…
karel 04.09.2011 17:57
karel
Já si stáhla Photo Stamp Remover, smazala konečně to datum, a teď když je ta fotka čistá, jsem si jí…
Nicky-help 04.09.2011 19:07
Nicky-help
Dnes je na www.giveawayoftheday.com ke staženi Photo Stamp Remover zdarma - jen do zítřka. A to do 9… poslední
Jirka z Jihlavy 18.11.2011 09:06
Jirka z Jihlavy
Vopred sa ospravedlnujem za OT, ale ako je mozne, ze niekto nafoti 961 fotiek s datumom bez toho, ab…
hzverbik 06.09.2011 09:43
hzverbik
Tem lidem, kteri se musi pokazde divat na nahledy se rika "simpanzi nebo opicky". Nikdo normalni to…
Radek 06.09.2011 10:58
Radek
Já na displej koukám (fotím v 99,9% statické náměty), ale kdovíjak to nezkoumám. No a když fotím na…
Dale Cooper 06.09.2011 11:09
Dale Cooper
To s tou zadni stenou je dobry. Ale jo, je to kazdyho vec. Ja to napsal spis jak srandu, ale fakt se…
Radek 06.09.2011 11:13
Radek
Tak logicky, když budu fotit něco v pohybu, nastavím sekvenci a na náhledy zkrátka čučet nebudu; to…
Dale Cooper 06.09.2011 11:18
Dale Cooper
Nejde jen o pohyb, jde o to, kdyz fotis nejakej okamzik, tak nez se podivas, je to uz proste pryc a… nový
Radek 06.09.2011 11:37
Radek
Sekvence je dobrá třeba na vlak, pak se z řady vybere jeden snímek, kde nejlépe vyjde kompozice. Nas… nový
Dale Cooper 06.09.2011 11:47
Dale Cooper
Tak vidis, ze ses proti cvakalkum naprosto podprumernej:-) To asi nekteri zvladnou za par hodin. Jas… nový
Radek 06.09.2011 12:08
Radek
Opičí nemoc telefonistů je podstatně větším morem! :-D nový
veckoo 06.09.2011 11:19
veckoo
Tak "šimpanzi, nebo opičky" byli všichni VIP fotografové (tedy ti oblečení do ponča "press" a nacház… nový
Zarniwúp 06.09.2011 11:58
Zarniwúp
Jo to jsou presne oni. Podivej se, ja se tady nebudu dohadovat o kravinach. Psal jsem, ze je to nazo… nový
Radek 06.09.2011 12:04
Radek
Nechápu, co tě tak rozčílilo. :-) nový
Zarniwúp 06.09.2011 12:14
Zarniwúp
Nesu rozcilenej, jen jsem tam tim chtel rict, ze se nema smysl bavit s nekym kdo nefoti o detailech… nový
Radek 06.09.2011 12:24
Radek
Nehádejte se, nebo vás přiřadím k 4% italské většině! :-D Chudák holka, ta až si to přečte ... nový
veckoo 06.09.2011 13:26
veckoo
Ta uz sem snad neprijde:-) nový
Radek 06.09.2011 13:39
Radek

Já si stáhla Photo Stamp Remover, smazala konečně to datum, a teď když je ta fotka čistá, jsem si jí chtěla uložit. Když jsem si to uložila, tak se tam v prostřed oběvilo další oranžové písmo - Photo Stamp Remover Unregistred version. Co mám dělat? Já chci jen Trial verzi, s tím, že si smažu pár datumů z několika fotek, a nechci tam zobrazené další písmo.To chce,abych se někde registrovala?

Tem lidem, kteri se musi pokazde divat na nahledy se rika "simpanzi nebo opicky". Nikdo normalni to nedela, protoze vi co a jak foti a taky vi, ze z nahledu nic nepozna. Neni lepsi pohled, nez kdyz simpanzi foti na safari zvirata, po kazde fotce se divaji na nahled a pak se divi, ze jsou "najednou" zvirata pryc.

Tak logicky, když budu fotit něco v pohybu, nastavím sekvenci a na náhledy zkrátka čučet nebudu; to třeba až později. Když ale fotím třeba někde venku, ze stativu, nějakou světelně komplikovanější scénu, tak udělám snímek, mrknu jestli mi třeba nepálí obloha apod. Nebo vyfotím více variant s odlišným nastavením...
Oni "profi" někdy cpou pěkná moudra, o tom žádná.

Nejde jen o pohyb, jde o to, kdyz fotis nejakej okamzik, tak nez se podivas, je to uz proste pryc a je jedno, jestli je treba zvire jinak postaveny, otoceny nebo utece. U krajinek je to mozna trosku neco jinyho, ale ja to beru z myho pohledu a my jim proste rikame simpanzi. Z nahledu totiz stejne poznas prd a kdyz uz trosku umis fotit, tak nastaveni fotaku mas v hlave a vis co fotis, takze nahled nepotrebujes. Je jedno jestli je to cech, japonec nebo american - simpanzi jsou mezinarodni.
Sekvenci na plny kule foti taky jen zbabelci nebo takovi, co cpou fotky na fotoaparat apod. fora. Ja sekvenci pouzivam minimalne, za prvni z principu a za druhy z principu, proste to nemam rad a prisel jsem kvuli teto zabednenosti mozna o nejaky momenty. Ja jsem napriklad zasl, kdyz jsem se dozvedel, ze ze 14 denniho vyletu z prirody si nekdo priveze 10t. a vic fotek. Ja mam treba z 3 tydenniho max 2-3t. Na druhou stranu asi pak maji vic moznosti k vyberu..

Sekvence je dobrá třeba na vlak, pak se z řady vybere jeden snímek, kde nejlépe vyjde kompozice. Nastaveno mívám tak 2fps, víc nemá smysl.
Z dvou červnových týdnů v Černé Hoře (příroda, architektura, vlaky) jsem si přivezl asi 450 fotek, a říkal jsem si, jak jich mám moc...:-) V době focení na film to bylo jiné, tam snímek nesmažeš a kapacitu máš hodně omezenou; navíc nějaké extra cvakání pěkně vleze do peněz.

Tak vidis, ze ses proti cvakalkum naprosto podprumernej:-) To asi nekteri zvladnou za par hodin. Jasne, dnes je cvak v podstate zdarma, ale fotit tisice fotek denne, je z myho pohledu tak trosku mimo (mluvim zas o foceni prirody apod.). Ja to proste nemam rad. ALe at si kazdej foti jak chce. Jen mne pak prijde zvlastni, kdyz si prectes nejakej rozhovor s nejakym z techto bouchalu a on tvrdi, jak vybira kompozici a ze si dava na fotce zalezet atd. Pekny kulovy, parkrat jsem videl, jak ty jejich workshopky funguji a malem jsem zvracel.

Tak "šimpanzi, nebo opičky" byli všichni VIP fotografové (tedy ti oblečení do ponča "press" a nacházející se na místě běžným divákům zapovězená), které jsem viděl letos v Sosnové na speciálce Rally Bohemia. Odfotili sekvenci, sklopili nářadí a kontrolovali a mazali. Bez výjimky všichni, jako jeden muž.
Já nevím, ale třeba si chtěli ušetřit práci u PC..

Jo to jsou presne oni. Podivej se, ja se tady nebudu dohadovat o kravinach. Psal jsem, ze je to nazor skupiny lidi na jinou skupinu lidi. Ty do ni evidentne nepatris, tak se k ni nevyjadruj.
Jinak presne tihle "VIP" patri mezi simpanze, o kterych jsem mluvil, ale kdyby sis cetl o cem jsem mluvil, tak ja mluvil o turistech, kteri na safari foti zvirata. JInak je evidentne videt, ze foceni moc nerozumis, protoze srovnavat foceni zvirat a tohle cvakani "Odfotili sekvenci, sklopili nářadí a kontrolovali a mazali. Bez výjimky všichni, jako jeden muž." se proste neda. Tim se te ale nechci nijak dotknout, jen konstatuju fakt. Presne to cos popsal by totiz i ta cvicena opicka zvladla, totiz nekam postavit naradi, odfotit sekvenci a mazat. I kdyz opicka ma pro nas jiny vyznam, nez prave tahle VIP foto akce.

Nesu rozcilenej, jen jsem tam tim chtel rict, ze se nema smysl bavit s nekym kdo nefoti o detailech a dal jsem sem nechtel uz psat. Mozna jsem to napsal trosku hrubejc, ale nemyslel jsem to zle ani nastvane a dole jsem psal, ze se te nechci nijak dotknout. Nema to smysl. Tady jde o muj soukromy nazor, ktery na tyto cvakalky mam, nemam rad zpusob jakym foti a jakym se pak vyjadruji. No a tim to konci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru