Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc s výběrem nového monitoru (LCD)

Dobrý večer,
chtěl bych poprosit, zdali byste mi mohli pomoci. Už asi půl roku přemýšlím o pořízení nového monitoru - LCD s LED podsvícením. Bohužel si ale nevím rady s výběrem nejvhodnějšího. Hledal jsem na intenetu, přečetl si články, recenze, ale i tak z toho mám guláš - někde pochválí, jinde zkritizují, jednou dobrý, podruhé špatný...
V současné době mám 17ti palcový CRT monitor Hyundai ImageQuest V770+. Monitor jsem si pořídil s celou sestavou asi před osmi lety. PC se během těch let změnilo několikrát, ale monitor stále zůstal. Stále je naprosto v pořádku, funkční, nerozmazaný, nevyšeptaný... Bohužel ale své mouchy: je těžký a hlavně velký, takže je problém ho dobře umístit, abych neměl hlavu v monitoru. Navíc spotřeba také nebude nejlepší. Rád bych si proto pořídil něco moderního, usporného a "zdravějšího". Rád bych ale "něco lepšího" - IPS/PVA.
Co se týká velikosti, tak spíše menší. Velké monitory mě příliš neoslovily. V podstatě mi současná velikost 17palců stačí. Takové se ale moc nedělají, navíc LCD mají poměr stran 16:9 (16:10), takže je obraz zase jiný. Takže tu velikost tak max. do 23 palců.
Co se týká použití, tak rád hraji hry. Bylo by fajn, kdyby s nimi neměl příliš problémy. A zbytek asi jako každý: občas film, internet, případně drobná práce (Word/Excel/Powerpoint). Nic jiného.
Docela mně oslovily IPS od LG, ale ne všechny jsou prý vhodné na hry. Nejlépe asi vypadá tento - LG E2370V. Dle zkušeností je dobrý, akorát si někteří stěžovali na vadné pixely a problémy s podsvícením...
Co si o něm myslíte, případně co byste mi doporučili?
Děkuji mnohokrát.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
než ten LG, tak bych vzal spíše tento: http://www.blacklink.cz/zbozi/23-led-philips-237e3 qphsu-full…
Jo.Pe. 18.12.2011 08:29
Jo.Pe.
Proč ne LG? Vždyť je to jeden z "lídrů" LCD technologií. Ten filipes má možná panel právě od LG. Kon… nový
mif 18.12.2011 15:56
mif
Jak osobně jsem pro ten LG. Nejen proto, že vyrábí obrazovky i pro ostatní, ale i kvůli vzhledu, cen… nový
Dak 19.12.2011 00:25
Dak
Zdravím, žádné zkušenosti, tipy? Pokusím se zeptat přesnějí - byl jsem se podívat v jednom velkém el… nový
Dak 24.12.2011 00:43
Dak
Je to ale podstatný parametr není, protože každý výrobce si metodiku měření upravuje podle svého, t… poslední
jirka44 17.01.2012 16:01
jirka44
Tak nakonec nakonec nikdo nemá radu, zkušenost, neví? No tedy děkuji. nový
Dak 17.01.2012 15:34
Dak
Rady snad už byly. Samsung nebo LG. Koupit si ho už budeš muset sám. nový
karel 17.01.2012 15:44
karel

než ten LG, tak bych vzal spíše tento:
http://www.blacklink.cz/zbozi/23-led-philips-237e3 qphsu-fullhd-ips-hdmi-2x-slim/detail.aspx?p=z:2366 30
Má uváděnou lepší odezvu, míň žere, zdroj je uvnitř monitoru a ne jako externí adaptér. Nemá sice DVI konektor, ale není problém pořídit kabel, který bude mít na straně monitoru HDMI a na druhé straně DVI do grafické karty.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=6222 1

Jak osobně jsem pro ten LG. Nejen proto, že vyrábí obrazovky i pro ostatní, ale i kvůli vzhledu, cenám a parametrům a myslím že i kvůi jejich kvalitám. Jen nevím, který vybarat. Který je pro mé použití nejvhodnější. Ideální by byl názor zkušenost s některým z těch IPS modelů (nejlépe s tím modelem E2370V)

Zdravím,
žádné zkušenosti, tipy?
Pokusím se zeptat přesnějí - byl jsem se podívat v jednom velkém elektru. Doufal jsem, že by tam mohly mít vystavené LCD monitory (s trochou štěstí nejaké IPS a TN, různé velikosti a v činnosti), nejlépe ten můj vitipovaný. No, úspěšný jsem byl z poloviny. Měl jsem možnost porovnat různé velikosti a 23 palců je moc (pro mne určitě), čili by bylo ideálních 22. Měly tam také IPS a TN vedle sebe = zcela určitě chci IPS (nebo cokoli lepšího než TN). Když člověk kouká do (slušného) TN, tak mu nepřijde tak zlé, ale jak jsem je viděl vedle sebe, při stejné scéně... Je to rozdíl a velký.
Konkrétně tam měly vystavený LG IPS226V a musím říct, že se mi moc líbil. Parametry vypadají slibně a cena taktéž. Bohužel... Bohužel, ale narážím na problém, jako každý jiný. A to odezvu a vhodnost na hry. Vím, není to jedinné, čím se řídit a bohužel se z toho stal marketingový tahák. Je to ale podstatný parametr. Výrobce uvádí 5ms (jak na českých, tak na stránkách pro USA), někteří prodejci a zahraniční servery uvádějí 6ms. No a nakonec v nějakém a zřejmě jedinném testu uváděli průměrnou odezvu 15ms.
Těžko se v tom vyznat.
Chtěl bych se zeptat, nemá někdo zkušenost/radu (z testů nebo třeba i z doslechu) ohledně tohoto monitoru a přípa. vhodnosti na hry?
Díky.
Jinak abych doplnil. Co se týká her, hraji všechno možné, hlavně ale strategie a trochu akční hry (GTA, ArmA, trochu i World of Warcraft, Doom 3, Need for Speed,...) Nejsem tedy čistě "hltač" rychlých akční her.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru