Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno smazáni součástky z knihovny EAGLE

ad 1) Zrušení součástky: File - Open - Library - Pozadovana_knihovna. V ní potom File - Export - Script a uložit soubor .scr někam. Zavřít knihovnu a editovat uložený soubor .scr (textový, čitelný). Tam najít součástku (.dev), případně, pokud jsme si jisti, že to není použito jinde, její symbol (.sym) a stejně tak i pouzdra (.pac). Který symbol a pouzdra jsou použity najdeme v popisu součástky .dev. Až jsme spokojeni,tak znovu v Eagle File - New - Library. Tam klikneme na symbol SCR a vybereme upravený soubor .scr. Pokud jsme mazali příliš aktivně (třeba pouzdro, které je potřeba), tak vznikne chyba a je třeba postup (s větší opatrností) opakovat. Proto editujte kopii .scr, ať nemusíte pořád exportovat z knihovny. Toto knihovnou přepište původní knihovnu.
-------------------------------------------------- -------
ad 2) Přidaní součástky: Otevřít cílovou knihovnu (File - Open - Library - Pozadovana_knihovna). V hlavním okně Eaglu rozkliknout zdrojovou knihovnu a požadovanou součástku buď přetáhnout myší do cílové knihovny, nebo na ni kliknout pravým myšem a vybrat Copy to Library. Vymazat lze postupem podle 1), ale je to zbytečné. Ničemu to nevadí, nic to nezdržuje (krom ručního hledání).
-------------------------------------------------- -------
ad 3) Editace pájecích plošek: Otevřít knihovnu, v knihovně vybrat upravovanou součástku. Potom Change - Drill - Pozadovaný_prumer, načež klikat na plošky, které mají mít ten průměr.
-------------------------------------------------- -------
Závěrem: Též používám svoje knihovny, ale já dávám přednost textové editaci .scr. Mám to rozdělené na hlavičku, .dev, .sym a .pac, abych nemusel editovat celý .scr. Když udělám změnu, jednoduchým scriptíkem je spojím dohromady na výsledný .scr.
Když si na to zvykneš, je to, alespoň podle mě, přehlednější, než přímá editace v grafické prostředí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny