Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Robustnější alternativa k FTP pro přenos souborů

Zdravím a pozdravuji,
Nemáte někdo ozkoušenou alternativu k FTP, pokud možno robustnější a "inteligentnější"?
Momentálně používám k přenosu souborů po Internetu (v CZ, cca 50km vzdálenost) Filezillu server i klienta, nejnovější verze stažené z netu.
Stává se mi více než často, že při přenosu např 1,5GB souboru se přenese jen 1.2GB a přenos se típne, resp. ukončí se přenášení souboru a Filezilla se začne pokoušet znovu navázat spojení a dotáhnout zbytek, ale nepodaří se jí to, stále má problémy jakoby velikost již staženého souboru odpovídala velikosti zdrojového souboru, ale část dat tam není, resp. je nahrazena nesmysly (nechal jsem to přes noc a žádná změna).
Jindy zase přenese všechno a tváří se, že vše OK, nicméně nesedí MD5 zdrojového a cílového souboru.

Hledám nějaké automatické řešení pro spolehlivější přenosy - např. aby si ve výše uvedeném případě ten 1.5GB soubor rozkouskovalo na deset částí, přeneslo je, ověřilo MD5 vůči zdroji, nesedící části by stáhlo znovu a nakonec vše spojilo a znovu ověřilo MD5. Možná to umí nějaký jiný FTP server? Hrál jsem si i s RSyncem, ale zatím ne moc úspěšně.

Server i klient běží na Windows.

Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to sice už postarší téma, ale teprve teď se mi povedlo ho rozseknout. Chyba nebyla nakonec v žádn… poslední
Moas 24.01.2012 07:30
Moas

Je to sice už postarší téma, ale teprve teď se mi povedlo ho rozseknout.
Chyba nebyla nakonec v žádném routeru.
Něco bylo špatně na FTP serveru. Vůbec nevím, proč se od některých uživatelů problém neobjevoval a od jiných ano, nicméně stačilo přeinstalovat OS, znovu nainstalovat Filezilla server, nastavit účty a už to všechno lítá všem jak z praku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru