Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Dají se zachránit data na CD? (Nero)

Ahoj. Potřebuji pomoc.Asi jsem přišel při vypalování na CD (Nero) o data (foto).Při doplnění CD jedním souborem jsem omylem odklepnul hlášku "uzamknutí (asi) CD pro příští operaci z důvodů plného disku". Vypálení toho souboru bylo povoleno a zdařilo se. Jenže při kontrole po vypálení se disk nechce načíst a když se načte chová se jako prázdný, data nejsou. Dá se to nějak zachránit? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já vím, bohužel, už ti to nepomůže. Ale lidi, proboha, nepřipalujte nikdy další data k CD, je to nej…
Rce 16.05.2006 13:33
Rce
Vacsinou sa to da zachranit - najbeznejsia chyba je ze sa pred vypalovainm nenacitala spravne predch…
MM.. 16.05.2006 13:39
MM..
Jistě, z podstaty CD vyplývá, že původní data tam jsou a dají se z předchozí session obvykle vydojit…
Rce 16.05.2006 13:51
Rce
Děkuji za info, už mne to nebaví sedím u toho od tří hodin. Něco se mi podařilo vyloudit přes IsoBus…
Jork 16.05.2006 14:29
Jork
Na zálohování (obecně) používám zároveň - DVD-RAM - externí USB disk. 80GB, 2,5" poslední
L-Core 16.05.2006 16:11
L-Core

Já vím, bohužel, už ti to nepomůže. Ale lidi, proboha, nepřipalujte nikdy další data k CD, je to nejlepší cesta do pekla. Už bylo moc dotazů (i na Big Brotherovi), co dělat, když po připálím data a nemůžu to přečíst. Vždycky to překopírujte na HD, vyrobte nové CD/DVD a z HD smažte až po kontrole, že je vše Ok (doporučuju kontrolu v jiné mechanice). Pro kontrolu obsahu CD si můžete zdarma stáhnout můj program Porovnavac.exe (582KB).

Vacsinou sa to da zachranit - najbeznejsia chyba je ze sa pred vypalovainm nenacitala spravne predch.session, t.j. chyba zoznam povodnych suborov v novej session. Vtedy staci nacitat povodnu session (predposlednu) isobusterom.

Nechapem co sa stalo jemu, ze by mu zblbla vypalovacka a pobehala laserom aj po predchadzajucich session? Sa mi moc nechce verit. Predch session sa musi dat z CD vykopirovat, programov je na to dobludu (napr. skusit aj v nere vytvorit ISO image toho CD na HDD, a potom isobusterom alebo aj nerom samotnym vyextrahovat data).

Ked tam ale chalan ma uz 20sessions :-? tak neviem ci uz kvoli tomu tie programy neblbnu :-)

Jistě, z podstaty CD vyplývá, že původní data tam jsou a dají se z předchozí session obvykle vydojit (žádná informace se nikdy nepřepisuje, jen se přidává nová). Ale když se připaluje po bůch ví po kolikáté a ještě na zdrápané CD (jak jsem mockrát viděl), tak to opravdu, ale opravdu není to pravé.:-) Dneska už ta placka nestojí tolik, aby se na tom muselo šetřit.
Další otázkou je, jestli je CD vhodné médium na dlouhodobou archivaci fotek, informace časem vyprchají - ale to jsme v jiné diskusi.:-)

Děkuji za info, už mne to nebaví sedím u toho od tří hodin. Něco se mi podařilo vyloudit přes IsoBuster jan tak z 60%.Tak mi prosím dej ještě radu jak postupovat při zálohování fotek, pokud je nechám na HD může hrozit že mohu o ně přijít, virem ...a jiné.Než já nazbírám data aby to bylo na plné CD tak je to riziko.Jak totety zálohovat? Dík

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru